С огромен копнеж чакаме февруарски бебевалеж!

• 56 739
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Момичета тези от вас които са правили микробиология, правиха ли ви изследване за бета хемолитичен стрептокок ?
Ако има някакви бактерии, би следвало да си пише какви са, ама знам ли дали навсякъде е така вече. На мен ми излезе моята МБ, не се изолират бактерии, само на едни левкоцити пишеше, че са масово, но док каза, че се случва, щом няма изолирани бактерии всичко е ок.
Всеки вид материал за микробиология си има стандарт, на какви точно хранителни среди се сее. Има бактерии, които мн рядко се срещат в някой части на тялото и ако има съмнения за тях (точно на това място), се търсят целенасочено.
Но например бета-хемолтичния стрептокок не е нещо необичайно във влагалищен секрет, а и той не изисква специална хранителна среда (извън стандартните за влагалищен секрет)

# 211
Да ни е честито - първото февруарско бебе се роди. Grinning
Сега чакаме майката да сподели подробности. Flowers Hibiscus

Наистина лии. С нетърпение чакам да разбера коя е и подробности около ражданетоо. Да са живи и здрави. Ще чакаме информация и от майката включване.

# 212
  • у нас
Baby_la наистина измерванията в тези срокове вече не са много точни, но ме гледаха 2ма лекари на 3 апарата, единия 3д. Като включиха 3д....такива бузи има хаххаха. Прегледите бяха в рамките на 3 дни.
Честито на родилата мама😍чакаме подробности 😀 аз съм от първите за февруари и ме хваща яко притеснение, въпреки че не ми е за първи път😂

# 213
Измерванията на плода не се правят на 3Д. Нали все пак трябва да се обхване обиколка на глава, корем, дължина на бедрена кост - затова ползват 2Д✌

# 214
  • София, България
Честито на първата от нас, станала майка! Да расте здраво и усмихнато бебчето Simple Smile и бързо възстановяване на майката.

Днес бях на първите тонове (34 г.с.), малкият си върви в норма (2400г.), малко са ми понамалели водите, но все още са в норма. Докато чаках за прегледа, на регистратурата дойде една жена, която вече имала контракции на 10 минути в 38 г.с. Много спокойна беше, все едно е отишла до магазина. Браво на такива, само се надявам и аз да мога да запазя същото спокойствие. А мъжът й направо се прозяваше Grinning

За стрептокока, аз имах, оправихме го за една седмица с антибиотик, не е страшно, но е важно да се провери, ако ще раждате естествено.

# 215
Честито бебче, да е живо и здраво Flowers Hibiscus
Мерси за отговорите относно микробиокогията 😊
А да питам мамите с термин 2-3 февруари, коя седмица сте сега спиред вашите изчисления...

# 216
Аз съм с термин 1 февруари и съм в 37 ма седмица май, но честно да си кажа много ме объркаха разните му ехографи. Понякога ми излиза, че съм с термин 4.02. Не че има някакво значение тъй като съм планово секцио за около 20ти януари

# 217
  • София
Аз съм с термин пети февруари (въпреки че всички с моята последна менструация са с 2.2), в момента съм в 36+5 дни, така де, пети ден на 37 седмица Simple Smile

# 218
Hamsti, как така в коя седмица сме, ти не ги ли следиш твоите с някое приложение или нещо такова?
Аз съм 03.02 термин и съм 36г.с + 3 дни...както и kati an е казала значи съм третия ден от 37 седмица

# 219
  • у нас
Момичетата с термин до 10.02. Стегнахте ли куфарите?😀 аз още се мотам. Днес изпрах дрехите на бебето и от утре май ще гладя нещата за болницата и по чантите. Казаха ми да се обадя когато ми изтекат водите или контракциите са на 5 мин в продължение на 2 часа. На вас какви насоки ви дадоха?

# 220
  • София
Всичко съм стегнала вече, за контракциите така, да, самозалепващи дата часа не знаех. Абе, да не се бърза много много

# 221
Момичетата с термин до 10.02. Стегнахте ли куфарите?😀 аз още се мотам. Днес изпрах дрехите на бебето и от утре май ще гладя нещата за болницата и по чантите. Казаха ми да се обадя когато ми изтекат водите или контракциите са на 5 мин в продължение на 2 часа. На вас какви насоки ви дадоха?

Терминът ми е 01.02, а багажът е почти стегнат Grinning Останаха ми някои малки нещица. Изпрах сака, бебешките дрешки, одеалцата. Остана да изпера спалния комплект и да изгладя всичко изпрано Grinning За насоки- ще говоря в четвъртък с АГ, а тогава, с Божията помощ, влизам в 37г.с.

# 222
  • Велико Търново
Коя от нас е родила днес, така се зарадвах и стреснах като разбрах, че забравих да попитам Simple Smile

# 223
Всичко съм стегнала, дори и моите дрехи за изписване съм подготвила.
Изпрах матраците, одеалата, калъфките. Дори в пристъп на оптимизъм изчистих терасите, а после корема и гърба ме боляха цяла вечер  Simple Smile  Всеки ден почиствам, доколкото мога, защото не знам кога ще реши да дойде мъника. Утре ще показвам на мъжа ми как работи пералнята и миялната.
Нещо забавно- кумата ми е сънувала, че раждам в петък Simple Smile

# 224
  • у нас
На мен ми се е запечатала датата 26.01 в главата, та не знам.
Аз като се замисля имам още бая нещица да подготвя, организационно вкъщи. Детето може да пуска съдомиалната😂 а таткото пералнята. Някоя баба ще дойде да им сготви и да по изчисти преди да се приберем с бебето. Хем ми е еуфорично,  хем доста притиснено. Клиничната пътека на нормално раждане е 3 нощувки .

Общи условия

Активация на акаунт