Води ли защитата на жените от насилие, до признаване на гей браковете?

• 457 300
  • 8 002
  •   1
Отговори
# 7 740

Учудваш ме. Разликата се вижда в речника още. Gender е полът в контекста на очакванията на обществото към него.

Ако беше толкова просто, едва ли щеше да е толкова оспорвана тема, затова ще си позволя за трети път да цитирам статията за споровете около тези термин по време на преговорите за Римския статут.
https://ir.lib.uwo.ca/cgi/viewcontent.cgi?article=1098&context=lawpub
И едно есе, което проследява споровете още от 80-те години по отношение на замяната на sex с gender в документацията на ООН. Има интересни препратки.
http://www.jokeswiebel.nl/48.pdf

Изобщо, речникът, идеологиите и правните норми не винаги вървят ръка за ръка. Не съм търсила какво казва речникът за gender identity и връзката му с биологичния пол, но ако подпишем международно споразумение, с което признаваме наличието на въпросните идентичности, без да са получили точна формулировка и съответно без да знаем дали и какви прави получава носителят на една или друга идентичност и от какво точно се определя тя, едва ли държавата ще се позовава на речника, ако някой реши да я съди, че са го/я  дискриминирали по този признак.

# 7 741
  • n/a
Доста нелицеприятен диалог се поддържа тук. От него няма никакъв смисъл.
Арогантността не е признак нито на интелект, нито на добро възпитание.
Смислено е да се изисква от държавата (институциите) да се постигнат здра-
вите неща в ИК, които в момента не достигат. И да, защитата и подпомагането
на жертвите на насилие е сред тях. С голяма доза вероятност е, че всичко това
е напълно постижимо в рамките на сега действащото законодателство. И, ако
застъпниците на ИК са действителни такива, то би трябвало вместо циврене и
плюене по народа мракобесен да не се отказва от тези инициативи. Които, та-
ка формулирани, биха били подкрепени и от значителна част от противниците
на ИК. Само да не се пробутват покрай това разни модерни обучения, вкл. за
изкореняване на стереотипите (по мое мнение е меко казано гнусно някой да
претендира, че знае как е най-добре за всички).

# 7 742
Аз цитирам факти, като приетия закон в Русия за всички НПО, а не свободните съчинения на епицентър и блиц. А за цитирането - мога само вода да ви нося, нали сте много начетени
След като вие обвинявате наред в грантаджийство, що подскачате, като ви се отговаря със същото? Твоите сподвижници ползват сходна на моята лексика, да не говоря за емотикони и пенявене с главни букви, но тяхната психика не те притеснява. Да паднеш от обективност и безпристрастност
Единствената разлика е, че в ИК открито се споменава финансиране, а вашето не е черно на бяло

Права си, че няма нужда да се плаща 2 пъти за нещо, но не виждам да протестирате против неефективната съдебна система. КС бил върхът....а надолу?

Ами очевидно трябва да се протестира и не само против съдебната система, а против целия държавен апарат, който не си върши работата, за която плащаме всички.

Иначе не знам как да ти обясня да ме разбереш, че мен Путин или Русия изобщо не ме вълнуват, защото не живея при тяхното законодателство. Проста логика и лесна за схващане. Както, че и не всичко се продава и купува, както си мислиш - въпрос на морал е, а за него ти е късно да обяснявам.

# 7 743
Борислав Цеков и Петьо Блъсков (никак, ама никак неспонсорирани от едно дебело момче) бдят и пазят традиционните ни добродетели е-же-ми-нут-но.

Борислав Цеков и той е от "тъпите и простите", къде ще се мери с твоя интелект и познания, конкретно по темата ИК...Нищо, че е юрист – доктор по конституционно право. Къде си ти, къде е той... Whistling

# 7 744
Eто това имам предвид като казвам, че и ние можем а се размърдаме без да чакаме конвенции да ни оправят и да наливаме милиони по незнайни НПО-та. Още повече, че такива поправки няма да са дискриминационни спрямо 1/2 от българите Simple Smile

https://www.24chasa.bg/novini/article/6993426

# 7 745
Борислав Цеков и той е от "тъпите и простите", къде ще се мери с твоя интелект и познания, конкретно по темата ИК...Нищо, че е юрист – доктор по конституционно право. Къде си ти, къде е той... Whistling

Познанията нямат нищо общо в случая. Този човек е нагаждач от най-долно естество - наред с хора като Кошлуков и Бареков, с които често застава рамо до рамо в най-различни формати.

Той също се издържа от своята НПО напоследък, между другото - интересно защо това не го прави заподозрян в изпълняване на поръчки.

# 7 746
  • Чужбина
Цитат
И очакват финансиране - така е записано, че сме задължени да ги финансираме. Това е една от причините да съм против.
И аз!

Т.е. предпочиташ да наливаш данъците си в държавни служби, които тепърва някой би създавал - вместо в организации, които се занимават по 20 години с тази дейност?

Ето това е наистина неефективен начин да харчиш данъците си.
Ти за моите данъци ли мислиш? Искаш да повярвам, че НПО ще ги оползотвори по-ефективно? 🤔

Стигнахте до безумни твърдения в манията си да защитавате НПО-тата.
Чудя се, колко от вас ще си променят мнението за ИК, ако им се случи да се възползват от бъдещите НПО-та на Стийв Баннан. Съветвам ви да се ориентирате бързо. Там сигурно вече набират “кадри”. Хем парите няма да са от данъци. От другаде ще са.

