С огромен копнеж чакаме февруарски бебевалеж!

• 56 754
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Ves, честита рожба! Бъдете здрави и щастливи!🌹
Утре ще съм в Тина Киркова и аз имам желание да проуча условията на стаите.
За козметиката изцяло е на Мустела + судокрем. Не знам например колко кремчета за подсичане са ми нужни едно за болницата и ако го дам на акушерката, ще ми трябва ли друго да имам при мен в стаята?!

Последна редакция: вт, 16 яну 2018, 23:21 от danimolli

# 421
Честито бебенце, да сте живи и и здрави Hug
Така е и аз смятам, че система без преносване е излишен риск и съм чувала гадни неща за предизвиканото раждане.

# 422
  • София
Честито, Вес!!!  Очакваме подробности!

На мен аг ми предложи включване на система няколко дни преди термин, защото знае, че държа именно тя да ме изражда и никой друг, а точно в седмицата на термина я няма.... Не, че е гаранция тогава да родя, де.....още съм в размисли. Каза, естествено, че трябва да има налице някакви условия, предполагам говореше за поне малко разкритие, например. Утре ще я питам. За плюсове и минуси като я питах, каза едва ли не какви плюсове какви минуси, просто започва раждането, предизвикано от нас. Чела съм, че рискове има най-вече при неправилно дозиране, така де, бърза капка на системата. Тогава се получавало бързо разкритието и ставали разкъсвания, боляло повече. Но ако дозировката е ок, нямало проблем.

# 423
Тъп, та тъп въпрос:
Терминът ми е 22 февруари. Първи ден на последната менструация е 14.05.2017. В коя гестационна седмица съм?

# 424
Знам доста случай в който системата не е подействала или е имала слаб ефект, недостатъчен за естествено раждане, т.е. наложило се е секцио. Бебетата си имат собствено мнение по въпроса с датата и някой са много инати.

# 425
Тъп, та тъп въпрос:
Терминът ми е 22 февруари. Първи ден на последната менструация е 14.05.2017. В коя гестационна седмица съм?
В 36 седмица.

# 426
  • София
Kati_an, мислех да не пиша относно твоя казус, но реших, все пак да споделя какво мисля. Напира ми отвътре да си го излея.
Според мен не си заслужава да се мъчиш със система. Ако имах всички предпоставки да си родя нормално, когато бебето реши и си тръгне само не бих рискувала да завърша под ножа само заради лекар. Добри лекари бол. Специално в София изграждащите лекари имат доста добри мнения зад себе си (дори и в държавните болници). Според мен не си заслужава риска, но пак казвам това си е моето мнение. Важното е да помислиш за теб кое е приоритет и да прецениш и със сигурност няма да е лесно, но съм сигурна, че ще вземеш правилното решение за себе си!

# 427
Ves, честита рожба! Бъдете здрави и щастливи!🌹
Утре ще съм в Тина Киркова и аз имам желание да проуча условията на стаите.
За козметиката изцяло е на Мустела + судокрем. Не знам например колко кремчета за подсичане са ми нужни едно за болницата и ако го дам на акушерката, ще ми трябва ли друго да имам при мен в стаята?!
Много, много те моля, разкажи ми какво си видяла и научила в Тина Киркова. И на мен ми предстои да съм там, но нямам възможност да отида за ден на отворените врати. Попитай отново и за цените на стаите им, защото някой беше споменал за увеличение на цените тази година, а никъде не откривам актуална информация. С нетърпение ще чакам да ми пишеш, може и на лични. Simple Smile

# 428
Kati_an ти в Селената ли щеше да си или сео обърках вече? Кога ти е термина може да се засечем?
 Преди 4 месеца ражда тази моя приятелка с тайминг в Селената, само че с хапче и после система.Има ли епидурална упойка задължително пускат и система каза моя доктор аз ходя при Г. Амалиев, много рядко става без, ама това е друг въпрос. Точно поради същата причина предизвикали, нейният доктор - Минев, нямало да го има тези дни. Наистина ражда по-дълго 12 часа и за малко да отиде на секцио. Но пак казвам при нея е имало усукана пъпна връв и за това бебето не е искало да слезе надолу. Спрели и упойката накрая и родила супер бързо. Сега ме съветва и тя по-добре да изчакам. Мисля да изчакам наистина. До пък и то до тогава може да тръгне раждането знам ли. Ако пренося тогава ще мисля за тайминг. Така и не разбрах каква е разликата между хапче и директно система.Моя Доктор каза само, че зависи от случая. Но ти след като искаш при твоята си докторка направи го, а то може и да си тръгне само навреме. Това са плюсовете и минусите, които изброих по-горе.  + избягване на проблем с плацентата и страдание на бебето, което било тихо и - ако 50 на 100 жени раждат нормално след нормално тръгнало раждане с тайминг ще родят 30 на 100 нормално. Другите отивали на секцио. Такава била статистиката. Секциото също си има плюсове и минуси. Той ме пита след като ме видя, че съм притеснена ако искам да се откажем от нормално, но мисля да не се отказвам за сега. Нормално е най-добре.

