Убито е цяло семейство в Нови Искър навръх Нова Година

• 259 226
  • 3 545
  •   1
Отговори
# 2 640
Точно така - първо са имали заподозрян, а после със сравняване на ДНК се е доказало, че е той. Казаха, че са взели ДНК от гаража като свидетели са казали, че това са негови дрехи.Час не искаха да казват, но журналистите ги притиснаха - казаха ориентировъчни. Собственикът на къщата, която е обитавал за момента не са намерили, защото тя не фигурира никъде. Токът е краден, а телефона и интернета не са на негово име. Точният механизъм и хронология, както и точния мотив няма как да се установят на 100%. А и какво значение има кой с колко куршума е убит, кой е убит пръв и как със сигурност се е развило действието. Никаква експертиза и следствен експеримент не може да докаже това на 100%. Факт- има 6 жертви, а убиецът се е самоубил със същото оръжие.

# 2 641
аз излезнах на разходка с бебето и набързо се прибрах. голям страх ме гони. Simple Smile)стори ми се че виждам тичащи сенки

# 2 642
Ако полицията беше излязла и казала ''не можем да се справим със случая за толкова кратко време'', щях да го разбера и приема, но да премълчават очевадни факти и да не се коментира най-важното по случая, това няма как да го приема.. Може да съм тъпа, да не съм от сферата на криминолорията и т.н., но имам мозък, очи и уши и мога да преценя кога ме лъжат и кога не... Никой не става смешен с незнанието си, с опитите си да научи нещо, но става адски смешен когато по най-наглия начин гледаш хората в очите и се опитваш да ги заблудиш, баламосаш или както искате го тълкувайте... Да станат и да кажат, че не разполагат с достатъчно улики, няма доказателства, няма свидетели на които може да се вярва и не могат да открият мотива и какво точно е станало... Но те не, Росен та Росен... Е хубаво, че е Росен, но ЗАЩО?

# 2 643
Май не искате да разберете, ами недейте. Всеки е свободен за вярва в каквото иска. Казаха доста пъти,
че имат безспорни доказателства-ДНК и свидетели.

# 2 644
лунна пътека, те имат достатъчно оперативна информация за да знаят, че е Росен. как да няма свидетели? напротив казаха, че Росен е търсил и предлагал на хора да са му съучастници. Казаха, че шефът му е знаел за убийството и тн. Ти по-добре гледай брифинга, не са казали, че няма доказателства. Това е като при терористичните атаки. там по оперативен начин разкриват кой какво и що, а после уж намират личните документи паднали от самолета и тем подобни. просто имат си информация и от свидетели и от информатори и от агентура. Знаели са и , че семейството търси Кети, която не се е прибрала, хората са споделили опасения.

# 2 645
Не казвам, че не е той! Но просто искам да си обясня действията му и мотивите му през онази нощ, а ми е трудно.

На престъпник и психар трудно можем да си обясним мотивите ние, които сме все пак нормални хора. Кой знае дали не е мечтал от дълго време да извърши убийство и е използвал отношенията си с Кети само за повод. Кой знае дали не е избил останалите в къщата като някакъв своеобразен акт на отмъщение към нея... Нито можем да знаем какво е мислил, дали се е надявал, че няма да го хванат, или веднага след убийствата е осъзнавал, че всичко е свършено, и е бил готов да си тегли куршума. Никога няма да разберем. Това е болен, изкривен мозък. Психиатри и криминолози изучават такива с години, разпитват ги, подлагат ги на тестове и пак не успяват да обяснят всичко или ако стигнат до някакъв извод, следващият психопат ги опровергава. То не е точна наука. За съжаление.
Не мисля. Това не е убийство на умопобъркан от Курило, та да не можем да търсим мотиви и план в действията. Доколкото си спомням психопортрета беше на човек с трезва и бърза мисъл, интелигентен и т.н. Това, че е извратеняк и престъпник, не го прави лишен от разум.
Пък дори и така да е нека полицията да го каже. Ама обяснението дадено на пресконференцията не ми звучи да е пълната истина.
На пресконференцията днес пискливите журналистки можеха да попитат и нещо за телефонните разговори от онази вечер. Кой на кого се е обаждал?
- Кети на мъжът си?
- Росен на Кети?
- Кети на Росен?
- Росен на Неделчо?
- Росен на някой друг?

