Фентъзи и фантастика - Тема 13 - Номинации

• 53 356
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Чувствам се като бабичка. Какви книги имаше едно време, а сега Joy Суша.

# 616
  • София
хахахахаха Simple Smile е, аз обратното, преди толкова малко книги, че ги четях по безброй пъти... а сега, книги, книги, книги... не мога да насмогна да прочета всичко, което искам Stuck Out Tongue

# 617
"Нация" на Тери Пратчет е различна от другите му. Краят е малко тъжен, но не защото се случва нещо лошо - просто е тъжен. Има отрицателни герои, но не са нещо кой знае какво.
П.п. И началото е тъжно. Иначе книгата като цяло е много чаровна.

# 618
  • Вестерос
Така изчетох и трите Игри на глада, сега ми е драма Grinning Kaжете Стъклен трон ли да почвам, Дивергенти или Мис Пелегрим или както там се казваше за чудатите деца?

# 619
От трите Стъкленият трон е най добре, но Дивергенти ще е по плавен преход. Чети него, после Стъкленият трон, тамън да излезе последната книга.

# 620
  • Вестерос
Добре, мерси, така ще направя Simple Smile

# 621
Включвам се с едно бързо питане. Някой има ли идея дали превода на Живите кораби се подобрява след първа книга? Прочетох я почти до края и я зарязах, толкова ме тормозеше. А харесвам поредиците за Фиц много, ама тея сбъркани и недовършени изречения + неясни мисли при корабите ме побъркаха.

# 622
Чудатите деца не ми харесаха на мен. Сега зачетох за това Момиченце с всички дарби и ме заинтригува. Имало и филм! Заслужава ли си наистина, нали не е обикновена зомби-история?

# 623
  • Вестерос
Koe e това момиченце?

# 624
# 625
Аз съм на "Марина", прочетох Гробището изцяло.
Гробището е малко объркващо, защото има хронологически грешки. Като се усетиш, че оттам идват несъответствията, а не е някаква свръхестествена причина, можеш да се насладиш на историята. Сега съм на 2/3 от "Марина". До момента е по-фантастична от Гробището, но подозирам, че накрая ще се окаже, че има нормално обяснение.
Приготвила съм си "Станция 11", "..ядосана планета" и "Играч първи,..". С кое да започна?
п.п. Преди и аз имах проблем да намирам нови интересни книги. Сега е рай, стига да знаеш къде да търсиш. Разбира се, качествените писатели (не само сюжет и композиция, но и дар слово), са рядкост.

# 626
Да, ♥ HAPPY ♥ го спомена заедно с Библиотеката на Въглен връх, която е последната най-хубава книга, която съм чела. Сега съм приготвила Спящите красавици на Кинг и сина му, после ще го преслушам и това момиченце Simple Smile
Windekind, бих започнала с Играч първи Wink
Иначе на мен ми остана Лабиринтът на духовете само, но като че се пренаситих от историята и ще оставя дамине малко време(и книги) преди да продължа със Сафон.

# 627
Момиченцето на мен лично много ми допадна. Както писах, очаквах такава книга от Кронин примерно, стегната и интересна.
Станция 11 можели някой да ми я прати, може и а английски. Споменавате я доста.
Някой скоро да е попадал на пътуване във времето/ паралелни вселени?

# 628
  • София
Някой скоро да е попадал на пътуване във времето/ паралелни вселени?
♥ HAPPY ♥ - Всички наши грешни дни, Може би Петнайсетте живота на Хари Август(по-скоро множество прераждания и  изживявания на вариации на един и същи живот(с цел)), Аркадия
Така както описваш пак си мисля, че творците ще ти допаднат.
Сега се сещам и за Междусвят на Геймън (то е трилогия де, но и първата само си  е ок)...

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 12:10 от Angel_Dust

# 629
  • София
Хепи сега се сетих, че бях пускала 2-3 цитата от Творци на съвпадения в Познай коя е книгата, на последните 1-2 страници, не че много ще разбетеш, но поне може да видиш дали като стил би ти допаднала...

Общи условия

Активация на акаунт