Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 43

• 78 741
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
левскарката, с конизацията се цели премахването на проблемната тъкан заедно с активния ЧПВ. За какво лечение повече искаш да ти говори лекаря, след като сте използвали  'тежката артилерия ' ?  Следва следене и ако отново се открие проблем, тогава ще се мислят варианти.
 Настинките и боледуванията нямат общо с наличието на ЧПВ. В случая с него се има предвид локален имунитет.
 Адмирации за спорта и здравословното хранене  Hug

Да, и професорката говори за локален имунитет.
Определено имах гинекологични проблеми последните години.
А необходимо ли е чпв изследване и кога?
Имам постоянен партньор.

Ами НЕ Е НЕОБХОДИМО..... Само цитонамазка....,ако е нормална след година пак Simple Smile наслаждавай се на живота

# 601
На този етап си е лично твое решение.
За мен е излишно след като вече се е стигнало до  конизация. И ако позитивира сега някой щам, най-много да ти назначат хранителни добавки , изопринозин или Силаут. Докато няма поразена тъкан , не знам, какво може да се прави , освен следене и профилактика, което така или иначе трябва да се прави . Излишно хвърлени пари и допълнителни теми за размисли, стрес, страх и представи на разни лоши сценарии. Мое мнение, обаче Hands V

Може би наистина е време поне малко да не го мислиш. Ако контролата ти е ок , отпусни му края и си живей спокойно живота  до следващата поне Wink А тя ти пожелавам да е с хубав резултат!

# 602
Благодаря, момичета!
Същото за всички Ви!

# 603
  • Бургас
2-ра група. Аз слушам изцяло лекаря и гледах много да не се плаша допълнително, доколкото е възможно де...
Няма какво да му мислиш, ако има наличие на HPV,  ще го пише в цитонамазката...
Продължаваме напред и толкова Simple Smile
На предположение ЧПВ от цито не вярвам. Преди години ме писаха 3А, ЧПВ положителна. Повтарях с течнобазирана + днк типизация на високорискови. Ми втора група излязох и нито един от всичките 16 /или 14 не помня/ щама не излезе положителен. Не, че особено ме топли сега, но поне си знам.
Има много щамове ЧВП. Не са само два. Може да имате някой от по- малко рисковите, които не са изследвани
Пуснах типизация на всички високо рискови, но не помня дали изследваха общо 14 щама или 16. Не съм пускала само два. В тоз ред на мисли исках да се изкажа. Цитонамазката ми беше суспекна за инфекция с ЧПВ, без да има дисплазия. Оказа се, че е преходна и не е високо рисков щам. Което си беше ОК за онзи момент. Но реално информацията, че не нося ЧПВ нищо успокойтелно не ми носи на този етап.
ПП: открих ги: 16,18,31,33,35,39,45,52,56,58,59,66,11,6 /последните два са с нисък риск/ - отрицателни всички.

# 604
Понеже съм бременна и съм 3та д група с белези на ЧПВ и ми направиха колпоскопия , но лекарката каза, че няма нищо страшно и че тези участъци дето не се оцветяват не са проблемни. Изписа ми биозин мама 2х1 да си пия, дали този биозин мама ще помогне за вируса?

# 605
Надежда,  Strawberry,
това за последните проучвания звучи обещаващо, дано излезе вярно!
Не знам за това за заразеният участък, има такива мнения, моят, на шийката го изгориха(на контрола ще видим как) изготиха също в перианалната област(анален секс не съм практикувала никога)  няколко кондиломчета на входа на влагалището, имам едно кондиломче точно до клитора и няколко на малките срамни устни, които нз как ще третираме, че са на кофти място. Но ето ти 5 локации на заразяване, поне такива с външен израз..
Относно предупррждаването на партньорите,мисля,че е редно, защото въпреки, че не е СПИН, потенциално има опасност имунната с-ма на този човек да допусне вируса, да не успее да се очисти от него и да доведе до сериозни последици, при които, за разлика от цервикса, хващането не става навреме.. Орофарингс и прочее.. Следователно поне трябва да му обясним защо ще избягваме оралната любов, без предпазване(а то без предпазване-страшна работа 😁)  Та така, всеки преценява сам за себе си и за околните риска и отговорността. Вирусът е доста по-опасен и издръжлив във външна среда, отколкото гинекологът ни споделя с нас и както по-рано казах, заразяването може да стане ако със същите ръце си пипнеш в устата или другаде. Естествено, по-малко вероятно е, но като си знам късмета 😁😣 Наясно съм с предаването, което може да се случи и с,  и без партньор, просто с увеличаването им, без предпазване се увеличавал рискът.. Но си е до късмет, имунитет и някаква отговорност.
Естествено, че като намериш човекът, от който искаш бебе, ще трябва да го свалиш и него, и презервативът😂
Аз се чудя, някой има ли идея, дали може да си пуснеш изследване за смао един определен тип, на който знаеш, че си носител и ако от момента на първият тест,  до сега е 99% сигурно, че друг не си си лепнал, защо трябва да се дават пари за всичките високорискови🤔 Ама ми звучи невъзможно 😁 Някой?

