Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 43

• 78 749
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
Да, първо на него ме гледаха и не видяха нищо притеснително.

# 631
Здравейте, момичета

Знаете ли някой тест за  комплексно изследване на вагиналната микрофлора?

Поздрави,

# 632
Момичета да питам нещо ( не е за тази тема вероятно , но зная че тук знаете )
Имам момиченце което е на 10 години и половина и от едно известно време ми показва на бельото си леко течение ... в никой случай не е обилно , но зацапва все пак .Та въпроса ми е дали това течение е нормално и организъма се подготвя за пубертета или да тичаме при лекар ? Благодаря !
Раничко е за цикъл още, но четох няколко материала за наблъсканото с хормони месо, което давало различни отражения при развитието на децата. Просто съвремието ни е такова шантаво за съжаление. Аз бих я завела на док, евентуално хормонални изследвания каквито прецени той. Но намери читав лекар, който да не уплаши детето и да не неглижира ситуацията. 

# 633
Здравейте, момичета

Знаете ли някой тест за  комплексно изследване на вагиналната микрофлора?

Поздрави,

Микробиологично изследване на вагинален секрет няма ли да свърши работа?

joremimi, аз бих отишла при ЛЛ за да попитам за мнение по въпроса. Тя би трябвало да познава детето и да даде съвет. Директно при АГ може да е стресиращо за детето. Детски ендокринолог също може да бъде полезен.  Колко време продължава това зацапване ?

И не , не е рано за пред пубертет (8-10 години  ). Децата днес се развиват много по-рано от преди и това е свързано наистина с цялостната промяна на начина ни на живот.

# 634
Момичета, горчив първи опит за контакт след месец и една седмица, откакто правих лазервапоризация. Дискомфорт, парене, даже имах чувството, че ми става лошо. И болки в корема след самия акт. Не знам вече, така ли ще е завинаги? Много ми е гадно.

# 635
Здравейте, някой може ли да ми помогне с разчитането на резултатите от цитонамазка? Бременна съм в началото на 5ти месец, миналия месец ми излезе кандида албиканс, която лекува, но според мен неуспешно. Микробиологията още не е излязла.  Благодаря ви

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 21:03 от МърМяу

# 636
  • София
Да, първо на него ме гледаха и не видяха нищо притеснително.
Ще се окаже нещо безобидно, стискам палци!

# 637
  • SF
Здравейте, някой може ли да ми помогне с разчитането на резултатите от цитонамазка? Бременна съм в началото на 5ти месец, миналия месец ми излезе кандида албиканс, която лекува, но според мен неуспешно. Микробиологията още не е излязла.
Важното е, че пише, че няма лезии и малигнен процес. За гъбичките се чака микробиология. Втора група не е лоша!
Изчакай си и другото изследване.

# 638
Според мен лаборатории Лина изобщо не са добри и рядко дават точни резултати. Иначе цитото не е лошо, имаш някакво възпаление ✌

# 639
МърМяу, нормален резултат за бременна жена  и при наличие на кандида Hands V

*strawberry*, разбира се , че няма да е така завинаги Simple Smile Явно психически все още си афектирана от процедурата и това се отразява. Ще се нормализират нещата постепенно  .

# 640
Здравейте, някой може ли да ми помогне с разчитането на резултатите от цитонамазка? Бременна съм в началото на 5ти месец, миналия месец ми излезе кандида албиканс, която лекува, но според мен неуспешно. Микробиологията още не е излязла.  Благодаря ви

Резултатът от намазката отговаря точно на това, което пишеш- имаш възпалителен агент( кандида) и той предизвиква наличието на обилно количество въдзпалителни клетки. Важно е, че има NIL( това значи отрицателна за  интраепителна лезия, тоест няма нищо притеснително в шийката и промените по намазката са резултат от възпалителен процес). Кандидата( гъбичка) е възможна находка при променен хормонален фон( както е при бременност). Теб какво те притесни на резултата?

# 641
Здравейте отново, излезе и МБ. Този път отрицателна за гъби.

Трябва ли да се притеснявам за резултата от цитонамазката пап2с, което показва възпалителен процес, а тук липсва? Следващия ми преглед е след месец, да потърся ли по-рано АГ? Притеснява ме това 'с' накрая на групата, не мога да намеря достатъчно информация, а сега и гъби няма..

# 642
 Буквата след групата се нарича класификация по Сен Гален и с  увеличаване на буквата се  отразява градирането на  реактивните промени в намазката.

Възпалението е  е сложна биологична реакция на тъканите в кръвоносната система на вредни стимули като патогени, увредени клетки или дразнители. Това е защитен механизъм на организма да отстрани тези вредни стимули, както и да започне процес на лекуване и възстановяване на тъканта. Възпалението не е синоним на инфекция.Дори в случаите, когато то се причинява от инфекция, двата термина не са взаимозаменяеми: инфекцията се причинява от екзогенни патогени, докато възпалението е отговорът на организма на тези патогени. Изявата на възпалителен процес има много и различни прояви...

Всичко е нормално в цитонамазката. Ти си бременна и е била изолирана кандида.  На тъканта е нужно време , за да се възстанови. Hands V

# 643
Благодаря за информацията, успокоих се малко. Никога не съм била толкова шашната, ама от както забременях съм адски параноична...

# 644
 Разбирам те.
 Когато аз бях бременна ми правиха цитонамазка само в края на бременността. Сега като ви чета явно е практика да се пуска и в по-ранна бременност. Чудя се обаче , ако една жена е била стриктна с цитонамазките преди да забременее, кому е нужно да се прави една в началото , после още една контрола и допълнително да се стресира жената и да се натоварва шийката , като дори и да е по-висока групата едва ли нещо може да се направи , докато трае бременността. Но не съм запозната, само си размишлявам  и дано да има някаква логика в тази практика , а не да се свежда до усвояването на едни пари... Всъщност четох защо се прави, но и там в заключение беше споменато, че действия се предприемат след раждането , та все същото и с нея и без Rolling Eyes

ПП: Лека бременност и здраво и пухкаво бебенце на финала Hug

Общи условия

Активация на акаунт