# 2 646
Казаха го- ние нормалните разсъждаваме по един начин, никой не може да знае какво е мислел той. Ама гледайте го тогава този брифинг, не пишете наизуст.

# 2 647
Можеха, вкл. да уточнят какви СРС-та са използвани.
Но не попитаха, даващите интервюта пък минаха всичко най-общо в графа свидетели и оперативна информация.
И толкоз, без подробности, за да не изкочат пак несъответствия.

# 2 648
Казаха, че са използвали СРС -та за проследяване на телефона.

# 2 649
 Сега чета пак обзора, кучето наистина ли е убито в къщата или има грешка
То това няма никаква логика? Само се е прибрало?

# 2 650
Не са казвали нищо за кучето, но вероятно се е изплашило от изстрелите по Кети, избягаро е и се е прибрало в къщата. По снимките се вижда, че е домашно е се е гледало вътре. Предполагам, че вътре е убито.

# 2 651
Казаха го- ние нормалните разсъждаваме по един начин, никой не може да знае какво е мислел той. Ама гледайте го тогава този брифинг, не пишете наизуст.

Ние нормалните не разсъждаваме като него, то е ясно.... Но полицията не е от нормалните, щом знае всичко... Може ви Росен от отвъдното им подсказва...

Шефът на 6-о отделение от бившата Държавна сигурност Димитър Иванов прави разтърсващи разкрия:
"Например в случая с шесторното убийство, застанаха пред камерите прокурори, шефа на МВР, главният секретар и започнаха да обясняват, че имало версия и какво ли не. Разкриването на престъпления е технологичен процес, в който следват етапите в определен ред. Това е несериозно. Да се говорят такива неща, докато още тече оглед, да не говорим за следствие.

Относно самоубийството на Росен Ангелов, аз не съм убеден, че това е така. Не са представени достатъчно доказателства за това. Аз още дни преди това казах, че вероятно така ще свършат нещата, тъй като познават технологичния процес. При тези мижави доказателства, не може да се докаже, че този човек е престъпник и извършител. Чрез самоубийството му въпросът е приключен - забравя се за случая, след като убиецът се е самоубил.

Но ако не е той, разхожда ли се още сред нас истинският убиец?", коментира още Иванов.

По думите му след разделението на властите, неуважението на закона също е факт в България, тъй като често властите не действат според правилата.

"Третото също много важно е тоталния морално-нравствен упадък в обществото. Това показват и действията на всички хора, начело с кмета, които са знаели къде е този човек и какво върши, но никой нищо не е направил. Ето тези три неща като ги обединим, разбираме защо има такава престъпност.

Не е работа на армейски части и тежковъоръжени части, танкове да се занимават с такива случаи. Изисква се работа от териториалното звено, което така и не разбрахме дали въобще работи и какво е правило преди това, за да не се стига дотук.

Не е учудващо всичко това като се има предвид съсипването на агентурата. Нека сега тези, които извършиха това, да отговарят пред обществото", заяви още Димитър Иванов.

Според него изглежда логична версията на доста граждани от социалните мрежи, че е възможно семейството от Нови Искър да е изчистено до крак, заради нещо, на което са станали свидетели.

"Любов не може да е причина за това. Или трябва да е тежък психопат извършителят. Но иначе всичко това говори за едно добре обмислено, планирано и извършено престъпление, така че и други версии са възможни. Защото човек в психически разпад трудно се мотивира и няма такива подредени действия. Извършването е стриктно, като в държави с модели, познати с висока организирана престъпност като Италия през 70-те години и Русия през 90-те. Това убийство е изключително добре организирано. Престъплението трябва да отговаря по тежест на мотива.

