Откраднат живот - Тема 28 - В очакване на сезон 5

• 55 150
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Така е, факт, но Калин не беше обременен по никакъв начин, а Банков трябваше да направи тежък избор, при който нямаше решение с щастлив изход.

# 181
  • Варна
За вас, дами https://dariknews.bg/novini/obshtestvo/otkradnat-zhivot-zapochva … t-po-nova-1552130

bouquet

Доста лукав ход от страна на Нова - кого да избереш: Вергов или този, който подарява караНфил Laughing

Оххх, не ни стряскай, новината е от 2016та!
Хахахаха, изпревариха ме Simple Smile Да, и аз заради проектанта се зачудих Sweat Smile

Ох, тъпо, извинявайте ooooh! Пратиха ми линка и аз от превъзбуда....уж да ви зарадвам...Въобще не съм погледнала датата, само текста. Обаче пък си прекарах два часа в приятна емоция от скорошната дата hahaha

# 182
За щастлив изход не, но избор изобщо не му беше нужно и да прави. Длъжен беше като съпруг и човек да отиде при съпругата си в този момент. Виж избор щеше да му се наложи да прави, ако например преди да се събуди съпругата му бяха въвели гаден елемент като например, че са му свършили парите да я поддържа в кома в Германия и се налагаше да реши дали да й изключи системите или да замине за Германия да работи за достатъчно повече пари за да може да си плаща за жена си или дори да се огъне и последния му принцип за съпротива срещу корупцията и т.н. Драмата можеше и да е на макс. Все пак ми се струва, че ни пожалиха малко преди Коледа.

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 17:17 от Анонимен

# 183
Ако трябва да избирам между Калин и Банков, избора ми пада на Калин. Бори се за любовта си, доказва я. Банков какво направи... едно нищо.
И аз викам за Калин  Peace Laughing

# 184
Ето че се посъбуди малко и отбора на Калин. Вече си мислех, че истерията по Банков е повсеместна Grinning
Според мен сценаристите са виновни, че забутаха Калин в тази някак второстепенна сюжетна линия да спасява нещо, което вече виждахме, че е загубено и дори щастливия финал изглеждаше някак комично с новия опит за "сватба". Дори не разбрахме успяха ли да подпишат.

# 185
Драмата щеше да е още по-голяма,ако си бяха живели безоблачно със Зорничка,тамън още 9 мес.и точно когато тя трябва да роди,жена му се събужда...! Crazy

# 186
Което ми напомня - сега си зяпам избрани моменти от сезона (разбирайте основно Банкови) и снощи бях на епизода, където в операционната Банков и Романова се разправяха за нейната оставка и убеждаването му да остане. Още веднъж ми закапа мед от сърцето при тази сцена  - и думите им, и играта на очите, която казваше много за отношението и мнението им един за друг - нямаше нужда да си махат маските, за да разбереш това. Феноменални просто!
Това ми е любим момент и на мен, Романова тогава за първи път изпита истинско уважение към него.
Друга любима сцена ми е, когато влезе на средата на рапорта на хирурзите и ги разпитваше за случая и те му казаха, че старият директор така не е правил и той, полуседнал, завъртя очите сконфузено, каза - да, разбирам, тръгна, таман всички си отдъхнаха и се върна и им каза - вие май не разбирате, че вече си имате нов директор и пак ги подбра Smile И каза на Пенев, че той ще му анестезира пациента и после как се беше курдисал в хирургическо облекло на операцията и Калин се потрисаше. И след това, нали Пенев скъса съд и Банков влезе в действие, щяха да припаднат Satisfied
После, като се криеше от Виолета и Антонов и влезе да асистира на Романова също беше много сладък диалога между двамата.
Друг любим момент ми е като Виолета му досаждаше с некви глупости в кабинета и той беше полулегнал на стола, подпрял се и изглеждаше мега отегчен. И тогава нахлу Огнянова със спешен проблем и той беше повече от щастлив да изгони Виолета, която пък обясняваше, че в урологията на Св. Кирил винаги всичко е на живот и смърт Smile
Ааа, и когато извика на първия разговор Вяра и тя тръгна с рогата напред, пък той искаше да бъде любезен. Как смени физиономията набързо, сряза я и я изгони Smile

А Вяра, като заговорихме за нея много ми беше смешна като си втълпи, че Банков я харесва и с жалките си опити да го сваля. Много съм се смяла с нея. Как му се усмихваше, изглеждаше ми като човек с психични отклонения малко. Grinning Пък на Зорница как й личеше, че има нещо към Банков. Всеки път когато Вяра заговореше как си мислела за него и не знам какво, тя я поглеждаше странно и си намираше повод да се измъкне.

