Води ли защитата на жените от насилие, до признаване на гей браковете?

• 457 446
  • 8 002
  •   1
Отговори
# 7 575
  • София
Самоидентификация Simple Smile
38 годишен мъж, който се самоидентифицира като жена, е последвал в тоалетната 8 годишно момиченце. Излязъл е от там с 6 избити зъба, след като в тоалетната влязъл и бащата на момиченцето, който се самоидентифицира като Феята на зъбките

# 7 576
Всеки си изважда от анализа на Минчев, каквото му е изгодно .Едни "Пенка",
друг вижда поуки как да не се проваляли ,
трети това :

"Драги прогресисти и либерали .....
По време на публичния дебат за Истанбулската конвенция вие бичувахте тъпия и брутален мачист, свикнал да му сервират ракийката и салатката, и който като пийне - му се дощява да понабие жена си... Пропуснахте очевидния факт, че този персонаж в днешно време е маргинал, макар и срещащ се нерядко. Не обърнахте внимание на факта, че в българското общество жената вече доста време е напълно равна с мъжа във всички основни посоки на своята реализация. У нас жените директор-ки, депутат-ки, министър-ки, професор-ки... са не по-малко от мъжете. Че в българското семейно право жената е не равна, а привилегирована спрямо мъжа. Че домашната работа, макар и все още поделена на "женска" и "мъжка", е все повече споделена сред растящо обществено мнозинство.
 Че проблем е не традиционалисткият мачизъм, а ерозията на семейни и общностни ценности, сред която децата растат без пълноценна грижа, а отговорността на хората към семейството често е наказвана жестоко от все повече безотговорни партньори "

# 7 577
... И както е казал по-умният човек - при поредното повторе-
ние се превръща във фарс.

Кой е "по-умният човек" - Маркс? Simple Smile
Защото той казва това, коментирайки Хегел, че историята се повтаря първо като трагедия, после като фарс.
...
А нас наричате марксисти... Ей ги марксистите, във вашите редици.

# 7 578
Сега, Конституционният съд слага знак за еднаквост между биологичния пол и социалната роля, нали така.
Освен това (както тук единодушно се съгласихте) социалната роля на жената е майка. Излиза, че не си жена, ако не си родила. И могат да те бият. Ако си родила пак могат, ама по-малко Laughing

Откъде ги измисляте тези мъдрости  newsm78 Уж пишете на компютри и телефони, а като Ви чете човек все едно живеете някъде в началото на миналия век. В днешна България, дори и без ИК, социалната роля на всяка жена може да е каквато тя си избере и реши. Ако иска да е жена - няма проблем, ако иска да го раздава мъж - също. Какво точно пречи на една жена да работи и прави кариера, да не ражда, пък ако има желание и да се завре в рудниците под земята да работи??? Ограничения и забрани няма, правете каквото си искате.

Аргументите с боя също са забележителни. Като Ви чете човек ще рече, че си учите момчетата, че няма нищо по-нормално от това да бият момичетата, както и момичетата, че трябва да ядат пердах от момчетата. Само за инфо - има наказателен кодекс и съгласно него насилието се преследва, прочетете го и се ограмотете.

# 7 579
  • София
Как мериш насилието? Има ли обективен начин на измерване?

Само че у нас такава статистика за домашното насилие не се поддържа - дори на база на формално заведени жалби, оплаквания, сигнали на съседи и т.н. Така че дори не знаем колко е разпространено - така че не можем да кажем намаляваме ли го с някаква мярка или го увеличаваме. Аз се обзалагам, че държавата не знае и колко жени към момента търсят или получават защита от неправителствени организации.

Ако не се поддържа статистика, откъде се появиха данните, че всяка 3-та и дори всяка 2-ра жена в България била жертва на домашно насилие? Според мене, това беше очевадна лъжа и инсинуация на поддръжниците на ик, която обаче предизвика противен на очаквания ефект.
Според личните ми наблюдения, колкото и да са ограничение, в България почти няма домашно насилие. Не познавам нито една жертва на такова насилие. Физическо, имам предвид. Жертви на психическо насилие познавам, но повечето са мъже.

# 7 580
ами Пюр, така се прави пропаганда. В ик не се говори за социална роля, а се говори за gender identity.

Може да пробваш да четеш къде се говори, как се говори - изобщо, освен думите, е добре човек да осмисля изреченията, параграфите.

Но предполагам, че очаквам твърде много отново. Simple Smile

Ти кажи има ли общо с правото на разни надправителствени откачалки да обучават децата в сексуално самоопознаване и т.н.
Интересно как у нас всичко е обърнато - уж ултрадесни ЕнтелЕгенти от форума прегръщат леви по света идеи, като ИК 😂.

На въпроса ти - очевидно "не".

Иначе ако смяташ мен за ултрадясна, мисля, че нещо са оплели понятията в главата ти.

Alexandria*, навсякъде където аз съм цитирала данни, съм писала откъде съм ги взела. Има проучвания - най-вече с интервюта на различни по големина и представителност групи. Аз лично бих предпочела МВР формално да събира тези данни, за да знаем за какво говорим. Не знам защо не го правят при положение, че очевидно издържаме доста голяма полиция.

Аз пък познавам жени, жертви на насилие. Включително аз самата съм минала през това.

Ако ти се четат истории - и в този форум има достатъчно - примерно в групите на отглеждащите сами децата си. Немалко от тези майки са минали и през домашно насилие.