Убитите са с дълъг социален и любовен живот и опит като хора на средна възраст. Затова по-скоро сред мотивите за това убийство се крие нещо по-тежко и сериозно. Трябва да се търси голяма сума пари и някакъв престъпен бизнес", заяви Иванов. За него е странно, че търсещите не вървят по тази логика - да търсят причината, а първо обявяват мотива и после търсят подробности за престъплението.

"Има няколко съмнителни неща. Появи се човекът от сервиза, който е подал версията на полицията, по която те безкритично са тръгнали, без никакво съмнение. Но дали той е подал нарочно, дали е искал да заблуди разследването? Това някой трябва да го провери, защото отделните модули на полицейската версия не се връзват никак.

Няма логика на единия ден на първи януари да е пил бира и да е бил спокоен, а на другия ден да се самоубие. Няма никаква логика в самоубийството", коментира още Иванов.

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 21:16 от lunna pateka

# 2 652
Това съм го пропуснала, аз реших, че са използвали да подслушват познати на Росен.

Толкова  и проследиха телефона заедно с мобилния интернет, което също е странно.
Пък довода, че си изтрил хронологията направо ме уби.

# 2 653
  • София
Не мисля. Това не е убийство на умопобъркан от Курило, та да не можем да търсим мотиви и план в действията. Доколкото си спомням психопортрета беше на човек с трезва и бърза мисъл, интелигентен и т.н. Това, че е извратеняк и престъпник, не го прави лишен от разум.
Пък дори и така да е нека полицията да го каже. Ама обяснението дадено на пресконференцията не ми звучи да е пълната истина.

Права си, но те хората не се делят на две крайности - или си мислиш, че си варено яйце, или си цар на логиката и хладнокръвието. Мотиви има всеки, дори най-откачените (гласът Божи ми проговори от кафеварката и ми каза какво да правя, например). Ние обаче няма как да ги разберем, защото той е мъртъв. А и жив да беше, пак нямаше да ги разберем...
Ето убийството на Клътърови - извършителите не са били "луди" нито в медицинския, нито в правния смисъл, както вероятно и Росен не е бил. Но нито един от тях не е дал смислена, разбираема за нормален човек причина за извършеното. Били се надъхвали взаимно, че няма да оставят живи свидетели (макар че са били маскирани и непознати за семейството). После явно не са искали да отстъпят от намеренията си или Бог знае какво... Единият е споделял, че Хърбърт Клътър му е харесал, че е осъзнавал, че не бива да стреля... И все пак го е направил. Говорим за заловени престъпници, които са били склонни да говорят, особено Пери. Направили са самопризнания, обяснили са всичко, а този въпрос - защо изобщо избихте тези хора, защо ви беше нужно - остава без отговор. Понякога просто няма логика. Хората уж са с разума си, макар и престъпници, уж разбират, и просто вършат нещо толкова ужасно и толкова безсмислено, че после сами не могат да обяснят мотивите си. А ние пък тотално нямаме шанс да ги обясним.

# 2 654
Май не искате да разберете, ами недейте. Всеки е свободен за вярва в каквото иска. Казаха доста пъти,
че имат безспорни доказателства-ДНК и свидетели.
И как го реши?! Едно е да не искаш да повярваш в нещо, а друго е да говорим за престъпление, което все още не е юридически разкрито, в случая не говорим за вяра, а за факти, каквито очевидно не са достатъчни за всички.
Мда, много неща казаха. И в много "факти" се оплетоха, а най- интересното е, че до брифинга убеждаваха, че "неоспоримите факти" сочат за мотив любовен тъпоъгълник. И на базата не тези "факти" издирваха лице, което обявиха за "доказано и единствено виновен". Тази категоричност не им попречи днес да излязат с друга версия. Ако брифингът беше за утре, дали версията нямаше да е още по-различна от днешната?!

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 22:40 от Tsugumi

Общи условия

Активация на акаунт