Убито е цяло семейство в Нови Искър навръх Нова Година

• 259 205
  • 3 545
  •   1
Отговори
# 2 730
Според мен спестиха много факти за убитите, които са научили в процеса на разследването, но само намекнаха за тях днес. Lunna pateka, а защо изключваш варианта тук да коментират хора, които са близки или приятели на тези 7 души? Simple Smile  Всъщност 6. Единият за мен не е човек.

# 2 731
Според мен спестиха много факти за убитите, които са научили в процеса на разследването, но само намекнаха за тях днес. Lunna pateka, а защо изключваш варианта тук да коментират хора, които са близки или приятели на тези 7 души? Simple Smile  Всъщност 6. Единият за мен не е човек.
Аз съм сигурна, че не цялата информация е изнесена. Журналистите задаваха въпроси един през друг, а можеше да се разбере още нещо интересно.

# 2 732
Според мен спестиха много факти за убитите, които са научили в процеса на разследването, но само намекнаха за тях днес. Lunna pateka, а защо изключваш варианта тук да коментират хора, които са близки или приятели на тези 7 души? Simple Smile  Всъщност 6. Единият за мен не е човек.

Виж в това не се замислих... Но права си, може и да има... Няма лошо, всеки има право на мнение... Тези хора също ще искат да разберат истината, даже повече от другите... Тежко е за тях, когато четат някои коментари сигурно, но всеки има право на мнение...

# 2 733
Аз, ако съм на мястото на убиеца, така ще действам, като него. Щом Кети или дъщерята не ме харесват, ако аз ги харесвам, пука ми да избия не семейство, а повече хора. Нямал е какво да губи, как не е убил повече.

# 2 734
Такааа....Давам пример. Никъде не се зачекна този въпрос, но аз давам пример, как би трябвало да звучи.

"След направен експеримен в лаборатория бе установено какви дупки прави оръжието на заподозрения /дължина, ширина и т.н./ върху ламаринена плоскост. По изследване на образуваните дупки в ламарината от мястото където се е укривал и сравнение с резултатите от следствения експеримент се доказа сходство на 100% между двете. Направи се и експертиза на отпечатъци намерени по оръжието и такива открити и по ламарината, с което се доказва, че един и същ човек е боравел с оръжието и е докосвал ламарината. Заради откритите отпечатъци около самите дупки на ламарината се предполага, че същият човек е изстрелял патрони с които са образувани дупките. Предвид и откритите отпечатъца в краищата на самата ламарина, които съвпадат с отпечатъците на заподозрения и отпечатъците по оръжието се прави и заключението, че същият човек е пренесъл ламарината до мястото, където  е намерена."

Госпожа "конспираторката" да вземе да прочете горенаписаното и да си извлече извод как би трябвало да се доказва нещо елементарно. Да изгради текст в този стил и да го предостави на мъжа си, за да не се излага като по-голям лаик от списващите тук. Че вече става смешно да ни разказват призказки от хиляда и една нощ по тв-то, представяйки ги за реални и "доказани".

П.П.: Нещо, което от неграмотния и некомпетентен брифинг не разбрах.
По оперативен път стигнали до гаража. Кой гараж? При оня дето гледаше в земята със електриковото яке или гараж във вилата, където се е укривал Росен. Във вилата някой от репортерите показа ли гараж? Има ли там гараж? Кой е съобщил, че виновен може да е точно Росен? До каква степен може да се вярва на свидетеля? Има ли възможност Росен да е укривал собственит еси дрехи дадени назаем ня убиеца, за да не бъде набеден? Има ли намерено днк на Росен върху самите жертвите? Защото ако е намерен косъм на масата , например, то това не е доказателство за убийство, а за посещение в дома, което може да се е случила и преди убийството. Общо взето следствие-прокуратура-съд имат ли представа кое доказателство е неоспоримо или всеки си работи по свои разбирания? Има ли единен наръчник за това как се събират и тълкуват доказателства, с който да са запознати гореописаните три отговорни институции?

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 08:49 от shusholinkova

# 2 735
  • София
По новините имаше откъс от брифинга. Склонна съм да приема версията за потенциалните обири. Човек вече да се притеснява и от чистачката, да му се не види!