# 7 581
  • София
Скрит текст:
Ах, доживях да прочета съдържателен анализ и на ответната страна. Благодаря за линка. Приятно ми стана, че ни желае успех следващия път.

"Проучете внимателно защо се провалихте. За да не се проваляте и оттук нататък." - Огнян Минчев

Сега, Конституционният съд слага знак за еднаквост между биологичния пол и социалната роля, нали така.
Освен това (както тук единодушно се съгласихте) социалната роля на жената е майка.
Излиза, че не си жена, ако не си родила. И могат да те бият. Ако си родила пак могат, ама по-малко Laughing
Това пък от къде дойде?! Лабави нерви? Или като във вица: Щом нямаш кибрит, значи си педераст
Frowning

# 7 582
Как мериш насилието? Има ли обективен начин на измерване?

Само че у нас такава статистика за домашното насилие не се поддържа - дори на база на формално заведени жалби, оплаквания, сигнали на съседи и т.н. Така че дори не знаем колко е разпространено - така че не можем да кажем намаляваме ли го с някаква мярка или го увеличаваме. Аз се обзалагам, че държавата не знае и колко жени към момента търсят или получават защита от неправителствени организации.

Ако не се поддържа статистика, откъде се появиха данните, че всяка 3-та и дори всяка 2-ра жена в България била жертва на домашно насилие? Според мене, това беше очевадна лъжа и инсинуация на поддръжниците на ик, която обаче предизвика противен на очаквания ефект.
Според личните ми наблюдения, колкото и да са ограничение, в България почти няма домашно насилие. Не познавам нито една жертва на такова насилие. Физическо, имам предвид. Жертви на психическо насилие познавам, но повечето са мъже.

Е, хубава работа. Дори тук във форума ива достатъчно истории и най-вече, имаше немалко драстични случай, завършили със смърт на жертвата, жалкото е, че чак тогава научаваме, като влязат в криминалната хроника.

Нека не бъдем чак толкова безогледни в желанието си да защитим някаква теза..

# 7 583
  • Чужбина
В България, както и във всички останали държави на планетата Земя, има домашно насилие. Домашното насилие е над жени и над мъже. В тоя ред на мисли, ИК е меко казано дискриминационна. Още по-лошо - прави дискриминацията по пол социално приемлива. ИК представлява даунгрейд на съществуващите вече закони.

# 7 584
Интересно, колко ли са мъжете, които се обръщат - безуспешно - към полицията да ги защити от насилието на жените им, колко са тези, които се страхуват въобще да подадат жалба или да кажат са някого и колко търсят помощ, , страхувайки се дори да напуснат насилницата поради основателен страх от саморазправа?

Колко ли ще са?

# 7 585
  • Чужбина
[video][/video]
Интересно, колко ли са мъжете, които се обръщат - безуспешно - към полицията да ги защити от насилието на жените им, колко са тези, които се страхуват въобще да подадат жалба или да кажат са някого и колко търсят помощ, , страхувайки се дори да напуснат насилницата поради основателен страх от саморазправа?

Колко ли ще са?
А колко са жените, които се страхуват да напуснат “партньорите” си от страх от саморазправа?
На тези жени Истанбулската Конвенция как ще им помогне? Какъв механизъм на помощ е предвиден в такива случаи?

# 7 586
  • София
[video][/video]

Колко ли ще са?
А колко са жените, които се страхуват да напуснат “партньорите” си от страх от саморазправа?
На тези жени Истанбулската Конвенция как ще им помогне? Какъв механизъм на помощ е предвиден в такива случаи?

Аз дори не мога да си представя жена, която се страхува да напусне партньора си. Допускам, че може да има такива, но едва ли са много. Почти всички жени в обкръжението ми живеят в собствен имот с мъжете и децата си. Ако мъжът им им посегне изобщо няма да го напускат. Просто ще го изритат от апартамента си.

# 7 587
  • Street of Dreams
Гейвио не се бара JoyJoyJoy

# 7 588
Истанбулската конвенция в "действие"

През 2017 година има 8 убийства на жени в Швеция, плюс още три убийства за същата година, но разследването още не е приключило и затова не са прибавени към статистиката за 2017. Това са само убийства на жени от настоящи или бивши партньори. И тук идва важният момент - минимум 6 от 8 жертви, убити през 2017 са потърсили помощ от властите (полиция, социални), преди да бъдат убити. Явно ИК е безсилна, Швеция е ратифицирала ИК през 2014 год.

За 2016 година жертвите са 19.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/A2Mkk3/279-kvinnor-har-doda … n-brotten-minskar

# 7 589
  • Чужбина
Истанбулската конвенция в "действие"

През 2017 година има 8 убийства на жени в Швеция, плюс още три убийства за същата година, но разследването още не е приключило и затова не са прибавени към статистиката за 2017. Това са само убийства на жени от настоящи или бивши партньори. И тук идва важният момент - минимум 6 от 8 жертви, убити през 2017 са потърсили помощ от властите (полиция, социални), преди да бъдат убити. Явно ИК е безсилна, Швеция е ратифицирала ИК през 2014 год.

За 2016 година жертвите са 19.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/A2Mkk3/279-kvinnor-har-doda … n-brotten-minskar
Естествено, че ИК е безсилна.

ИК не може да направи абсолютно нищо срещу насилствените бракове, убийствата на честта, обезобразяването на гениталиите на малки момичета...не къде, ами в Западна Европа. В България няма такива екзотики, но на Запад ги има.

Общи условия

Активация на акаунт