Води ли защитата на жените от насилие, до признаване на гей браковете?

• 457 315
  • 8 002
  •   1
Отговори
# 7 725
А вие отричате всякакви НПО по принцип ли? Не мога да разбера защо таз абревиатура се използва като някаква мръсна дума.

Не отричам нищо. НПО да си намерят сфера на дейност, която не е в рамките на тези, финансирани сега от държавния бюджет- полиция, съдебна система, образование. Откачените дето плащат два пъти за едно и също свършиха.

А, хубаво. Щото като гледам как се размята като някакво плашило почвам да се чудо дали всъщност не ги мислите за някакви дяволски изчадия.
Между другото, нПО, както и гражданското общество са полезни точно в случаите, когато оторизираните органи не си вършат работата и именно защото не я вършат.

# 7 726
Цитат
И очакват финансиране - така е записано, че сме задължени да ги финансираме. Това е една от причините да съм против.
И аз!

Т.е. предпочиташ да наливаш данъците си в държавни служби, които тепърва някой би създавал - вместо в организации, които се занимават по 20 години с тази дейност?

Ето това е наистина неефективен начин да харчиш данъците си.

# 7 727
  • София
Има резон в путиновата намеса, защото първите български статии против конвенцията бяха буквален превод от руски. Аргументите ви са абсолютно същите като тези, които се развяват и в руско.

Слочаенос??

Стамбульская конвенция по борьбе с насилием – инструмент разруше … альных государств

Цитат
"Основное понятие Конвенции – « гендер»¸ которое авторами определяется как  «социально сконструированные роли».

Все случаи насилия предлагается рассматривать «с учетом гендерного понимания насилия», то есть в контексте того, что у человека больше нет биологического пола, а есть пол «социальный», и все формы насилия (физическое, сексуальное, экономическое, психологическое), совершённого в отношении его как носителя «социального» пола, является тяжелейшим преступлением, подлежащим уголовному преследованию.

По предварительной оценке экспертов центра «VERITAS», Стамбульская конвенция по борьбе с насилием – механизм принудительного насаждения гомосексуализма и других извращений и создания условий для их социальной репродукции путем предоставления в их распоряжение детей, отобранных из традиционных семей."

# 7 728
Аз пък много искам да знам колко от нашенските НПО-та, поддръжници на ИК са обвързани със Сорос?

# 7 729
Има резон в путиновата намеса, защото първите български статии против конвенцията бяха буквален превод от руски. Аргументите ви са абсолютно същите като тези, които се развяват и в руско.

Слочаенос??

Стамбульская конвенция по борьбе с насилием – инструмент разруше … альных государств

Цитат
"Основное понятие Конвенции – « гендер»¸ которое авторами определяется как  «социально сконструированные роли».

Все случаи насилия предлагается рассматривать «с учетом гендерного понимания насилия», то есть в контексте того, что у человека больше нет биологического пола, а есть пол «социальный», и все формы насилия (физическое, сексуальное, экономическое, психологическое), совершённого в отношении его как носителя «социального» пола, является тяжелейшим преступлением, подлежащим уголовному преследованию.

По предварительной оценке экспертов центра «VERITAS», Стамбульская конвенция по борьбе с насилием – механизм принудительного насаждения гомосексуализма и других извращений и создания условий для их социальной репродукции путем предоставления в их распоряжение детей, отобранных из традиционных семей."

Аха, обаче със същия успех може да цитирате и статии от Унгария, Словакия, Хърватия... Случайност?

# 7 730
Аз пък много искам да знам колко от нашенските НПО-та, поддръжници на ИК са обвързани със Сорос?

И ако може и да пояснят какъв интерес имат ЛБГТ НПО-тата от конвенция уж за защитата на жени Simple Smile

# 7 731
Oще една причина са мигрантите. Ако половата идентификация се приеме като белег за дискриминация, всеки брадат мигрант може да дойде и да заяви пред властите, че се чувства жена, но не може да заяви самоидентификацията си в неговата страна и да получи убежище у нас. И не можем да ги върнем. Всички ще заявят, че са трансжени и нищо не може да се провери и докаже по никакъв начин

Ако човекът е заплашван в родината си поради сексуалната си ориентация, политическите си убеждения, етническата или религиозната си принадлежност и т.н. - отново има приоритет при даване на убежище.

