С огромен копнеж чакаме февруарски бебевалеж!

• 56 193
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
И аз нямам нито капка излязла от гърдите. За сметка на това с бяло течение компенсирам многократно Simple Smile
+1
И за капак още си влача гъбите Sad след 3 пъти терапия, вдигнах ръце -  като родя ще се боря с тях.

# 106
Не се тревожете, че нямате коластра или че имате, че гърдите са напрегнати или не. Това не е показателно за това дали ще имате кърма. И двете състояния са нормални. Моите гърди са каквито си бяха преди бременността, но това не ме тревожи, и с дъщеря ми бях така, а кърмих без проблем на поискване 2 години
Относто козметиката, поръчах Веледа от един сайт, където сега са на промоция, чакам си поръчката да видим за първи път поръчвам от там  https://remedium.bg/search.html?phrase=Weleda
Аз съм доволна от тази марка, особено от крема за дупе, докъто го ползвах никакви зачервявания не е имала дъщеря ми, а с пълен памперс си стоеше и изобщо не й правеше впечатление. Сега дупето й е много по-чувствително дори

# 107
И аз днес бях на преглед в 35 г.с 2.540 е бебето. Хубавата и качествена козметика не трябва да има мирис. Козметиката на а дерма знам, че е само за атопична кожа и не е хубаво ако детето няма такава фа де използва. Иначе и аз имам капки по блузите и сутиените от доста време насам.

# 108
Я да ви питам аз, вие как сте с нервите? Аз тази бременност направо вече в психото ще я завърша Confounded От месеци вече карам на валериана 3х1, уж добре бях, тези дни пак като ме хванат, въздух не мога да си поема, пулсът хвръква в небето и така с часове! А мъжът и детето направо ме довършват, вместо да проявят разбиране, почват един през друг - единия мрънка, другия пили на главата ми и ето на вече 3 часа ве мога да усрокоя дшането си, лежа и изперквам Cry А днес и валидол взех
Дали е от бременноснта това? АГ каза, че сигурво не е от бременността. Вярно, винаги съм била малко нервна, но това направо е ужасно. Дано да мине като родя...

# 109
Да, да - при мен има проблем с нервите, отдавам го изцяло на хормоните, иначе мъжът ми да се е изнесъл отдавна. Joy Нищо не пия, отварям прозореца широко, заставам пред него и дишам дълбоко. Или отивам в друга стая за 5-10 мин, пак дишам дълбоко, намирам нещо дребно за вършене и ми минава лека-полека.
Голямото дете (3 г) си легна едва одеве - избиват му последните два зъба и вечер е нещо ужасно - плаче, хленчи, нищо не иска, всичко иска, не знае какво иска - всичко накуп. Не иска да яде, след малко яде оризовка или солети, нещо с което да си чеше задните зъби. Иска песнички, не иска песнички, бяга от мен и баща си, после идва да се гушка в някой от нас... Баща му има железни нерви, аз обаче съм на хормони и не че избухвам и се карам, но по-скоро всичко приемам много вътрешно и се напрягам... Отделно, че ми се спеше, а сега детето заспа, а аз съм разсънена...

# 110
Не е никак лесно явно с по-големите дечица, но пък от друга страна си имате опит. Аз исках да питам тези от вас които няма да стават мами за първи път в коя седмица родихте ?Heart Eyes
Другият  ми въпрос към всички е на какви пелени се спряхте..? Аз четех много за химикалите които слагат в еднократните, незнам и доколко "био" алтернативата реално е такава...после за био и еко вариантите чета че лесно протичали...а многократните ми се струват, като нещо което бих предпочела да избегна...поне по разказите от едно време:blush:

# 111
  • у нас
А-дерма имат серия за ежедневна употреба, синя на цвятъра и за атопшчна кожа-зелена.
За нервите -аз бях много зле предната мш бременност, сега от 5м съм спокойна.
За гъбите....ужас. От началото на бременността съм минала през гиназол, полижинакс,  макмирор,  клотримазол и няма оправия Sad

# 112
Аз съм взела нагревател, но той мисля че ще се използва едва към 6 месец когато започне захранването с пюрета. Моя позната ползваше нагревател и затоплянето ставаше наистина много бързо, хванах го на добра цена и затова съм го взела от сега.
Иначе за начало съм се подготвила с кана за гореща вода където ще преварявам водичката на бебо.

Редакция: момичета, направих голяма глупост да си тегля късметче от новогодишната томбола на бг мама и сега незнам как да спра този " терор" от известия по 1000 на ден....някоя от вас направила ли е тази грешка и как да спра това чудо??
ps: не съм вкл.известията на камбанката към темата и пак ме заливат Weary

Последна редакция: сб, 06 яну 2018, 10:13 от dream16

# 113
Аз изпитвам тревожност от време на време. В началото на бременността бях така може би заради предишна неуспешна бременност и треперех за всеки преглед. После обаче ми мина и сега в последния месец пак нещо се "отключи" : от време на време се тревожа за раждането, за после как ще бъде, пък за върлуващия грип сега, за какво ли не. Имам и сърцебиене от време на време, но нищо не пия, че ми се струва вредно за бебчо. Предполагам, че и това ми състояние скоро ще отшуми, защото по принцип не съм такъв тип човек и даже сега се учудвам как от време на време изпадам в такива мрачни настроения Confused

Hamsti, не разбрах ти към какви си се насочила в крайна сметка - за многократните пелени има отделна тема, там много информация има, ако искаш може да погледнеш. За еднократни аз засега съм взела на Памперс Премиум Кеър, по препоръка на приятелки, но с това смятам да започна, после смятам да видя и други марки и която ми допадне на мен и на бебчо най-много.

dream16 ме подсеща за водата, ако се наложи да се дава вода примерно за приготвяне на АМ, специална бебешка вода ли смятате да взимате или някоя марка обикновена изворна/трапезна, която да се превари?

