Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 43

• 78 430
  • 727
  •   1
Отговори
# 75
Един въпрос, ако една жена няма раничка , може ли да я конизират?

# 76
Защо?  Какво има?

# 77
Конизацията зависи от резултата от цитонамазката и биопсията, а не от наличието на раничка според мен. И какво се е видяло на колпоскопа.

# 78
  • София
Записах си час при Д-р Гергана Коларова за 30.01 и ще видим тя какво ще каже. След като и пратих резултатите каза, че може би ще се наложи да се направи конизация, но ще каже след прегледа. Ще пиша след това.

# 79
  • София

Ти няма ли да се спреш?
Пий някакви успокоителни, защото това, което сама си причиняваш, ще ти навреди повече от каквато и да е раничка. А ти такава дори нямаш.

# 80
Здравейте, скоро бях на преглед и съответно цитонамазка. Понеже се разбрахме с гинеколожката да се чуем след като са готови резултатите, но тя щеше да отсъства още седмица след тях, после аз забравих и се проточиха нещата.
Та, днес си погледнах изследванията, защото утре ще ѝ звъня, но все пак има нещо, което искам да питам - след обосновката "II група, екто и ендоцервикален епител в норма, левкоцити, лифоцити" има отбелязано "гардперела+"
Четох, че това е някаква бактерия. Въпросът ми е дали някой се е сблъсквал с това и всъщност как да го тълкувам?

# 81
Гарданела - вид бактерия. Нищо страшно по принцип, мисля, че резултатът ти е напълно нормален, но нека лекарят го тълкува Simple Smile Бактерията трябва да се лекува, най-вероятно с някакви глобули.

# 82
Момичета, излезе ми резулатата от течно базираната цитология. Преди близо 2 месеца бях ПАП 3Д, след прием на силаут и вираут по 1 опаковка дали може да е станал резултата 3А? Също сега този резултат как ви се струва, аз бях доста притеснена, сега малко като, че ли се успокоих. Пак ще трябва да предприема нещо може би първо биопсия пък след това ще видим.

Група по Папаниколау   PAP IIIA
Интерпретация на резултат   1. НЕ-НЕОПЛАСТИЧНИ НАХОДКИ
    - Реактивни клетъчни промени свързани с:
        * Възпаление(включва типично възстановяване)
2. АБНОРМАЛНИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ
    - Плоски епителни клетки
        * Ниcкостепенна плоскоепителна лезия (LSIL) съдържаща: HPV/лека дисплазия/CIN 1
Препоръки   Колпоскопия

Тези дни ми попадна една статия , в която проф. д-р Виктор Златков, акушер-гинеколог и онколог, болница „Майчин дом“, споделя , че група 3Д е по-лека от 3А, макар азбучния ред да подвежда пациентите. По тази логика, групата се е покачила, а не спаднала от лечението с въпросните препарати. Терапевтично поведение при различните групи цитонамазка

Но от цитонамазката ти излиза възпаление и предполагам на този етап е добре то да се лекува и ако няма нещо обезпокоително на колпоскопа , няма причина за конизация Hands V

# 83
Здравейте,
сега се обадих за резултата от цитонамазката и ми казаха 12 дена да си слагам полижинакс,защото съм във възпалителната група, попитах кой номер е и ми казаха,че няма номер и че е възпалителна група. На прегледа не установиха наличие на раничка, не знам какво да мисля Sad  след  края на лечението трябва да направя повторна цитонамазка.  Нито ме викнаха да ме прегледат пак,нито нищо е така по телефона лечение

Последна редакция: вт, 23 яну 2018, 12:41 от megias

# 84
Здравейте,
сега се обадих за резултата от цитонамазката и ми казаха 12 дена да си слагам полижинакс,защото съм във възпалителната група, попитах кой номер е и ми казаха,че няма номер и че е възпалителна група. На прегледа не установиха наличие на раничка, не знам какво да мисля Sad  след  края на лечението трябва да направя повторна цитонамазка.  Нито ме викнаха да ме прегледат пак,нито нищо е така по телефона лечение
Ами, какво друго, освен че имаш възпаление.... Провери си лечението и след цикъла иди на преглед...
Най -вероятно няма нищо страшно....