Последна редакция: ср, 17 яну 2018, 00:28 от baby_la

# 429
Имам батерия най-накрая, а бебока спи Simple Smile
Вечерта имах болки, реших че са от бъбрека, пих но шпа и легнах. Да, ама не. В 3:20 някъде си ме болеше и хапчето не помагаше и си викам хайде, време е и към болницата. Мъжа ми вика- ти раждаш ли, а аз- ми не знам, сега ще видим. Съответно задавам този въпрос на доктора- ще раждам ли? А той- ще раждаш, няма къде да ходиш.
Приеха ме с контракции и 3 см разкритие към 4 сутринта. Пуснаха тонове, и в 7 дойде моята докторка, а разкритието същото, контракциите по-нарядко. И ми пуснаха система Окситпцин, пукнаха водите и си лежа и чакам разкритие. Към 1 часа вече контракциите толкова се зачестиха, викнаха анестезиолог. Докато го чаках си спомням, че помолих пак да му се обадят и че ще им дам единия си бъбрек, ако дойде бързо Simple Smile
После вече това ми стана любимото лекарство. Като му отмина действието обаче, дойде същинския зор. Поисках си второ обезболяващо, бях готова да дам колата 😆 Няма да ви лъжа, боли си, но като си повикате, се понася. Заведоха ме към 2:30 да раждам, за 10-15 мин излезе, с около 5-6 напъна. Наистина усещането е като за голяма нужда. Иии след няколко вика от моя страна, казаха- Излезе, дишай! Казаха, че ще ме шият, а аз- каквото искате правете, нищо не усещам.
Забравих болката в момента, в които видях сина ми.
Нещо смешно след това- реших, че 10 мин след като съм излязла от раждане ще мога да вървя, но като се надигнах от леглото и паднах като чувал с картофи на земята, две акушерки и санитарка едва че вдигнаха. Ще знам за следващия път.
Всички са много любезни, отзивчиви и мили. Наистина хора, невероятно чувство!
Успех и поздрави на всички Simple Smile

# 430
Леле супер радвам се много за теб. Това са си почти 12 часа браво. Само да попитам защо не са ти сложили отново упойка ? Аз мислех, че като ти сложат на 5 сантиметра и до напъните си с упойка не е ли така ? Grinning Ти си имала тренинг с тази бъбречна криза подготвила те е псхически така мисля Grinning щ И последни питания в Селената остана да раждаш нали? Д-р Петрова ли ти е лекарката?Докато излиза бебето боли ли, защото ми казаха, че тогава спирало, само болезнени били контракциите ?

Последна редакция: ср, 17 яну 2018, 00:17 от baby_la

# 431
Тъп, та тъп въпрос:
В 36 седмица.

Т. Е. 35 г.с + дни? Нали? Майкооо, оглупях, а и леко ме е хванала паниката вече...

# 432
Да, в Селена съм и д-р Петрова ми е лекарката. Обезболващото има действие два часа, затова сложих втори път. И тогава вече станах с кашкавалени крака Simple Smile

# 433
  • Sofia
Здравейте,
Не съм писала досега, но си ви чета и ми давате кураж.
Нека се предтавя- в 36+4 седмица съм. Термина ми е на 13.02 и ще раждам в Щерев.
Вече доста ми тежи и реших да се включа, защото виждам, че се подкрепяте, а имам нужда от съмишленици.

# 434
Да, в Селена съм и д-р Петрова ми е лекарката. Обезболващото има действие два часа, затова сложих втори път. И тогава вече станах с кашкавалени крака Simple Smile
Еххх благодаря за инфото искам вече и аз да раждам да минава. Пожелавам всичко най най хубаво на малкия и на семейството бързо възстановяване най-вече на теб. Вдъхна ми надежда, че не е толкова страшно. А докато излиза бебето боли ли или само при контракциите е зор ? Grinning Извинявам се , че така разпитвам.

Общи условия

Активация на акаунт