Убито е цяло семейство в Нови Искър навръх Нова Година

• 260 796
  • 3 545
  •   1
Отговори
# 3 300
Килер има, гараж няма.
При това пак обръщам внимание на днешните думи на гл.комисар - имат свидетел на връщането за преобличането.
В такъв случай е гаража, във вилата е невъзможно или много подозрително.
Такъв свидетел не може да е случаен и би съвсем заплел нещата.

Остава и въпроса, щом не е вилата, защо разследващите са давали инфо на журналистите(те първо я изнесоха) и Сарафов говореха за връщане във вилата и преобличане.
Аз напр. веднага бих приела версията, че се е върнал да си вземе пълнителите, това преобличане от самото начало ме напряга.

Последна редакция: нд, 14 яну 2018, 19:40 от flambe

# 3 301
Гаражът е на доста км, непосилно за 3ч. да отиде и да се върне. Според мен имат достъп до камерите, вероятно.

# 3 302
Вила, опасана с камери, но с "неизвестен" собственик, до който полицията не може да стигне.
Възможно е сключване на сделка с някой ключов свидетел и не само такъв.
А има ли свидетел на казаното от работодателя или думите му се приемат безрезервно?

Какво интервю е имало днес?

# 3 303
Или е стигнала..
Всъщност, не се знае този човек какъв е? Колега, приятел, работодател?
Маринов гостува на Жени Марчева.

# 3 304
Да, въпросът беше реторичен - въпросният "неясен" собственик е далеч от "неясен" и на полицията.

Не съм гледала интервюто, но прочетох тук:

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/mladen-marinov-s-oshte-pod … -ubijstvo-2072341

"Най-вероятно Кети е тръгнала да бяга, тъй като е убита в гръб с 3 куршума и още един контролен изстрел в главата."
Изглежда, Росен е имал "фиксация" с тези контролни куршуми, след като и на Кети не го е спести. Вероятно е имал и завиден арсенал от муниции, след като не е пестял такива. Странно, че нищо не е открито в местообиталището, мазето, гаража, на тавана, в съседната вила, при работодателя или какъвто е там по споразумение с полицията от този арсенал: все нещо трябва да му е останало, а излиза, че е взел, колкото да се самоубие. Съжалявам за цинизма, но излиза, че този човек е имал куршуми на воля за толкова убити (а поне един от тях не е бил и предвиден) и ги е взел, когато се е връщал, и изведнъж, дори пълнителите не откриха.
И толкова ли е бил наивен да се опитва да прикрие всички следи към себе си, като със сигурност е знаел, че в сегашното време на Интернет, това е невъзможно, особено ако си е пишел и с дъщерята и цяло село ги е виждало заедно с Кети.

# 3 305
Със сигурност в момента обсъждаме теория на вероятностите с подадената информация. Аз допускам, че може да не е планирал убийствата или по-скоро ги е планирал след като е убил Кети, премислил е след като се е върнал да се преоблече.

# 3 306
Със сигурност в момента обсъждаме теория на вероятностите с подадената информация. Аз допускам, че може да не е планирал убийствата или по-скоро ги е планирал след като е убил Кети, премислил е след като се е върнал да се преоблече.

Трябва да е бил много сигурен в себе си и в начинанието, което е планирал, че часове след изчезване на убитата и то в Новогодишната нощ (не говорим за коя да е друга нощ, а в такава, в която нормално забавяне е далеч по-обезпокоително) да е разчитал, че няма да я търсят, т.е. че всички, които е искал да убие, ще са там, но пък е нямало да има полиция.
Ако не е разчитал на това, е трябвало да очаква семейство в паника, което може да е било навън в търсене на жената, което обезсмисля плана му.
Излиза, че той е можел да си позволи не само "лукса" да се преоблече, но и да обмисли, какво да направи, че и да го приведе в действие.

Съгласна съм с ГатоНегро, че общественото мнение може да се приспива до едно ниво на критичност, след което гражданите, логично, ще започнат да стават по-критично към функционирането на органи, които им държат обяснение и отчет за дейността си. Според мен, полицията доказа, че може да е много бърза, до степен подозрително бърза, но в това да заглуши ред въпроси и да подхвърли лесни и бързи отговори с класическия маргинал, че и частна лаборатория намериха (ей, така, да е бързо, скъпо и .... "независимо"). Като по учебник.

Последна редакция: нд, 14 яну 2018, 20:43 от Tsugumi

# 3 307
Въпросът е Защо се е преобличал Преди убийството на другите. Та нали ДНК сочи две следи от кръв- от Кети и от Неделчо. Следователно , първото преобличане или е било просто преобличане , или после е последвало същинско такова , като е прикрил следите от двете кръвни находки. Първото преобличане е малко самоцелно , на фона на изнесеното.

ПП Все повече подозирам шефа му за сключил сделка , да да предаде РА и да не погнат и него. Явно ги е насочил към следи. А за да ги насочи , явно е знаел повече от изказаното.