# 85
При кой лекар си ?
Имаш право да отидеш и да си поискаш резултата. Има вероятност да си първа група и да се е изолирала някоя бактерия. Аз съм получавала такива резултати преди време. От днешна гледна точка ми се струват странни ,защото се касае за две различни изследвания.
И все пак си слагай Полижинакса , но след курса е прекалено рано за нова цитонамазка. Според мен Hands V

# 86
Цитонамазката не е панацея, може би, ще е по -добре.... Имах предвид да пусне микробиология

# 87
Хиляда пъти се обадих и питах коя група съм, даже помолих майка ми да звънне и на нея са й казали ""Цитонамазката няма група,води се възпалителна, нека си слага 12 дена всяка вечер полижинакс и да дойде на повторна ''' Емилия Пантева е АГ-то, майка ми ходи при нея , много е  добра  и е в белия списък на лекарите и в сайта на detchko.bg я има.  Майка ми каза,че преди седмица е чула как пак някаква жена се е обадила и е казала,че  в микробиологията не се изолира нищо, но цитонамазката е възпалителна група и на нея са й казали полижинакс.

Мен ме е страх,защото правя опити за бебе от 2 месеца като хората, нямам оплаквания никакви и ми е тъпо,че дори не ми казват групата, примерно акое 3а или 3б или 4 де да знам и аз да ми кажат, а не да седя в неведение. от една седмица само чета за групи ,а реално от резултата става ясно ,че изобщо нямам група. Преди 3 години си пуснах микробиология и ми излезоха разни кокобактерии, коки и  тн и си слагах арилин рапид и пих флажил и после излезе чиста микробиология. Нямам раничка, нямам поликистоза ,пфф не знам. И в интернет пише само някви страхотии. Мерси много,че така ми обръшате внимание ,сега за капак ако съм бременна ше падна

# 88
В такъв случай си изчакай цикъла и тогава започни лечението,за да си сигурна , че няма бременност.
Обаче да ти кажа тази твоята лекарка някак странна ми се струва. А лечение за твоя мъж няма ли да има ? Отиди в кабинета й и си вземи резултата . Той е твой и трябва да си е при теб. А с него може да отидеш и при друг лекар или да си го пазиш за в бъдеще ако ти потрябва .

# 89
  • София
Хиляда пъти се обадих и питах коя група съм, даже помолих майка ми да звънне и на нея са й казали ""Цитонамазката няма група,води се възпалителна, нека си слага 12 дена всяка вечер полижинакс и да дойде на повторна ''' Емилия Пантева е АГ-то, майка ми ходи при нея , много е  добра  и е в белия списък на лекарите и в сайта на detchko.bg я има.  Майка ми каза,че преди седмица е чула как пак някаква жена се е обадила и е казала,че  в микробиологията не се изолира нищо, но цитонамазката е възпалителна група и на нея са й казали полижинакс.

Мен ме е страх,защото правя опити за бебе от 2 месеца като хората, нямам оплаквания никакви и ми е тъпо,че дори не ми казват групата, примерно акое 3а или 3б или 4 де да знам и аз да ми кажат, а не да седя в неведение. от една седмица само чета за групи ,а реално от резултата става ясно ,че изобщо нямам група. Преди 3 години си пуснах микробиология и ми излезоха разни кокобактерии, коки и  тн и си слагах арилин рапид и пих флажил и после излезе чиста микробиология. Нямам раничка, нямам поликистоза ,пфф не знам. И в интернет пише само някви страхотии. Мерси много,че така ми обръшате внимание ,сега за капак ако съм бременна ше падна
Не лежи на това, че е много добра. Точно тази докторка не ми видя миомата,  която беше на кофти място. Прочети назад, в моите писания,  ако ти
 се занимава и ще разбереш за какво говоря.

Общи условия

Активация на акаунт