Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 43

• 78 838
  • 727
  •   1
Отговори
# 390
Момичетата, успокоих се най-накрая. I и II група ,без никакви забележки, микробиология чиста, хормони перфектни. До септември ще дишам спокойно Simple Smile  Желая на всички само хубави резултати. А аз си оставам тук при вас за морална подкрепа. Heart

Защо до септември?
До следващата цитонамазка. Всеки път е голямо филмиране. Въпреки, че препоръката ми е след година, предпочитам да ги правя на 6 месеца. Simple Smile

# 391
Аз съм пример за жена, чието ерозио никога не е създавало проблеми като болка или контактно кървене. Но докторът беше твърдо, че трябва да се третира. Не трябва да чакаме измяна в цитонамазката или нещо друго, недай си Боже, за да разберем, че трябва да се вземат мерки. Нали докторите са затова - да преценят кога има и кога няма нужда.
И аз съм на твоето мнение.

# 392
 Нали знаете , че колкото и да си пишем тук  кой какво прочел и разбрал , едва ли да разгадаем тази медицинска енигма 'раничка'. 
 В някаква много стара тема при търсене за 'раничка' излиза мнение, че който  разясни състоянието раничка заслужава  Нобелова награда Nerd Така излиза май.

# 393
  • SF
Съгласна съм, защото и на мен нито един лекар не е успял да ми го обясни така, че сега да мога и аз да го обясня на вас.
Едните казват, че това не е нищо, а други в горят.
Но повече ме притесни “колоскоп : атипизъм”.

# 394
Благодаря ви за загрижеността! Утре съм на преглед при д-р Корновски (Варна). Ще изчакам да говоря и с него и да видим какво е положението. Не знам обаче ако се прави биопсия дали да изчакам това да го направи д-р Карагьозов или още тук във Варна някой. Както споменах предполагам, че съм в цикъл и се притеснявам дали изобщо ще ме прегледат в това положение или ще ме видят само с ехограф. Мисля, че за моя случай не е достатъчен ехограф...Frowning1 Изчаквам да мине и утре и вече трябва да реша какво да правя. Мислих да си изчакам до Май, но съм леко притеснена дали няма да е късно.

# 395
Момичета здравейте!
Бързам да ви се отчета и да ви кажа, че в момента незнам на кой свят се намирам от рев и страх. Ходих днес на контрола в онкологията при Кюркчиева, прегледа ме на ехограф и колпоскоп всичко каза, че е ок на колпоскопа всичко се оцвети в тъмно кафяво както ррябвало да бъде, само белега който ми е от конизацията стои леко розово, като каза, че това е нормално и шийката нямало как да ми е отново кръгла след  конизация... До тук добре, взе ми и цитонамазка и ме прати да я изследват, предишните две цитонамазки ми ги гледа доцент Милев, но сега го нямаше и ми я гледа Ганчо Ганчев, когато ми я донесе щях да припадна... Резултат 3д... Онемях и незнам как стигнах до кабинета на Кюркчиева... След като тя видя резултата се ядоса, че я е гледал този Ганчев, но нямяше какво да направи... Видя ме, че съм много разстроена и ме успокояваше, че и преди конизацията и сега съм нямала рак, но аз не спирах да плача... Изписа ми Силаут за три месеца... Момичета много ми е зле на какво може да се дължи тази висока група... Декември месец беше 2 сега 3д..
Какво да направя, дали да не направя нова цитонамазка на друго място?
Дълго стана, но исках да ви се оплача и да ми дадете някакъв съвет!
Благодаря  ви!

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 21:54 от Tatti

# 396
Не се притеснявай, ако трябва направи още една и виж какво ще покаже. Не вярвам да има нещо притеснително.

# 397
Не се притеснявай, ако трябва направи още една и виж какво ще покаже. Не вярвам да има нещо притеснително.
Благодаря  ти, така мисля да направя... Ще отида на друго място за нова цитонамазка... Нямам думи да опиша как се чувствам в момента! 😭😭
Разговарях с моя позната, която работи в онкологията и ми каза, че този патолог Ганчев винаги завишавал групите на цитонамазките особено при конизирани жени... дали е така незнам!

# 398
M0n17y, късмет на прегледа утре. Мен са ме преглеждали два пъти с кървене- единия път ми дойде Ц , докато пътувах към лекаря, а другия път имах кръвоизлив. Едва ли кървене би притеснило АГ.

Gvendolin72, 3д  не е толкова висока група.  Тя е между 2 и 3 група.   Успокой се . Слагай си СилАута и се довери на лекаря си. Защо си правиш толкова чести цитонамазки?
  Много неразбираемо е написан резултата Sad Някой дали разгадава първата дума?

В последните 20 години в нашата страна се използва т. нар. Рар III-Д група. Тя се свързва с изменения в клетките (д-искератоцити) появили се под влияние на папиломните вируси. На практика, тази група е по-лека група от Рар III-А, обратно на общоприетото мнение на пациентките, подвеждани от азбучния ред.

# 399
M0n17y, късмет на прегледа утре. Мен са ме преглеждали два пъти с кървене- единия път ми дойде Ц , докато пътувах към лекаря, а другия път имах кръвоизлив. Едва ли кървене би притеснило АГ.

Gvendolin72, 3д  не е толкова висока група.  Тя е между 2 и 3 група.   Успокой се . Слагай си СилАута и се довери на лекаря си. Защо си правиш толкова чести цитонамазки?
  Много неразбираемо е написан резултата Sad Някой дали разгадава първата дума?

В последните 20 години в нашата страна се използва т. нар. Рар III-Д група. Тя се свързва с изменения в клетките (д-искератоцити) появили се под влияние на папиломните вируси. На практика, тази група е по-лека група от Рар III-А, обратно на общоприетото мнение на пациентките, подвеждани от азбучния ред.
И аз не мога да разчета първата дума, а за цитонамазките тази ми е трета шест месеца след конизацията.. Октомври месец бях на контрола и ми взеха цито и после декември месец ми каза лекарката да отида пак за още една контрола и двете бяха 2 група,  сега три месеца по-късно 3д... Какви ли не мисли ми минават вече... Уж всичко след конизацията беше изрязано до здраво... Януари месец прекарах лош вирус и веднага след него изкарах и херпес зостер, чудя се дали има някаква връзка... Незнам вече!

# 400
 Има според мен и колкото да не съм привърженик на изопринозина, ти май имаш нужда от имуностимулант .
Според мен е излишно да правиш нова цитонамазка в момента. По-добре си мини курса със Силаут и тогава направи нова. И да ти излезе нов по-лек резултат  , този едва ли да ти излезе от главата, затова по-добре не затормозявай шийката допълнително. Лекувай се Hug

# 401
Има според мен и колкото да не съм привърженик на изопринозина, ти май имаш нужда от имуностимулант .
Според мен е излишно да правиш нова цитонамазка в момента. По-добре си мини курса със Силаут и тогава направи нова. И да ти излезе нов по-лек резултат  , този едва ли да ти излезе от главата, затова по-добре не затормозявай шийката допълнително. Лекувай се Hug
Благодаря  ти много, дано всичко се оправи...Преди конизацията правих типизиране за ХПВ и излязоха всички отрицателни, а на цитото пише ХПВ инфекция на цилиндричен епител..  За тези три месеца до другата контрола дали може да стане нещо по-зле???  А за имуностимуланти пих един месец Биозин, но явно не ми е помогнал особено..

# 402
Някой като моя случай? 4 дни след обгаряне на ерозио имам кървене като цикъл, което си продължава вече цяла седмица... Докторът каза да чакам да спре, явно не е странно. Но защо не казват за такъв ефект... Нямам болки или нещо такова, просто все едно отново съм в цикъл толкова скоро. Някой с някакво мнение? Ще се радвам!

# 403
Gvendolin72 И аз подкрепям момичетата. Засили имунитета и слагай Силаут и след три месеца отиди отново на преглед. Не се тормози (въпреки че знам колко е трудно това, защото дори и аз не знам как ще дочакам 11 април за моя преглед) и не се вглъбявай в това, защото това повече вреди. Успокой се и мисли позитивно. Стискам палци всичко да е наред!

Малко ми е странно, ако този въпросен Ганчев не е добър в разчитането на резултатите защо пращат пробите там (но това е дълга тема за нашето родно здравеоопазване).

*strawberry* При мен след обгарянето имаше едно зацапване от около седмица, две, но то беше по-скоро жълтеникаво, кафеникаво. Но щом доктора не е казал, че е нещо ненормално може би се получава при някои жени.

# 404
Доколкото разбрах от доктора, това е овулационно кървене, защото точно първия ден, когато го получих, бях в овулация. За първи път имам нещо такова и е доста дискомфортно, наред със самото притеснение. Но каквото трябва, ще направя, да го разкарам това гадно ерозио. Понеже планирам и бременност, искам да сведа всички рискове до минимум, а ерозиото според доктора, си е голям риск, имам предвид ерозио като моето.

Общи условия

Активация на акаунт