Това е много по-лесно за доказване (особено когато е вярно) от това да доказваш, че си жена, която е жертва на домашно насилие. (Защото, за да получиш закрила, не е достатъчно да си само жена.)

# 7 732

След като ИК предвижда финансиране на "лошите" НПО, най-нормалното нещо на света е опонентите да наблягат на това. Кой е щастлив врагът му да получи кинти, а той - не?

Не си мисли, че теб като те гризе черна завист за парите на другите всички са като теб. Парите са само средство, с помощта на което се осигуряват други, полезни неща. А полза да се плаща два пъти за едно и също нещо, аз не виждам.

Останалото от коментарът ти е показател на ненормалност и наистина почвам да се съмнявам добре ли си с психиката.

Изобщо, добре, че сте вие да цитирате и да ни ограмотите какво казал Путин, с глас се  смея на аргументите ви:smiley:Smiley

# 7 733
  • София
Не си мисли, че теб като те гризе черна завист за парите на другите всички са като теб. Парите са само средство, с помощта на което се осигуряват други, полезни неща. А полза да се плаща два пъти за едно и също нещо, аз не виждам.
Останалото от коментарът ти е показател на ненормалност и наистина почвам да се съмнявам добре ли си с психиката.
Изобщо, добре, че сте вие да цитирате и да ни ограмотите какво казал Путин, с глас се  смея на аргументите ви SmileySmiley
Аз цитирам факти, като приетия закон в Русия за всички НПО, а не свободните съчинения на епицентър и блиц. А за цитирането - мога само вода да ви нося, нали сте много начетени
След като вие обвинявате наред в грантаджийство, що подскачате, като ви се отговаря със същото? Твоите сподвижници ползват сходна на моята лексика, да не говоря за емотикони и пенявене с главни букви, но тяхната психика не те притеснява. Да паднеш от обективност и безпристрастност
Единствената разлика е, че в ИК открито се споменава финансиране, а вашето не е черно на бяло

Права си, че няма нужда да се плаща 2 пъти за нещо, но не виждам да протестирате против неефективната съдебна система. КС бил върхът....а надолу?

# 7 734
Аз цитирам факти, като приетия закон в Русия за всички НПО, а не свободните съчинения на епицентър и блиц...

Ако ще се цитират факти, приетият в Русия закон от 2012-та не е за всички НПО, а за тези с чуждестранно финансиране. Те трябва да се регистрират като чуждестранни агенти и да водят съотвената отчетност.
http://pravo.gov.ru/proxy/ips/?docbody=&nd=102158302

От миналата или от тази години като чуждестранни агенти там трябва да се регистрират и медиите с чуждестранно финансиране, в общи линии преписват от американците.

Отделно обаче руснаците имат списът от 14 НПО-та,чиято работа е нежелателна, т.е. забранена в рамките на Русия /определени са от Министерството на правосъдието като заплаха за конституционния строй и сигурността на страната според Закона за лицата, които спомагат за нарушаването на основни човешки права и свободи и граждански права и свободи в РФ/. Това е списъкът. Факт е, че Отворено общество е една от тях.
http://minjust.ru/ru/activity/nko/unwanted

ПП По въпроса за аргументацията и случайностите, изобщо не намирам за случайност, че откакто се правят опити терминът gender да замести в международните документи термина sex, аргументите против са все едни и същи. На какво основание всъщност могат и трябва да бъдат различни?