# 3 308
"Местообитанието" не е задължително да е вилата в Луково. Много пъти съобщиха, че е имал няколко "адреса", че е спял всеки ден на различно място, че е живеел в гаража (сервиза). На брифинга го казаха категорично, че дрехите (панталон, дънки) са намерени в гаража (но не който и да е гараж, а мястото, на което беше направен репортажа с "шефа"). Също така казаха, че дрехите са били НАПОЕНИ с кръв, ако под напоени (дори мисля, но не съм сигурна в момента беше "обилно напоени")се има предвид това, което аз си представям (достатъчно видимо напоени) то остава интересен въпроса кога Росен Ангелов е отишъл в този гараж/сервиз? В светлата част на деня все някой щеше да го види. Въпросния гараж се намира в София, на ул. Враня. В тъмната част на сутринта на 01 януари пък би породило съмнение придвижването му.  Също "шефа му" каза, че е дошъл да се видят, което остава в мен убеждението, че шефа е бил там, след което се е появил Росен. Вече знаем, че Росен не е празнувал, но шефа да стане и да иде на работа в 05:00 сутринта не го вярвам. Ако е истина, това означава, че е било най-рано малко преди обяд. А до тогава какво е правил и къде е бил?
А между другите въпроси и един без особен смисъл... някой знае ли кога има рожден ден Росен Ангелов? Четох някъде една дата, но вече на нищо написано не вярвам, а ми е много любопитно дали не е на 24 април.

# 3 309
Фактът, че доста е "омазал" нещата говори, че не е обмислил всичко, включително и бягството си (нали е интелигентен)т.е действал е на момента или е имал малко вреле. Или мислите, че го е планирал, но не е имал достатъчно капацитет, за да прикрие и изпипа всичко?
Преобличането беше изнесено заради постоянния въпрос: какво е правил между убийството на Кети и останалите. Връщането му до вилата и преобличането му донякъде отговаря на въпроса какво е правил, подкрепено със св.показания и факти.
Срещнах потвърдена информация, че вероятно в къщата е стрелял без заглушител.
Аз срещнах"обилно напоени", което ме наведе на мисълта, че Сарафов е имал предвид вилата му.

Последна редакция: нд, 14 яну 2018, 21:02 от Organza

# 3 310
Имаше данни на Росен, вкл. и ЕГН, на снимки на съдебни документи по-назад в темата. Ако не ги намериш, по късно ще поровя и ще ги намеря.

На 31ви да е ходил до София, пеша, между убийствата, граничи с абсурда. И като добавим, че трябва да е минал и през вилата, ако не си е държал арсенала в гаража, този човек трябва да е Батман, за да успее с времето. Или доста по-простото, някой с кола да го е возил.

Как така "шефа" ще укрива Росен, в неговия имот ще се намерят кървавите дрехи, ще признае, че е бил наясно с убийствата и няма да го разследват за съучастие? Да не би кървавите дрехи всъщност да са работното облекло на Росен? Ами то ако е така всеки може да ги е носил.

# 3 311
Той вероятно не го е укрил , а предал.
Права си , няма как да е Фърчал до София и обратно.
Просто това с преобличането след убийството на Кети някак не се връзва. И все гаража , та гаража. Ами в картинката , която стига до нас , един е гаражът и той е точно този , в който си е правил заглушители , и са открили дънките. Та кой е гаражът ?

ПП - аз , доколкото схванах , са "обилни доказателствата " , че той е убиецът , а не- че следите по дрехите му са обилни.

# 3 312
Той вероятно не го е укрил , а предал.
Права си , няма как да е Фърчал до София и обратно.
Просто това с преобличането след убийството на Кети някак не се връзва. И все гаража , та гаража. Ами в картинката , която стига до нас , един е гаражът и той е точно този , в който си е правил заглушители , и са открили дънките. Та кой е гаражът ?

ПП - аз , доколкото схванах , са "обилни доказателствата " , че той е убиецът , а не- че следите по дрехите му са обилни.
Gato, съгласна съм. Едва ли е работно облекло, нали казаха дънки?
И дрехите са били обилно напоени http://m.24chasa.bg/mnenia/article/6650562

# 3 313
Укривал го е преди да е стане убиец, докато е търсен за предишната присъда. Това, че казва, че не е знаел, не го оправдава законово.

Щом е доказано, че е ходил и се е върнал до София, явно ще трябва да свикнем, че освен психопат без ясен мотив за убийствата, самообучил се супер-стрелец, може и да лети.

Помислих си, че работен комбинизон поне пасва на версията, че е имал кръв само по панталона. Нали са с парче отпред на гърдите, поне един бял конец да вържа.

# 3 314
Аз изобщо не мисля, че се е преобличал между убийствата на Кети и останалите от семейството, няма причина, няма и логика, а ако го е направил то е било в местната горичка с дрехи от раницата. Също така вилата е била толкова негово жилище, колкото и гаража и апартамента в Дружба и още няколко адреса. Изобщо не смятам, че му се е наложило да ходи до повече от два адреса (а и до един не смятам, че му се е наложило да ходи) във времето между двете убийства. Ако официалните органи (не журналистите от медиите, които измислиха и сестра на Кети и какво ли още не) са съобщили, че се е преоблякъл след като е убил Кети, не виждам защо това трябва да е станало преди да убие останалите. В крайна сметка СЛЕД убийството на Кети е и днешния ден, т.е. и на сутринта да се е преоблякъл не е лъжа, че е било след убийството на Кети. Никъде не срещнах (официално от хората, които са отговорни за думите си), че това е станало във вилата, но това не означава, че аз не пропускам нещо.

Общи условия

Активация на акаунт