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 18:25 от junebug

# 606
Ааа и още нещо, по принцип, имунитета преборва Hpv и много хора, не се заразяват / разболяват, особено по -младите...
Значи,  само с по-млади!  😂

# 607
Това с изрязването не се отнася за кондиломите, защото те са характерни с това ,че много често се появяват отново и отново. По-скоро за високорисковите ,които предизвикват дисплазия.
Колкото за ДНК типизирането на ЧПВ , то се прави на групи и могат да се изследват всички по-често срещани групирани в ниско - и високорискови , срещу една скромна сума около 200 лв.
Има и друго изследване,което само показва носителтество ,но не и самия щам на вируса.

# 608
  • София
Относително е аз имам високорисков само и пак имах кондиломи. Има и високорискови, които образуват.
Аз пък категорично не бих стресирала човек с който ползвам предпазни мерки, че има 1 милионна вероятност да се разболее от рак.. Има хиляди хора носители, човек не може да живее в постоянен ужас. Моят въпрос беше за постоянните партньори и презаразяването, защото много лекари казват че е малко вероятно, но и много специалисти изписват имуностимулатори и за мъжете....

# 609
Ще следя темата за изследването на ЧПВ. Относно партньорите - аз съм с постоянен от 6 години насам, е откъде се пръкна тази гадина? Та ходих като пиле да ме горят! Това в кръга на шегата... 😂

# 610
Това с изрязването не се отнася за кондиломите, защото те са характерни с това ,че много често се появяват отново и отново. По-скоро за високорисковите ,които предизвикват дисплазия.
Колкото за ДНК типизирането на ЧПВ , то се прави на групи и могат да се изследват всички по-често срещани групирани в ниско - и високорискови , срещу една скромна сума около 200 лв.
Има и друго изследване,което само показва носителтество ,но не и самия щам на вируса.

Ясно ми е, но аз имам и кондиломи и само един- високорисков тип Wink
Още един мит, че само нискорисковите причиняват кондиломи. И че вирусът се появява пак само при повторно заразяване.
Ясно ми е също какви са изследванията и колко струват, защото съм правила. Идеята ми е дали можеш да изследваш определен тип, на който си носител, за проверка след време, за да не плащаш целия пакет,което силно ме съмнява, но трябва да се пита в лабораторията.

# 611
Ще следя темата за изследването на ЧПВ. Относно партньорите - аз съм с постоянен от 6 години насам, е откъде се пръкна тази гадина? Та ходих като пиле да ме горят! Това в кръга на шегата... 😂
Казват, че може да си се заразил дори преди десетилетия и гадта да се активизира изведнъж, при срив на имунната система и куп други фактори. Така, че ти или мъжО ти може да сте го имали като сувенир даже от първото гадже.. Всичко е точно. Много любов и здраве пожелаеам и на вас, и на всички У форума! Flowers Bouquet

# 612
Редовни цитонамазки, хубаво вино и положителни емоции - това е рецептата!

# 613
Относително е аз имам високорисков само и пак имах кондиломи. Има и високорискови, които образуват.
Аз пък категорично не бих стресирала човек с който ползвам предпазни мерки, че има 1 милионна вероятност да се разболее от рак.. Има хиляди хора носители, човек не може да живее в постоянен ужас. Моят въпрос беше за постоянните партньори и презаразяването, защото много лекари казват че е малко вероятно, но и много специалисти изписват имуностимулатори и за мъжете....
Ако се познавате и си имате доверие и сте заедно от известно време и е бил до Вас през цялата одисея е нормално да сте по-спокойни, ако ще започвате с нов партньор си е малко по-стресиращо Wink ама ще трябва и аз да се кротна, че то си е човещинка Satisfied и ще трябва да се действа все някога:worried:
Аз съм с високорисков и кондиломи.

# 614
Извинявай ,но поста ти ми прозвуча като въпросителен. Flowers Tulip
Чпв е непредсказуем и затова всичко е възможно. За жалост...Sad

Общи условия

Активация на акаунт