# 187
За щастлив изход не, но избор изобщо не му беше нужно и да прави. Длъжен беше като съпруг и човек да отиде при съпругата си в този момент. Виж избор щеше да му се наложи да прави, ако например преди да се събуди съпругата му бяха въвели гаден елемент като например, че са му свършили парите да я поддържа в кома в Германия и се налагаше да реши дали да й изключи системите или да замине за Германия да работи за достатъчно повече пари за да може да си плаща за жена си или дори да се огъне и последния му принцип за съпротива срещу корупцията и т.н. Драмата можеше и да е на макс. Все пак ми се струва, че ни пожалиха малко преди Коледа.
Изобщо не е бил длъжен, дългът му беше единствено морален, но беше въпрос на личен избор дали да постъпи като мъж и да се погрижи за жена си. Както видяхме, чувството му за дълг леко се разклати и се нуждаеше от леко подпиране. Но все пак той направи правилния избор, колкото и да ни изглеждаше предопределено, той беше този, който трябваше да вземе финалното решение. Което не беше решение, което носи щастие, а само някакво успокоение, че е постъпил морално. Можеше да вземе решение да не тръгне и то пак нямаше да му донесе щастие, това имах предвид.

Яница, Зорница реагираше малко неадекватно на разговорите с Вяра, от самолет й личеше, че има нещо, Вяра кал не се усети сама, не знам.

# 188
Драмата щеше да е още по-голяма,ако си бяха живели безоблачно със Зорничка,тамън още 9 мес.и точно когато тя трябва да роди,жена му се събужда...! Crazy

Или пък в момента в който Зорница роди, се обадят и му кажат, че жена му е починала. Няма да знае да се радва ли човека или да плаче. Grinning

# 189
Е то Вяра откакто се включи в сериала си е все така странно смахната с малки проблясъци. Затова финалното и участие след опита за самоубийство ми се стори много зряло и мъдро та заключих, че психотерапевта е гений какво е успял да постигне смао за 4 месеца Grinning

# 190
Изобщо не е бил длъжен...
Fairy извинявай, спирам дотук по тази тема. Надявам се не го казваш сериозно. Ценностната ми система в която частично се вписва и Банков не съществува избор точно в този момент. Той просто нямаше желание да тръгва точно тогава, но че щеше да го направи никой не се е и съмнявал. Твърдо смятам, че избор не е правил, но те оставям да си имаш и свое мнение по въпроса.

# 191
Не, не, опасявам се, че не ме разбираш правилно, затова ще се опитам да обясня отново Simple Smile
Ние всички в даден момент, освен ако не ни е опрян пистолет до челото или друга подобна екстремна ситуация, правим своя избор. Правим го под влияние на обстоятелствата, ценностната ни система, моралът ни и т.н. Но взимаме това решение, то не идва готово. Той може и предварително да го е взел, знаейки, че то е правилното. Длъжен е от гледна точка на морала си, да, съгласна съм. Не е длъжен от гледна точка на това, че никой не го принуждава. „Принуждават” го само неговите ценности. Ако той имаше малко по-съмнителен морал, можеше и да вземе друго решение, нямаше какво да го спре. Не знам дали стана ясно сега или още повече се омотах Flushed
За мен лично също това беше единствения правилен избор и ако аз съм на мястото на Зорница и той, да речем, реши да остане с мен, аз самата нямаше да го погледна повече.

# 192
ОК, съгласявам се, че на теория винаги имаме избор дали да направим или да не направим нещо и дали да изберем между две или повече възможности. Но в случая "избора" му се свеждаше само дали да реши остане въпреки моралния си дълг и ако беше останал за мен щеше да е загубил всичко човешко и такъв човек не бих погледнал повече. Тогава и борбата му с корупцията щеше да изглежда като някакво лицемерие. Да ти пука за държавата, а не за законната ти съпруга нуждаеща се от теб. Приключих с това.

# 193
Ограничен избор, но все пак избор. Знаеше какво е редно да направи и го стори.В тази ситуация съм по-горда от реакцията на Зорница, някои биха реагирали егоистично и биха се борели да го задържат, особено в нейното състояние. С махането на бебето улесни него да замине, но и себе си- да гледа дете, вероятно приличащо на баща си и след това обясняваща всеки ден къде е той, а той в Германия знаейки, че детето му расте без баща....от тази ситуация щяха да бъдат измъчвани всички-тя, той, детето и вероятно жена му.

# 194
Ограничен избор, но все пак избор. Знаеше какво е редно да направи и го стори.В тази ситуация съм по-горда от реакцията на Зорница, някои биха реагирали егоистично и биха се борели да го задържат, особено в нейната състояние. С махането на бебето улесни него да замине, но и себе си- да гледа дете, вероятно приличащо на баща си и след това обясняваща всеки ден къде е той, а той в Германия знаейки, че детето му расте без баща....от тази ситуация щяха да бъдат измъчвани всички-тя, той, детето и вероятно жена му.

И като се има предвид, че той вече е загубил едно дете, болката от това, че не може да е до него и да вижда как расте ще е още по-голяма.

Общи условия

Активация на акаунт