Последна редакция: чт, 02 авг 2018, 15:27 от Vapor

# 7 735
 Джендър агенти от БАН купени за 24 000 долара

И учените в БАН ще налагат джендър-идеология сред учениците. На 30 юни - три дни след като Конституционният съд обяви, че противоречи на конституцията, учените от БАН изпратиха докладна до шефа си в Института за изследване на обществата и знанието (ИИОЗ). Те информират проф. Румяна Стоилова, че са получили от ЮНЕСКО грант от 24 000 долара за джендър обучение.

повече в линка
https://trud.bg/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0% … 0%B0%D0%BD%D1%82/

# 7 736
Проект за джендър балансиран модел в училище - ще бъде ли одобрен въпреки решението на Конституционния съд?

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/proekt-za-dzhendyr-balansi … i-odobren-2112587

Проект за джендър балансиран модел в училище чака одобрението на Научния съвет на Института за изследване на обществата и знанието към БАН. Проектът ще кандидатства за финансиране от 24 хиляди долара по програма на ЮНЕСКО. Той предвижда обучение на учители, които след това в работата си с децата да ги откъснат от стереотипните представи за мъжете и жените, обясни пред „Дарик” директорът на института проф. Румяна Стоилова. Тя допълни, че въпросът за половата идентичност като осъзнаване не е предмет на проекта.

Д-р Миладина Монова, един от авторите на проекта заяви, че ще дадат допълнителни разяснения, ако има по-голям политически натиск. От Министерство на образованието съобщиха за Дарик, че проектът не е съгласуван с тях и ако бъде одобрен за финансиране от ЮНЕСКО, няма да получи одобрение да се използва в образователната система у нас.

повече в линка
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/proekt-za-dzhendyr-balansi … i-odobren-2112587

# 7 737
Борислав Цеков и Петьо Блъсков (никак, ама никак неспонсорирани от едно дебело момче) бдят и пазят традиционните ни добродетели е-же-ми-нут-но.

Значи, и да не харесвах ИК, щеше да ме е гнус да застана до тия двамцата.

ПП По въпроса за аргументацията и случайностите, изобщо не намирам за случайност, че откакто се правят опити терминът gender да замести в международните документи термина sex, аргументите против са все едни и същи. На какво основание всъщност могат и трябва да бъдат различни?

Учудваш ме. Разликата се вижда в речника още. Gender е полът в контекста на очакванията на обществото към него. Т.е. ако не ме вземат на работа като пожарникар, защото са предпочели кандидат-мъж за професия, считана за мъжка - това не се дължи на факта, че билогичният ми пол не позволява да съм пожарникар, а на факта, че някой има такива очаквания към него.

По принцип биологичният пол има отношение към възпроизводството най-вече и към дейностите, за които физическата сила е критична. Голяма част от останалото са културни натрупвания.

В този смисъл, освен ако не се говори за оплождане, раждане и т.н. - gender си е съвсем на място.

Последна редакция: чт, 02 авг 2018, 16:09 от jp

# 7 738
Джендър агенти от БАН купени за 24 000 долара

И учените в БАН ще налагат джендър-идеология сред учениците. На 30 юни - три дни след като Конституционният съд обяви, че противоречи на конституцията, учените от БАН изпратиха докладна до шефа си в Института за изследване на обществата и знанието (ИИОЗ). Те информират проф. Румяна Стоилова, че са получили от ЮНЕСКО грант от 24 000 долара за джендър обучение.

повече в линка
https://trud.bg/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0% … 0%B0%D0%BD%D1%82/

Гладнита бан-яджии преди няколко години съобщиха, че са общували с извънземните - явно този контакт им се е отразил на сексуалната ориентация.  Grinning Grinning Grinning

Отдавна Ботев го е написал:
И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата.   

Shocked Grinning

# 7 739
Ха-ха, парен каша духа, за МОН думата "джендър" май става нежелана. Проектите на НПО-тата за джендър обучение в детски градини (Каракачанов се хвалеше, че спрял такива) и училища (ограничени, но действащи) май увиснаха със страшна сила...

Общи условия

Активация на акаунт