Убито е цяло семейство в Нови Искър навръх Нова Година

• 260 852
  • 3 545
  •   1
Отговори
# 3 255
Адресът на къщата в НИ е ясен, но адресът на вилата на РА не е ясен. Как точно е сметнато разстоянието?
С кабарчето на Гугъл мап например.
Ако знаеш конкретния адрес или местност. Явно съфорумката го знае.

# 3 256
Не съм казала, че трябва да си ги оставил в къщата, а за това че ги няма. А резервни пълнители си е ценост почти колкото пистолета.

Още нещо си спомних - нито дума за откритите гилзи в Луково, първо казаха, че подлежат на експертиза, после пълно мълчание дали са от същото оръжие.
Даже в един момент след открития труп точно гл.секретар спомена за експертиза на гилзите намерени на мястото на самоубийството.

# 3 257
Според изнесената информация от разследващите органи (а аз не я подлагам на съмнение) дрехите са намерени в гаража (сервиза), където Росен е работил и има свидетел (предполагам недовия шеф, който вече видяхме по телевизията). Този гараж се намира в София, а не в Лукуво. По пътя на логиката, за да има ДНК на Кети и на Неделчо, то преобличането е станало след убийството на всички, а не след убийството само на Кети. Вече знаем от приятеля на Росен (шеф, колега...), че на 01.01 той го е посетил в гаража и дори са пили по бира. Лично аз смятам (без да налагам това като твърдение, а само като предположение), че точно тогава Росен се е преоблякал и е оставил раницата и дрехите си в гаража. Ако предположението ми е вярно, значи кръвта по дрехите не е била очевидна.
Относно плановете на младежите и телефонния разговор на Боби и майка му... В 18:30 Боби не е казал, че ще остане в къщата на Нанси, твърде вероятно самия той все още не е знаел, че това ще се случи. Напълно възможно е все още да не е бил там, а да е отишъл по-късно (за да вземе Нанси и чак тогава да е разбрал, че има притеснения относно изчезването на майка ѝ). По това време дори семейството на Кети не вярвам да е било разтревожено. Казаха, че срещата ѝ с Росен е била кратка, убийството ѝ е било приблизително по това време (т.е. тя е излязла малко преди това и все още закъснението ѝ не е било повод за тревога). Остава без отговор въпроса "Какво е правил Росен във времето между убийството на Кети и убийството на останалите членове на семейството?" Също би ми било интересно да науча кога Росен е напуснал къщата? Едва ли е било по времето, когато хората се радват на фоерверки и се поздравяват по улиците (влачейки трупа на Кети).

# 3 258
Вероятно става въпрос за лапсус - на мястото на самоубийството е намерена 1 гилза. На последния брифинг Сарафов каза, че гилзите от къщата в НИ и гилзите от къщата в Луково съвпадат. Предполагам е имал предвид местообитанието му, а не къщата, в която се е самоубил. Нали се е "учил" да стреля там. Доста пъти беше задаван този въпрос в темата. Ето отговорът според разследващите:
Прави впечатление обаче, че докато при предишната пресконференция по случая се твърдеше, че за връзката между двамата знаела само майката на Кети, сега вече са уведомени всички нейни роднини. Именно това обстоятелство бе посочено и като обяснение на загадката защо Ангелов е избил цялото семейство на Кюхова, включително кучето ѝ, но не и някого от малкото хора, с които той е споделял, например последният му работодател.
"Той е убил семейството на Кети, защото след нейната смърт тези, които биха били заинтересовани от разкриването на убийството, са нейната дъщеря, нейният съпруг, нейният доведен син – нейните близки. Считате ли, че въпросният свидетел, който вие така акуратно разпитахте в гаража, би имал желание, нужда и дори вътрешна потребност да съдейства на разследването и сам да сподели, отивайки в най-близкото поделение на МВР, това, че знае за убийството.
Не, той го е знаел, той заявява това нещо, включително свидетелства много обстойно и широко за поведението и преди, и след смъртта на Росен Ангелов, и след деянието, защото той го е видял на 1 януари след нощта на убийството. Но, както виждате, самият той не е пожелал да отиде, както казах, в най-близкото поделение на МВР и да съдейства за разкриване на убийството. Така че тези, които имат мотив да заявят желанието си, да заявят изобщо знанието, че Кети я няма, са само нейните близки – това са свидетели, които той е счел за нужно да заличи", обясни заместникът на Цацаров.

Последна редакция: нд, 14 яну 2018, 15:08 от Organza

# 3 259
В едно от първите изявления, мисля, че РА не беше намерен мъртъв, заявиха, че въпреки опитите за заличаване на следи, в къщата на Кети РА е оставил кървав отпечатък от обувка. Може да не е бил видим с просто око, може да е бил малък, но е оставил. Предполагам и отпечатъци е имало, все пак не е бил професионалист.

# 3 260
Вероятно става въпрос за лапсус - на мястото на самоубийството е намерена 1 гилза. На последния брифинг Сарафов каза, че гилзите от къщата в НИ и гилзите от къщата в Луково съвпадат. Предполагам е имал предвид местообитанието му, а не къщата, в която се е самоубил. Нали се е "учил" да стреля там.

Аз единственото, което си спомням за гилзите е, че гилзата от самоубийството съответства на гилзите от убийството в къщата.

Иначе наистина прилича на лапсус и това им един от най-големите проблеми в това разследване, което породи съмнения и усещане за хаос - говореха много, хора които явно нямат подготовка и умения да правят изявления пред медии.
Ето пример - първо знаеше само майката, в последната пресконференция Сарафов каза всички от семейството, днес гл.секретар - майка й и Нанси.

Sisi Gabriel, много по-логично звучи предположението, че дрехите ги е оставил на 1. Така става ясно и как има дрехи с кръв от Кети и Неделчо, пък се преобличал след убийството на Кети.
Въобще колкото повече подробности дават толкова по-голяма каша става.

Последна редакция: нд, 14 яну 2018, 15:14 от flambe

# 3 261
Съгласна съм. Сарафов каза, че част от информацията е поднесена така с цел. Относно информацията, че са убити с по 1 куршум - искали са да насочат умишлено вниманието към професионалист, а и на първоначалния оглед видима следа от куршуми е имало от главите. Едва след разместване и направена аутопсия се е установил с точност броя. Дори за Кети казаха, че видимо е имало само куршум в глават, след събличане(била е с дебели дрехи) се е установило, че е има и други огнестрелни рани.
Може да имат доста подробна информация ако имат достъп до камерите във вилата на РА.

Последна редакция: нд, 14 яну 2018, 15:32 от Organza

# 3 262
То хубаво особено в началото и аз ги защитавах, че може би е оправдано за целите на разследването, даже Сарафов някакъв термин използва, за оправдание.

Но те продължават, а същевременно да обелват дума за въпроси, които ще заковат изводите им.
Хем минаха достатъчно дни след откриването му, спокойно можеха всичко да изчистят.

# 3 263
Надявам да има поне още 1 брифинг след като са готови всички експертизи.

# 3 264
Аз пък съм сигурна, че това беше всичко.
Темата е затворена, вкл. от журналистите.

# 3 265
Аз пък съм сигурна, че това беше всичко.
Темата е затворена, вкл. от журналистите.
Това беше целта.

Последна редакция: нд, 14 яну 2018, 16:12 от Tsugumi

# 3 266
И аз мисля, че и "вторичните трусове" утихнаха. Също смея да твърдя, че голяма част от "журналистическите разследвания" бяха копирани и доразвити от прочетените коментари в интернет. На такива "анонимни" коментари не може да се вярва на 100% (дори на 50% не може) без да бъдат проверени, но огромна част от журналистите си направиха "репортажите" на базата на именно такива "махленски клюки" без да си направят труда да проверят и една стотна от твърденията. Има голяма доза истина в упрека, че журналистите попречиха на едно безпристрастно разследване. Без да обвинявам никого (нито да оневинявам) мога да кажа само, че ако разследващите органи имат право на "следствена тайна", то журналистите нямат право на разпространение на очевидни лъжи.
Личното ми мнение е, че ще има продължение на "сериала", само ако има обществен интерес, а такъв вече почти няма. Това явно беше последния епизод...

# 3 267
  • Ямбол
...По пътя на логиката, за да има ДНК на Кети и на Неделчо, то преобличането е станало след убийството на всички, а не след убийството само на Кети. ...
Не знам каква е твоята логика, но не така го разказаха и има и друга логика - първо е убил Кети, върнал се е да се преоблича, после е убил останалите и е преместил Кети. Така идва кръвта по него и от двамата.
Явно е искал да прави инсценировки, да заблуди и успя да заблуди, че Кети ги е убила. Цял ден преди да я намерят във всички социални мрежи обикаляше снимката ѝ като заподозряна в тежко престъпление. Явно е искал и с останалите да направи така, че да изглежда друго, но или се е отказал, или нещо го е накарало да бърза и да зареже започнатото.

# 3 268
Според мен шефът му го е издал. Заподозрял е нещата по един или друг начин , свързал ги е. Особено след като оповестиха смърт на 6 човека , от ужас да не го направят съучастник , пръв е изтърчал. Друг е въпросът кога го излъчиха.

# 3 269
Явно презумции и сценарии в синхрон с официалната версия са приемливи, интересно.

Хващам се на бас, че щеше да му е по-лесно да тръгне с колата от мястото, където е оставен трупа на Кети, отколкото пеша. Многократно беше коментирано, че ако колата не е била там, все още жената нямаше да е намерена и щеше да е главния заподозрян.
Целта едва ли е била да се скрие убийството й, по-скоро водата да заличи улики по тялото й.

Общи условия

Активация на акаунт