Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 43

• 78 737
  • 727
  •   1
Отговори
# 615

marimar92, аз ти отговорих и предишния път , когато попита Hands V  

marimar92, лека бременност. 3д обикновено се дължи на възпаление. Следвай указанията на лекаря. Изкарай си бременността спокойно , изчакай да минат най-малко 6 седмици след раждането и тогава може да направиш контролна цитонамазка и преглед.

Биозин-а действа противовирусно,антибактериално,противовъзпалително,  пробиотично и т.н. и  повишава цялостния имунитет. Колко ще действа на ЧПВ не се знае, понеже не е описано в листовката.  Ти имаш ли доказано наличие на активен щам ?

# 616
Здравейте. От резултатите ми излезе ЧПВ - 16 положителен. Изписаха ми Кориолус и Силаут крем. След месец и половина пак на контрола, за да видят дали е изчезнало изменението от крема.
Някой ползвал ли е крема, какви са наблюденията ви? Аз изпитвам от него дискомфорт.

# 617
На мен ми е изписван крема - за 3 месеца по схема общо 5 опаковки. Не знам дали е помогнал или не, защото след това правих летц.

ПП: един месец е много кратък период за лечение и едва ли ще има видим ефект. Мисля , че и в самата инструкция е даден за 3 до 6 месеца.

# 618
3 опаковки са, така ми е дадена схемата, сега 6 дни, след това всяка сряда и неделя по 1дозатор. За месц и половина. Хапчетата са за 6месеца- сутрин три, вечер три. Как ви се отрази крема, сякаш имам леко парене и сърбеж на моменти..

Иначе за темата с ЧПВ, моите доктори не са изпислвали хачета на приятеля ми, само попитаха дали има образования. Той посети венеролог и тя каза, че няма брадавици. Ако има силен имунитет може изобщо да не поддържа вируса. Казаха ми - докато е лечението никакъв секс, след това не е от значение дали със или без презерватив.

# 619
Моят партньор няма образувания, аз с папилом. Не е ясно кога в живота си заразена, може да не е от него, ако не е първият.
Мъжете имат силна имунна система и не винаги има прояви.

# 620
Не съм имала дискомфорт от него. Просто много изтичаше и цапаше бельото. Но за реален ефект не мога да кажа дали е имал.

Втория абзац звучи обнадеждаващо.  Такова беше и мнението на моите двама лекари, единия, от които професор онкогинеколог. Simple Smile

# 621
Не съм си правила изследване за щамовете,защото сега съм бременна и лекарката каза да си направя когато преценя, тъй като имуностимулаторите и процедурите ,които евентуално трябва да  приложа не са съвместими с бременността. Бях при двама специалисти и двамата казаха,че е възпаление заради вирусчето и че сега по време на бременност не ми препоръчват лечение. Направиха ми колпоскопия и аз си го видях участъка ,но и лекарката каза,че това с имуностимулатор ще се махне. А Биозин мама ми го изписа за цялостен имунитет. Мисълта ми е дори да съм бременна, тя ако беше видяла нещо съмнително на колпоскопа нали щеше да ми вземе биопсия въпреки бременността, нямаше да ме остави. Sad

Мерси

[/b]

marimar92, аз ти отговорих и предишния път , когато попита Hands V  

marimar92, лека бременност. 3д обикновено се дължи на възпаление. Следвай указанията на лекаря. Изкарай си бременността спокойно , изчакай да минат най-малко 6 седмици след раждането и тогава може да направиш контролна цитонамазка и преглед.

Биозин-а действа противовирусно,антибактериално,противовъзпалително,  пробиотично и т.н. и  повишава цялостния имунитет. Колко ще действа на ЧПВ не се знае, понеже не е описано в листовката.  Ти имаш ли доказано наличие на активен щам ?

# 622
Момичета да питам нещо ( не е за тази тема вероятно , но зная че тук знаете )
Имам момиченце което е на 10 години и половина и от едно известно време ми показва на бельото си леко течение ... в никой случай не е обилно , но зацапва все пак .Та въпроса ми е дали това течение е нормално и организъма се подготвя за пубертета или да тичаме при лекар ? Благодаря !

# 623
Marimar според мен потърси второ мнение и ако е възможно, втора цитонамазка. Важно е какво пише в цитонамазката и какво се вижда на колкоскопа.

# 624
Пише, че епитела ми е без изменения и че има еденични клетки с белези на ЧПВ, а на колпоскопа каза , че не вижда нищо страшно. Направих си втора и пак 3та група излезе

Marimar според мен потърси второ мнение и ако е възможно, втора цитонамазка. Важно е какво пише в цитонамазката и какво се вижда на колкоскопа.

# 625
3та коя? Това е важно, 3А е възпаление, знам че от 3Б нататък има изменения на клетки и е нужна биопсия. Не искам да ви плаша или нещо такова, това е информация до която сама съм достигнала и съм си направила изводите. Има момичета тук, които са много по-компетентни и знаещи. Но сте и бременна, според мен това усложнява нещата. Според мен хубав колкоскоп е ако шийката е абсолютно чиста, ако има нещо, трябва да се лекува.

# 626
marimar92, сега най-важното е да изкараш успешно бременността. Съмнявам се някой да рискува и да бърника шийката, която играе важна роля в износването и раждането на бебето. Пий си витамините и мисли положително. Евентуално да ти предложат да родиш секцио , за да се пощади шийката.   В кой месец си?

Според мен е нормално при бременност да се появят анормални клетки в цитонамазката , защото имунитета спада ,  настъпват промени в шийката и много често се появяват течения ,в резултат на инфекции. Която и да е 3-та група, възможността да се касае именно за възпаление, в резултат на инфекция , е голяма.

# 627
На мен ми излязоха резултатите от цитото. II-ра група. Казаха, че всичко е наред. Микробилогията ми и тя е наред. Това прокървяване тогава интересно от какво е. След 10-тина дни пак ще ходя на преглед, когато е по-тънка лигавицата. Имаше някакви съмнения за полип гинекологът, но не беше сигурен.

# 628
На мен ми излязоха резултатите от цитото. II-ра група. Казаха, че всичко е наред. Микробилогията ми и тя е наред. Това прокървяване тогава интересно от какво е. След 10-тина дни пак ще ходя на преглед, когато е по-тънка лигавицата. Имаше някакви съмнения за полип гинекологът, но не беше сигурен.
Може да е на хормонална основа....

# 629
  • София
Хър, а на колпоскоп гледаха ли те? И при мен беше така - чиста микпобиология, ПАП2, но на колпоскопа се видя изменен участък и последва биопсия да видят колко е напреднало изменението.

Общи условия

Активация на акаунт