Черешката на тортата - сезон 10 (тема 1)

• 93 590
  • 906
  •   1
Отговори
# 525
Да, и това на всичките й претенции, че готви и се храни здравословно. Абе изобщо едно нямаше да й е като хората на Магито....

# 526
  • София
Има различни степени на непоносимост към глутена, явно при Сантра не е сериозно и в малки количества няма проблем.

На мен Сантра ми е симпатична и не мисля, че лъже. Познава си организма и се съобразява с него. Аз съм с инсулинова резистентност и са ме питали и мен защо еди си кога на гости не съм яла десерта, но пък след два месеца в заведение съм си взела.

Но и за мен и трите вечери много постни менюта, не е редно на непознати да поднесеш тристепенно меню с по една салата, поне разнообразие да има. Шансът да им нацелиш вкуса не е голям, все някой ще си тръгне гладен.

# 527
Още повече, че Манчев непрекъснато повтаря да готвят неща, които умеят, а не тепърва да експериментират. В този смисъл е напълно постижимо в рамките на няколко часа да се направят повече ястия.

# 528
От трите вечери досега,аз бих си тръгнала зверски гладна.Почти няма нещо,което да ми хареса или да ям(месо,риба и тн).Май само патладжана на Лора и крема на майка й ми харесаха досега.
Прочетох за участниците другата седмица,май доста повече ще се постараят в готвенето.Обаче само 1 от 5 ще посреща в дома си.

# 529
От трите вечери досега,аз бих си тръгнала зверски гладна.Почти няма нещо,което да ми хареса или да ям(месо,риба и тн).Май само патладжана на Лора и крема на майка й ми харесаха досега.
Прочетох за участниците другата седмица,май доста повече ще се постараят в готвенето.Обаче само 1 от 5 ще посреща в дома си.

... Но ако се замислим, не е ли по-добре да посрещат в ресторанти и да готвят с помощници (така и ние ще видим нещо ново и интересно), вместо вкъщи да късат и подсушават салатки цял ден?

# 530
Така съвсем ще се изгуби цялостната концепция на предаването-да видим т.нар. "звезди" с техните собствени кулинарни умения, по възможност в собствената им кухня. И затова когато някой кани в ресторант и му помага професионалист, най-често получава ниски оценки.

# 531
Така съвсем ще се изгуби цялостната концепция на предаването-да видим т.нар. "звезди" с техните собствени кулинарни умения, по възможност в собствената им кухня. И затова когато някой кани в ресторант и му помага професионалист, най-често получава ниски оценки.

Да де, но те като нямат дори елементарни кулинарни познания, за какво иде реч? Предпочитам някой шеф-готвач да приготви менюто, отколкото да се налага да ям "опитите им за готвене по книга"... Говоря не от името на зрител, а от името на потенциален гост!

# 532
И това е вярно. Поне ще се нахранят доволно гостите. Черешката отдавна не е каквото беше. То няма как да е иначе-десет сезона с кого да ги напълнят. Много по-интересно щеше да е, както направиха един сезон с "обикновени" хора. Спомням си, че много се стараеха, интересни рецепти показаха тогава.

# 533
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
На мен самото готвене ми е скучно... Все пак това не е Бон Апети... А пък и претенциите на гостите да се наядат ми се струват доста елементарни и глупави...
Да се наядеш можеш всеки ден. ... Това е шоу .

# 534
  • София
Вечерята на Сантра също ми хареса. Семпла, без претрупване на менюто. А сфинкса М.В. й се видя малко десерта....допълнително иска......Нахалитет!  Simple Smile
Даниелчо доста капризен се оказва.
Довечера сме на гости на Васко Гюров. Какво ли ще сготви?! Ще ги държи на студено.  Sad И Даниел няма да е доволен.
Първата вечеря от тази седмица при Вълчанова, харесах как Васко веднага стана и помогна за чистене на скаридите на мързеланката. Браво! Мъж на място! Ама....ще го видим тази вечер!

# 535
  • София
Не съм му някакъв голям фен на Даниел, но не съм съгласна, че е капризен. Има група продукти към които е алергичен и един патладжан, който не му допада като вкус. То аз не ям повече неща. Grinning

# 536
Точно и аз си мислех днес какъв ужасен гост бих била
 Нищо нямаше да ям.. може би само пържолата Wink

# 537
Аз пък не искам да готвят в ресторанти и по-точно, някой готвач да им сготви. Така и аз мога. По-добре цяла вечер да подсушават марулки със салфетки, отколкото да се правят, че готвят. Така поне се вижда кой колко струва и колко са зле някои (а други пък изненадват повече от приятно). Ето, Вълчанова имаше някакъв "блясък", докато я гледах само от кориците на жълтите вестници, сега имам друго мнение за нея. И то е ..... майко мила.

# 538
И кремчето на Лорината мама, и сладоледа също бих хапнала с удоволствие. И пържолките, разбира се. Би ми било интересно да опитам телешкото с дюли. Не съм привърженик на екстремни комбинации, по-скоро може би само месото, без дюлите. Абе, като се замисля, май бих била доста капризен гост  Joy Joy Joy
Дара, редактирам се, за да изкажа съгласие с това мнение. Наистина в много случаи имаме едно мнение за т.нар. "звезди", като ги гледаме на кориците, по филми или на сцената. Но в по-неформална обстановка всеки показва повече или по-малко от истинското си Аз, което би било по-интересното.

# 539
  • Canada
Магито не е спечелила титлата Мис България заради готварските си умения. Явно не й се е налагло да готви много.

Общи условия

Активация на акаунт