# 2 736
Това е шега, нали? Че всички вярват? Егати шизофренията. Разказва на половин село, че иска от Кети кодовете, ама като станал сакатлъкът, решил за по-сигурно да очисти само семейството, че да не го обвинят. Планирано методично да се случи в 12 по време на гърмежите, ама план за бягство след това йок. Интелигентен, ама дрехите от убийството му стоят 5 дни в ъгъла. Горски човек, познава района, изминава по 20 км на ден, има дни преднина, но не бяга. На 31-ви хладнокръвно убива 6 човека без сериозен мотив, на първи пие бира без да е притеснен, на 3-и, или 5-и е сложил край на живота си (от угризения, мъка, безнадеждност?) Самоубива се със заглушител, че да не сплаши птичките и сърничките.

Кети убита, защото не издавала кодове? Не сплашена, не тормозена, а убита. Да кажем, случва се. Няма да разсъждавам, защо тоя тип изведнъж превключва от "невинни" блудство и кражба към убийство и то по незначителен повод, но приемам, че може да стане.

Семейството е притеснено, че Кети не се е върнала, обаче стои на гюме да ги отстрелят?  Очевидно Кети я няма, какво правят нашите герои? Не търчат като луди да я търсят, а се събират на тиха групова молитва.. Двама здрави и прави мъже, които са знаели, че има голям проблем, са отстреляни като пилци. Изненадани? След като вече са се тревожели, че Кети я няма, трябва адреналинът им да е бил до небето. Сплашени? Синът нямаше ли калашник? Да кажем все пак, че нашият герой е умен и е успял да ги сплаши? Ама Кети не е успял? Как, по дяволите, ако си сплашен, че да не можеш да шукнеш, ще оставиш децата вкъщи?

Защо на 1-ви ходи да пие бира? Иска да даде 15-те минути слава на шефа си? Кой след такова престъпление, освен ако не е умствено изостанал, не мисли поведението си няколко хода напред? А нали убийството беше планирано?

Защо тихо и кротко се самоубива? Угризения? Този изрод, който убива 6 човека без ясен мотив, за когото знаем, че е със страхотно его, получава такива угризения, че да сложи край на живота си. Да бе! Обреченост, че ще го хванат? Ако толкова зъл човек няма какво да губи, дали решава да лиши света от себе си, или прави колкото се може повече поразии?

Това е и моето мнение.

Изведнъж се оказва, че много хора са били наясно, че иска кодовете от Кети.
Тези хора знаели ли са, че е издирван престъпник и ако да, защо не са сигнализирали?
Ако беше престъпление от страст, щеше да има повече логика да се самоубие след като е убил любимата си.
Щом е избил цялото семейство планирано, няма никаква логика да се самоубива вместо да се опита да избяга, а той дори това не е направил.
Големи обири на къщи обикновено не се извършват от един човек. Обирджиите после се изнасят с коли от местопрестъплението. Как е смятал да ги извършва, после пешком с чувалчето ли щеше да се измъква или в Нови Искър е смятал, че ще краде само диаманти, бижута и пачки от къщите? И поне като е искал да обира някого, защо не е обрал къщата на Кети след като така и така ги е убил?

За мен е много плашеща цялата работа. Осъден престъпник се е разхождал години наред в селото. Полицията какво е правила, не е ясно. Има логика да е искал да извършва обири, но на йота не вярвам, че щял да действа сам.

# 2 737
Честно казано бегло следях случая, въпреки че е ужасна трагедия, докато не намериха самоубилият се Росен. Това вече, както и старателното отричане на всякакви други версии и варианти и приключването на разследването, не ми се нравят. Въпреки лошата работа на съда, този случай ме убеждава, че наистина е задължително да има съд и доказателства, а не само разследване. Не знам дали и как се е случило всичко, в рамките на няколко дни едва ли би могло да се разбере. В съда можеше да бъдат изложени всички факти и доказателства и да се изясняват нещата, макар и бавно. А сега...всичко приключва. И остава големият въпрос- ами ако грешат?! Ако той е бил замесен, но не е бил (единственият) извършител?!
Точно това тревожи всички. Не толкова любопитството около самият Росен.А съвсем други неща.

# 2 738
  • Русе
 Излязоха ли с официално становище за приблизителния час на смъртта на Кети. Не ми се видя редно да не са подготвени на брифинга с такава информация, след като излизат готови да разсеят всякакви съмнения, относно достоверността на официалната версия с пълна информация по случая.

# 2 739
А по ръцете на Росен има ли следи от барут?
Нали когато човек стреля, по ръцето му оставали някакви микроследи?

И остава големият въпрос- ами ако грешат?! Ако той е бил замесен, но не е бил (единственият) извършител?!
Точно това тревожи всички. Не толкова любопитството около самият Росен.А съвсем други неща.
Точно така! На никой не му пука, че един изнасилвач на деца е умрял. Но дали няма други замесени маргинали, които ще си се разхождат свободно,  полицията не успява да изложи убедителни доказателства за това.

# 2 740
Около 19:30. Изумително е как нейната смърт е фиксирана в малък интервал, макар че е местена и намерена късно и в кладенец.
Тази на Росен обаче, макар че е бил на сухо, студено и в позата на смъртта, не би могла да е по-точна от ден-два.
Има барутни следи. Но във вилата, където го намериха има гилзИ, така че нищо конкретно не доказват. Пък и след пернишкия случай, дето един се самоуби с белезници и оръжие в сейф, без барутни следи, поне тях едва ли ще забравят.

За мен големият неотговорен въпрос остана как е извършил физически самите убийства в къщата. Както и да изглежда на клипчета, този калибър патрони няма голям стопиращ ефект, така че човек прострелян с него не пада веднага. То даже и куче не пада. Това е физика, сила на удар, която се измерва, не са емоционали вероятности за страх, афект, супер сили.  Един да е изненадал, бива, ама другите вече няма как да са изненадани. А са си трима мъже, и то такива, които не виждат оръжие за първи път.  Изключително арогантно отговориха и на журналистическия въпрос - "ако бил той на експертизата"? Коя експертиза - дали с това оръжие са произведени изстрелите, която е ясна, или нещо по сериозно, като следствен експеримент, сметки, мерки, посоки, позиции, дето никой не го е правил и не си и помисля да го направи.

И не, не визирам друг Рамбо. Визирам съучастник. Всичко си идва на мястото, ако един просто е държал дъщерята с насочен към главата пистолет. Никой няма да шукне до последно, защото ще се надява все някой да се спаси.

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 09:25 от GatoNegro

# 2 741
Т.нар. мотив, който беше изнесен няма какво да се коментира.

Тъй като не съм гледала брифинга -обясниха ли точно как всяка една от жертвите е била застреляна? Накъде са лежали труповете, защо гаджето на Нанси е било с огнестрелни рани в слабините, защо тя е била само с един изстрел в слепоочието, въобще поредността и методиката при убиването на 5 човека в една къща?

# 2 742
Като гледам мненията във ФБ и  в новинарските сайтове, хората още повече спряха да вярват на историята.

Не казаха нищо за убийствата, куршуми и т.н.

Пропуснаха да коментират и защо преди 2 дни казаха, че на мястото на самоубийството е имало гилзИ.

Аз също си мисля, че нещо е търсено в къщата, където бяха убитите, и едва ли е пенсията на бабата....Само че от там нищо не казват какво е имало, следи, отпечатъци...

Друго си мисля, за много от нещата казаха 'e, няма как да знаем как мисли един психопат убиец' от друга страна пък знаем какво го подтиква да убива...

Доста тъп и спонтанен изкарват човек, който 8 години не е спрян от полицай...

# 2 743
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Няма как да знаят как мисли един психопат, но знаят точно защо е убил всички...

# 2 744
По новините имаше откъс от брифинга. Склонна съм да приема версията за потенциалните обири. Човек вече да се притеснява и от чистачката, да му се не види!

Разбира се, че трябва да се притесняваш от чистачката си Grinning Аз съм чувала за такива майстори, които снасят информация за апартаментите, в които ходят. Не знам дали е вярно, но винаги съм се притеснявала да викна майстор в нас Grinning

Общи условия

Активация на акаунт