С огромен копнеж чакаме февруарски бебевалеж!

• 56 743
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Аз мисля да слагам пеленка /бархетена или тензухена/ в количката, в случай, че протече памперса 😁

# 286
Аз купих няколко непромокаеми подложки от Джъмбо. Мисля да слагам от тях в количката под чаршафчето/чувалчето. А има и непромокаеми еднократни чаршафи

# 287
  • София, България
Ние се запасихме с непромокаеми протектори - както за матрак, така и за по-малки плоскости (например за количката и подложката за повиване). Според мен са си направо задължителни, особено в началото. 

# 288
  • София
И аз имам подобно течение, но микробиологията ми е чиста.
Ще взема и аз от тези подложки от Джъмбо. Гледах ги миналия път, но не можах да измисля за какво ще ги ползвам, но сега като казахте за количката и ми звучи доста практично.
Относно пушенето мога да кажа, че аз бих казала да се видим някъде навън или в моя дом, защото не ми е приятна миризмата на цигари, особено покрай детето. Ако някой се сърди си е негов проблем, защото всеки има право на избор, така както ти не можеш да им казваш да не пушат в дома си, така и те не могат да се сърдят, че не искаш да ходиш там.
На мен пък на ЖК си ми съвпада термина с този от приложението, явно моя док използва друга техника.

# 289
Хаха да пуши да пуши и да не се съобразява. После защо не водили детето у тях. Ми няма да си го заведа. Леля ми ей така мрънка, че не водили малкия у тях ми как да го водиш като влезеш и ти идва да повърнеш цигарен дим на облаци. Не мога да си представя как може да не се съобразява с теб майка ти. С мен дори свекърва ми се съобразява относно пушенето де. И да в нейната къща. Иначе няма да отида и толкоз. Виж с майката е друго по-мила ти е. Опитай да говориш с нея спокойно обясни и че ако иска внучета да гледа ще трябва да се съобразява в нейната къща независимо, че е нейна.Чела съм, че Първите месеци ако дрехите миришат на цигарен дим, за да гушнеш бебето трябва да се преоблечеш или да сложиш нещо отгоре. От акушерка знам, че бебе е починало от непроветрени дрехи и одеала от нафталин. Вярно цигарите миришат в пъти по-слабо, но все пак. Така че Не е шега тази работа или прищявка. Също и лавандулата и всичко за молци е строго забранено. Та така много се ядосвам не искат да излязат от зоната си на комфорт, а после ще искат да дондуркат бебета как да стане. Ядосах се значи.

Последна редакция: пт, 12 яну 2018, 18:32 от baby_la

# 290
Момичета, вие как сте с кръвното ..? Моето започна да е много непостоянно. Close

# 291
Аз с малко неприятен въпрос - появиха ли ви се стрии ? 🤔

Пс: кръвното го държа в една граница - 110 / 70

# 292
  • у нас
Този път не,а не си мазах с нищо. Предната ми бременност се мазах с елансил,  мустела и едно масло на Икаров- нацепих се от паласки като почнеш, дупе, вътрешна част на бедрата до подбедриците.  По корема нямах.

# 293
Две на лявото бедро горе.Ама краката не ги броя за нищо,корема ми е важен.За сега е добре,обаче вчера видях едно бяло петно,много странно Grinning Дано се размине,да не стане белята баш накрая.

# 294
  • София
Областта малко под и до пъпа съм като лилава зебра. Очаквах да са много повече, защото кожата ми е такама че лесно ми се появяват. Като избледнеят няма да се забелязват толкова. А предполагам може и да се свият малко като се прибере корема..
Сутринта като ходих до wc видях че имам малко количество прозрачна като вода слуз.. може ли да е тапата и да пада частично? Тя не е ли примесена с кръв по принцип? Отделно май бебето е доста ниско и притиска нещо, защото ми е леко подуто "там".

# 295
Сутринта като ходих до wc видях че имам малко количество прозрачна като вода слуз.. може ли да е тапата и да пада частично? Тя не е ли примесена с кръв по принцип? Отделно май бебето е доста ниско и притиска нещо, защото ми е леко подуто "там".
Възможно е да пада на части, но мисля че може да не е тя. При мен първият път падна цяла. Нямаше никаква кръв, но в никакъв случай не е прозрачна, като вода. Опитът ми подсказва, че при теб не е тапата. Имай предвид обаче, че ние говорим единствено от личния си опит, а нещата не са под калъп. Ако продължава да  ти се случва, най-добре е да те погледне лекар. Спокойствието преди всичко! Simple Smile

# 296
  • София, България

И при мен е така последните дни, но не мисля,че е тапата, заради това, което написа ina05, a и лично при мен е много рано за тапата (терминът ми е края на Февруари, онзи ден бях на тонове, нямаше позиви да излиза по-рано).

# 297
Днес ще купувам превръзки за след раждането.Какви взехте вие?

# 298
  • София
Аз съм в края на 37ма седмица и при мен не е толкова рано, но като цяло съм спокойна. Знам че говорим от опит и ако има нещо по-сериозно ще кажа на аг-то задължително Simple Smile благодаря за отговорите. Превръзки взех нощни 1п. 18бр, 1пакет 7 бр.друга марка и едни чисто памучни които са доста дебели. Да има разнообразие и ще се преценява според теча

# 299
  • София
Аз взех специално за родилки, за първите 2-3 дни - https://www.baby.bg/canpol-sledrodilni-higienni-prevrazki-10-br.html
И към си взела и от тези https://www.beauty.store.bg/p193894/always-ultra-secure-night-ex … -ot-12-broia.html (освен, че са по-дълги, в задната част са й по-широки)

Общи условия

Активация на акаунт