Води ли защитата на жените от насилие, до признаване на гей браковете?

• 457 394
  • 8 002
  •   1
Отговори
# 7 650
  • София
Мерси, Асос!

И цялата вселенска драма за това как педофили ще налазят в училищата, ще изпедерастят децата ни и ще ги учат да маструбират, идва от тези два нещастни параграфа?

н 14 — Образование
1 Страните предприемат, където е подходящо, необходимите стъпки за включване на съобразен с развиващите се възможности на учащите с учебен материал по въпроси като равнопоставеност между жените и мъжете, нестереотипни роли на пола, взаимно важение, ненасилствено разрешаване на конфликти в междуличностните отношения, насилие над жените, основано на пола, и право на лична неприкосновеност, в официалните учебни програми и на всички образователни равнища.
2 Страните предприемат необходимите мерки за насърчаване на посочените в параграф 1 принципи в неформалните образователни структури, както и в спортни, културни и развлекателни структури и в медиите.

Хора, вие деца в училищна възраст нямате ли Joy Те не могат да си покрият изискванията какво да преподават по математика и български, баш от тия няколко изречения ще се преобърне цялата образователна система Grinning

То е ясно де, мачът вече е свирен и така нататък, ама като ви зачетох в темата, хеле няколко потребителя, които, интересно защо, другаде не пишат Wink - започнах да се чудя какво аджеба пише в тая конвенция, че така са откачили хората Simple Smile

Иначе, и да я бяха приели, все тая, и сто разпоредби да има, изродите, които насилват жени, ще си останат такива.

# 7 651

Иначе, и да я бяха приели, все тая, и сто разпоредби да има, изродите, които насилват жени, ще си останат такива.

Каква ще е ползата от нея в такъв случай?

# 7 652
Ами всъщност Конвенцията не е само това, към нея има и доста интересен обяснителен доклад. Току-виж разберете "защита на жените" колко широко понятие е всъщност и какви групи са се скрили зад това.

Интересно ми е и как точно ще дефинирате какво включва "обучение на нестереотипни роли на пола", каква е връзката на това обучение с основните НПО-та застанали зад ИК (ЛГБТ-организации), както и какъв интерес имат ЛГБТ организациите от една конвенция за "защита на жените". Твърдението за "насилие над жените, основано на пола" също е забележително с наглата си презумция, че мъжете само заради пола си са насилници.

И да, колкото и да ви е странно, няколко изречения могат да обърнат една цяла система. Това може да направи даже и една думичка ДА или НЕ, сложена на подходящото място.

# 7 653
  • София - Рим и обратно
[
Олеле, македонка... Мерси от такова чедо, ако ще златен да му е

Е що така с лошо сега. Това хич не е по конвенцията. Като е македонка, какво? По-нисша ли е, по-лоша ли... Език на омразата използваш, а ИК уж промотираш. Трябва да ти резнат хонорара.

# 7 654
  • град-държава
Хуманисти, сър.

# 7 655
  • София
Коментар от нета по темата полова идентичност и кой я е предложил  още далечната 2009 г. /познайте от три пъти Simple Smile /

Защо Истанбулската конвенция се оказа несъвместима с Конституцията на България?
Заради привнесената тема за "половата идентичност". Конвенцията е замислена като международен обвързваш документ за борба с домашното насилие. Дотук добре - важна тема, сериозен проблем. В хода на работата по конвенцията, ILGA, една от най-мощните в света лобистки ЛГТБ организации изпраща писмо до Съвета на Европа, по-специално до комисията (CHAVIO), която изготвя Конвенцията за борба с домашното насилие. С писмото настоява темата за половата идентичност да се включи в конвенцията. Предложението на ILGA е възприето от достатъчно влиятелни фактори и в крайна сметка се превръща в интегрална част от документа. Така в крайна сметка от "Конвенция за борба с домашното насилие", документът се превръща и в "Конвенция за превръщането на "половата идентичност" в защитен признак". Това е първият обвързващ международен документ, който трябваше да постигне налагането на "половата идентичност" като защитен признак с всички произтичащи от това последствия.
Прилагам писмото на ILGA, следствие на което темата за половата идентичност е привнесена и с която Конвенцията за борба с домашното насилие се превърна в нещо налагащо тема, която няма отношение към първоначалния замисъл.

https://rm.coe.int/1680594272

Заглавие The need to ensure that the Convention on violence against women addresses effectively the obligation of member states to prevent
and combat violence against lesbian, bisexual and transgender
women

# 7 656
  • София - Рим и обратно
Еми не разбирам. Пяна й излезе на устата петстотин и кусур страници да ни обвинява в ксенофобия, хомофобия, тесногръдие, тъпота и квот се сетиш и изведнъж хоп - разделя хората, и то по месторождение... Ай стига де.

# 7 657
  • София

Каква ще е ползата от нея в такъв случай?

А, никаква, аз не защитавам тезата, че трябва да се приеме. Просто ми стана смешно цялото това пенявене в темата как се базира на някакви смешни изречения, особено като родител с дългогодишен стаж в образователната система, на който му е ясно, че и най-миниатюрната променичка там е неслучваема.

# 7 658
И една думичка може да промени смисъла, както камъчето, дето обръщало колата. Цялата патърдия опорочи самата идея за защита от насилие.

# 7 659
  • София
Ами то патърдията не я започнаха защитниците все пак, а противниците. И в цялата въпросна патърдия не се каза и думичка за защитата от насилие.

# 7 660
Ами то патърдията не я започнаха защитниците все пак, а противниците. И в цялата въпросна патърдия не се каза и думичка за защитата от насилие.

Напълно логично е да не се коментира за насилие, при положение, че ИК не е за защита от насилие. Тя е за налагане (куриозно, чрез насилие) на интересите на една малцинствена група над обществото. Доста показателен факт за това е, че никоя от 5-те жени в КС не застана в подкрепа на ИК.

# 7 661
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.

Напълно логично е да не се коментира за насилие, при положение, че ИК не е за защита от насилие. Тя е за налагане (куриозно, чрез насилие) на интересите на една малцинствена група над обществото.

И задължение за осигуряване на финансиране на въпросното налагане, от нашите общи пари.

# 7 662
  • София

И аз смятам така. Не съм нито против, нито за конвенцията, защото я намирам за безсмислена. Но предвид че приемането и прилагането ѝ ще бъде съпроводено с бюрократрична бумащина, трудоустрояване и крадене на пари, по-скоро съм против. Не за друго, а за да се избегнат ненужни харчове.

# 7 663
  • София
Да, на мен като цяло, изчитането й не ме накара да я харесам, даже напротив, доста неща не ми допаднаха никак. Но това дето ще ни зарибяват децата в детските градини още ме разсмива като интерпретация.
Иначе от гледна точка набутване с разходи и раздуване на и без това раздутите вече НПО-та, да, по-добре да я няма.
Но пък не е лошо да се започне да се говори за насилието все пак.

# 7 664
  • град-държава
Но това дето ще ни зарибяват децата в детските градини още ме разсмива като интерпретация.

Истински смешното е, че няма такова нещо. Интерпретации на защитници, лгбт лобисти и всякакви в този ред. 😉
Препоръчвам ти да прочетеш и обяснителния доклад и що е то GREVIO.

Общи условия

Активация на акаунт