# 7 747

Познанията нямат нищо общо в случая. Този човек е нагаждач от най-долно естество - наред с хора като Кошлуков и Бареков, с които често застава рамо до рамо в най-различни формати.

Той също се издържа от своята НПО напоследък, между другото - интересно защо това не го прави заподозрян в изпълняване на поръчки.

Да де, само твоите и на джендърите "познания" имат общо със случая

Разбирам защо толкова го мразиш тази доктор по конституционно право - ето два негови анализа на тема "Истанбулска конвенция". Разпердушинил е джендър-идеологията на пух и прах...

Либералният “глайхшалтунг” и Истанбулската конвенция
http://www.glasove.com/categories/vytreshni-glasove/news/liberal … lskata-konvenciya

Джендър-идеологията не иска равенство, а господство
http://glasove.com/categories/skandalyt/news/dzhendyr-ideologiya … stvo-a-gospodstvo

# 7 748
Ти за моите данъци ли мислиш? Искаш да повярвам, че НПО ще ги оползотвори по-ефективно? 🤔

Аз имам своя опит с НПО покрай недоносената ми дъщеря и други случаи. Дори тук във форума на всеки въпрос "Помощ, бие ме" още на първа страница пращат потребителката да се обажда я на ПУЛС, я на Анимус.

Да, определено вярвам, че е по-добре да финансираш хора, на които им пука за това, което правят, а не за нови държавни чиновници.

Ти за чии данъци мислиш, като казваш, че не трябва финансирането да отива у НПО? За моите ли?

PURE, Цеков не го понасям от втората минута, в която съм го чула да говори - а това беше още по царско време и много преди всякакви конвенции.

# 7 749
Цитат
И очакват финансиране - така е записано, че сме задължени да ги финансираме. Това е една от причините да съм против.
И аз!

Т.е. предпочиташ да наливаш данъците си в държавни служби, които тепърва някой би създавал - вместо в организации, които се занимават по 20 години с тази дейност?

Ето това е наистина неефективен начин да харчиш данъците си.

Чудя се, колко от вас ще си променят мнението за ИК, ако им се случи да се възползват от бъдещите НПО-та на Стийв Баннан. Съветвам ви да се ориентирате бързо. Там сигурно вече набират “кадри”. Хем парите няма да са от данъци. От другаде ще са.

Тук тънката разлика е, че върху държавните институции има инструменти за контрол. Докато НПО - тата кой ги контролира? Извън милиардерите спонсори де Smiley Ще ми идват някакви феминистки от GREVIO дето нито е ясно чие лоби са, еле пък да защитават българските национални интереси - то направо звучи като виц. Да не забравяме- ще си спестим и развращаването на децата, което е огромен плюс.

Много странно, че нито една боркиня срещу насилието не каза и дума за предстоящите законодателни промени в борбата срещу насилието. Вие ИК само заради джендър идеологиите и НПО-тата ли я защитавате?

# 7 750
  • Русе
  Похвал за МОН.  С какво се занимават в БАН. И къде все пак отиват парите ни, щот на БАН кой плаща. И все пак ако някой се залъгва ,че не става въпрос за пари, а за нечия защита.

https://dnevnik.bg/bulgaria/2018/08/02/3291205_obrazovatelnoto_m … a_ot_proekt_sled/

# 7 751

Ахахаха Борето-нагаждач ? Познанията не били важни.
А соросоидите са честни и почтени, с висок морал.Само искат добро да направят на народеца.Скромно срещу няколко милиона, примерно стотина.

Последна редакция: чт, 02 авг 2018, 18:52 от michelle_ma_bell

# 7 752
Много странно, че нито една боркиня срещу насилието не каза и дума за предстоящите законодателни промени в борбата срещу насилието.

Напротив.

# 7 753
тях очевидно не ги интересуват жените и насилието срещу жени. естествено, че борбата е другаде, иначе нямаше да пишат с такъв хъс именно в защита на конвенцията, без никакви алтернативи -- промяна в законодателство и каквото и да е друго, но без приемане на конвенцията.. тях това не ги устройва, именно защото важното е друго. важното е тъпите, прости и изостанали българи да позволят на децата си да не са прости тъпи и изостанали като тях, а да са с отворено съзнание към многообразието от полови принадлежности, които човек сам си избира. Тъй като със зрели и установени хора, които знаят какви са, не може да се "работи", най-ценното са децата.

Очаквам плюнките и обидите към българския народ, КС и всички институции да продължат с пълна сила Simple Smile. Аз като гледам разни платени по други форуми именно така ги разпознавам, абсолютен отказ от нормален диалог или разглеждане на различни възможности, винаги само и единствено се гони целта. Това става с всякакви подходи, включително обиждане, мачкане и заклеймяване на инакомислещия. Тези хора са професионални интернет булис.

# 7 754
  • София
  Похвал за МОН.  С какво се занимават в БАН. И къде все пак отиват парите ни, щот на БАН кой плаща. И все пак ако някой се залъгва ,че не става въпрос за пари, а за нечия защита.

https://dnevnik.bg/bulgaria/2018/08/02/3291205_obrazovatelnoto_m … a_ot_proekt_sled/

Уж са умни и красиви, пък как са си измислили име, дето боде очи - "Форум за джендър балансиран модел в училище".
Сега ще се научат да си кръщават проектите с едни витиевати заглавия, та да минават навсякъде без да правят впечатление.

ПП Водите ли си записки, тия дето четете тук? Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт