С огромен копнеж чакаме февруарски бебевалеж!

• 56 190
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Нашата сладурана,  вчера пак се беше обърнала с гръб към моя...за мой ужас. След висене на 4 крака днес пак се в обърнала правилно,  тревожи ме това че съм 38+3 г.с, а тя още може да се върти свободно. На последния преглед ми казаха че главата не е съвсем слязла, а е на половината път...чудя се ако е слязла изцяло пак ли ще може да се върти така ?Много искам да си раждам естествено,  а знам че неслезналите бебоци понякога ги вадят секцио Cry

# 601
Момента почти дойде, терминът ми е 05.02, а аз вече умирам от страх. За сега се очертава вормално раждане. Хем искам да минава, хем треперя като си помисля за самото изживяване. Всички казват, че втория път е по-лесно, но аз много зле съм се настроила. И се чудя като се започне как ще реагира каката, която е на 5г. ,тя е много привързана към мен и много се страхува, боя се, че ще се вкопчи и няма да иска да ме пусне Sad Ще се чудя нея ли да успокоявам, то аз и не знам дали изобщо ще мога като започнат болките. Боя се, че ще се изплаши.
Мамите, които вече имат по-големи деца, може ли да споделите как мислите да процедирате с тях?

# 602
Моето е на три години, напоследък сме като лепки, включително аз самата си го търся за гушкане, признавам си - някакво вътрешно чувство...
Аз ще раждам със секцио в друг град и ще пътуваме заедно цялото семейство. Мъжът ми иска да бъде с мен на самото раждане, но  май ще го оставя навън с детето - важно ми е и то да е ок, а и после 4-5 дни незнам как да процедираме - искам да се виждаме, но ако ще е много трудна раздялата за него всеки път - по-добре да стои с баща си и да се занимават по мъжки Охххх, незнам и аз, честно казано, ще бъде на момента каквото решим. Но няма да е лесно хич за никой (на емоционално ниво, имам предвид).

Има вариант да вземем майка ми в деня на раждането - но детето не е свикнало с нея много-много, тя самата е шаш и паника, та и този вариант не ми е в "топ" алтернативите Grinning

# 603
Мен ми трябва поне час след нещо да се наканя да стана да свърша друго,не че толкова се уморявам от едно готвене и се глезя,просто легна ли си се заплесвам и както ме бъзика моя ако не ставаше до тоалетна щеше да си се отпечатала на дивана Joy И спорта не ми липсва толкова колкото самото усещане да правя каквото ми скимне и да съм навън без да трябва да присядам на 10 минути.За киселините не мога да помогна,имала съм ги 10 пъти до сега и лъжица мед винаги ме е спасявала или вода и сън,когато не са били толкова гадни.Четох,че като се смъкне в таза спират,както и задъхването.И моят мързелан има място и се върти,редовно вири дупе и от ляво,но предимно си седи от дясно,с главата надолу.Но пък казват,че момчетата са по мързеливи и от над месец наистина си е главно така има си място,но не се мести особено.

# 604
Момичета,от вчера ми се появи една болка,която днес се засили-на сгънката на слабините,отива по предната част на крака.Отдясно е.Май някоя от вас беше писала за такава болка
Аз бях питала за тая болка, не еазбрах от какво е , но си мина сама....сега същия крак когато малката си завърти главата, директо изтръпва целия...Blush Всичко може да се очаква...аз магнезий  не пия и не съм пила, само като част от витамините за бременни.

Аз пих за две седмици само - почнаха много силни контракции - по 20 минути нестихваща болка и нямаше как,като нищо беше тръгнало,а два месеца преди термин не е добре.
Иначе и някаква болка от двете страни прорязваща ми се появява.А бебето ми е голямо... Grinning

# 605
Мен ми трябва поне час след нещо да се наканя да стана да свърша друго,не че толкова се уморявам от едно готвене и се глезя,просто легна ли си се заплесвам и както ме бъзика моя ако не ставаше до тоалетна щеше да си се отпечатала на дивана Joy
Хахаха, със глас се смях на това Joy
Момичета, аз киселини вече нямам, дали е възможно от това че бебето е слязло?
Иначе и аз се присъединявам към по скоро психическия проблем с килограмите, корема, дискомфорта и мечтата ми да изглеждам като преди 9 месеца... напоследък това ми е болна тема....

# 606
  • Down Under
Аз за килограмите вече не мисля толкова. Киселини имах само веднъж, слава Богу. Като чета и в другите теми на сега родилите момичета, май най-трудно ще се окаже кърменето. Самата идея от разранени и болящи зърна ме ужасява, но не искам и да давам адаптирано мляко от самото начало.

# 607
Аз също имам бодежи в интимната област от около седмица, но и бебката е слязла надолу и може да притиска нещо. Киселините изчезнаха откак главата й е по-ниско, но задъхването си остана и то от най-малкото физическо натоварване. На всичкото отгоре, сега и желязото ми е паднало, та започнах да пия и Сорбифер. През тази бременност изпих една аптека с лекарства Grinning
Аз да ви кажа, още не съм изпрала дрешките й, всеки ден отлагам, но днес мисля вече да го направя, даже багажа за болницата ще си спретна. Мислех багажа да е в последния момент или даже като започнат контракциите. Не си спомням предния път кога съм го приготвяла, мисля че беще седмицата преди термин.  Този път се чувствам много по-спокойна, сигурно защото знам какво да очаквам.
 Относно баткото, който е на 4, какво да го правим, тъй като таткото ще присъства на раждането, сме предупредили свекърва ми да има готовност 24/7 за обаждане; започне ли раждането мъжът ми ще я вземе от тях, за да гледа баткото. Ако раждането започне в работен ден и баткото е  на градина, мъжът ми ще вземе първо него, после бабата и хайде у нас, а аз ще си пъшкам докато ги чакам Grinning 

# 608
Момичета в Лидл пак са пуснали интересни бебешки неща.Аз взех комплект с лъвчетата,много са сладки и изглеждат доста качествени

# 609
  • София
Лелеее, отивам

# 610
  • Велико Търново
И аз си взех олекотена завивка с възглавница и изглеждат читави Simple Smile поръчах на ММ и непромокаем чаршаф, дано останат до следобяд, че бързо свършват

# 611
  • София
Аз както се подмотвам, ще видим дали ще заваря нещо

# 612
Аз утре мисля да взема от бодитата,пак има 2 за 9,99.

# 613
Днес бях до Лидл.  Завивките са хубави,  мисля, че са плътни.  Дрешките обаче не ми харесаха.  Много са тънички.  Свекито взе пелената за кола.  Тя ми хареса.

# 614
  • София
И аз изпитвам ужас от кърменето..... Но ще видим как ще потръгне. Никак не ми се иска адаптирано мляко, но в крайна сметка с нещо трябва да се храни, ако няма кърма...
Напоследък чета все повече мнения, че заради лека доза егоизъм майките цедят и дават от шише, нали пак било кърма....да де, ама зърното оформя захапката.... Не говоря за жени, които имат очевидно някакъв проблем и боли много и има рани, а за жени, които го правят от мързел.. колкото и грубо да звучи от моя страна, за мен не е правилно, сори.
С наближаването на термина и з се чудя коя ли вечер ще тръгне всичко.... При все, че дори може да пренося...Grinning подскачам на топка, пия чай малинови листа, мащерка, разходки.... Нула ефект засега.
Това за водата, намалявала се заради оттоците, но като нямаме оттоци може би не важи. И аз все още си нося халката

Общи условия

Активация на акаунт