# 114
Не е никак лесно явно с по-големите дечица, но пък от друга страна си имате опит. Аз исках да питам тези от вас които няма да стават мами за първи път в коя седмица родихте ?Heart Eyes

Аз родих в първата седмица на 9-тия месец - напълно доносено бебе, даже голямо, към 3400 гр, 51 см. Сега незнам как ще е, моля се на бебка да стои възможно най-близо до термин, защото няма по-хубаво от това да си расте и да се "угоява" вътре, в корема на мама Heart
Не, че няма да съм с второ секцио, но говорихме датата да е 10 дни преди термина, освен ако бебето не реши друго, както брат й предния път. Вчера бях на преглед, в който не гледаха плода на ехограф, а ми взеха микробиология и мериха шийката на матката (4 см е, казаха че е добре) и обсъждаха "цикатрикс"-а, дано не бъркам термина (май това е белега от миналото цезарово сечение).

Има ли бъдещи майки с по-натоварено ежедневие?
Аз се страхувам, че не си стоя да си почивам като една бременна в 8-мия месец, а се занимавам с изпити за магистратура (предстоят другата седмица). Имам и ходене до София минимум още веднъж през януари, в моя град пък се занимавам с посещения на зъболекар (трябва, няма как), често имам работа понякои институции, отделно още не съм изпрала дрехите за бебка, калъфи на стол за кола, матрак на легло и тн. Та, от време на време се обвинявам, че трябва да си лежа повече, да ям и почивам и да върша само най-необходимото. При вас как е ежедневието?

# 115
mi6u-to, а теб тази активност притеснява ли те или само се самообвиняваш Grinning Мисля, че няма лошо да се чувстваш заета (стига да не се преуморяваш), движението също е полезно. Единственото, което бих те посъветвала е, ако можеш да прескочиш пътуването до София, ако изобщо има таква възможност.
Аз те разбирам, защото откакто съм останала вкъщи ми е проблем липсата на по-натоварено ежедневие (още една кукувица съм аз Grinning) и даже почнах да страдам от безсъние и да си мисля глупости. Затова гледам да си намирам задачки за вършене вкъщи като гледам да не се преуморявам, ако може някоя друга разходка, но сега съм ги ограничила заради тоя грип. Отразява ми се добре активността и сякаш и не ми тежат толкова килограмите, когато правя нещо. Е, разбира се, ако някой ден не се чувствам добре или имам болки си почивам.

# 116
  • Пловдив
И аз се натоварвам доста, освен това ще се местим в друго жилище, което все още не е готово. Това означава, че в деветия месец тепърва трябва да събираме багажи и да се изнасяме. Да не говорим че преди месец поръчах мебели за детската стая - гардероб, скрин...кошара и онзи ден ми звънят че ще се забавят с доставката им понеже сега ще ги произвеждат и щели да дойдат към 20 февруари евентуално 🙄 А това доста ме притеснява, защото официално термина ми е на 25.
Първото ми раждане беше секцио една седмица след термин, а сега още не сме коментирали дата. Знаете ли колко дни  преди термин е добре да се насрочи дата?

# 117
Относно проблема с нервите....аз мисля че нямам, но мъжа ми е на друго мнение. Казва, че се ядосвам бързо и понякога се заяждам излишно Joy
За натовареното ежедневие...аз не работя от юни месец. Преди имах много натоварено ежедневие, защото се занимавам с танци и съм по цял ден в залата. Може би не го изживявам, защото мъжа ми е с плаващо работно време и сме доста време заедно.
Аз исках да попитам дали сте си избрали педиатър? Ще му звъните ли сега януари или направо като родите?

Последна редакция: пн, 08 яну 2018, 19:19 от nestava

# 118
Almond eyes,
Май по-скоро се самообвинявам Grinning
Не мислех, че съм такава "действена" натура, за сравнение - с миналата бременност си стоях вкъщи, помагах на мъжа ми с ремонта, доколкото мога, разхождах се доста, готвех и... май това беше Simple Smile

Сега някак си съм се заела с много неща, лекарката спомена вчера евентуални дати за цезаровото сечение, а аз си мисля "да, тогава ще мога" хаха, ужасТ! Joy Много й дължа на бебка - в това съм сигурна - цяла бременност не се спрях, а с баткото всеки ден по 100 пъти прилягвах на леглото да си галя корема и да му говоря.

За датите за цезарово - мисля, че лекарите казват да е около 10, макс 14 дни преди термин. Имам позната, която към 8-ми месец започна да вдига кръвно и й изместиха датата на цезаровото за третия ден от 9-тия месец, но това пак те го преценяват.

# 119
  • Сливен
Моето предишно секцио беше 4 дни преди термина. Лекаря преценява.

Общи условия

Активация на акаунт