СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 67 453
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Curnichko, доста е подранило зъбчето, но здраве да е Simple Smile Да не забравиш за Феята на Зъбките Relaxed

Coucoumelle, на мен ми взеха проба миналата седмица (7г.с). Имах лек дискомфорт и слагах глобули, които АГ-то предписа.

# 481
Миналата бременност борех киселините с хомеопатия  Гастроцинезин

# 482
Момичета някоя от вас да е карала грипа или да е минала покрай него?Много се притеснявам тази вечер започна да ме дразни гърлото, реших за си измеря температурата и изненада 37.2.Искам не искам взех един парацетамол и утре сутринта съм на лекар.Надявам се да не е грип.

# 483
Момичета, здравейте, има ли създадена фейсбук група за Септемврийски мами 2018?

Има: Мами с термин септември 2018

# 484
Момичета някоя от вас да е карала грипа или да е минала покрай него?Много се притеснявам тази вечер започна да ме дразни гърлото, реших за си измеря температурата и изненада 37.2.Искам не искам взех един парацетамол и утре сутринта съм на лекар.Надявам се да не е грип.

аз го изкарах с 38 градуса темепература много зле 3 дни бях , с парацетамол , цинабсин , инфлуцит и хомиожен (хомеппатия ) и се оправих

# 485
Здравейте, момичета! Да се включа и аз, че отдавна не съм. Вече съм в края на 7г.с. и симптомите някак си утихнаха( поне някои), или просто им хванах “цаката”. За гаденето - яжте малко и на често, без мазно и тежки храни и сутрин не ставайте от леглото преди да сте хапнали нещо. И не преяждайте - ефектът е покъртителен. За киселините - газираната вода определено помага. Болящите гърди - е там лек не съм открила 😂 Кръвното доста ми пада, затова винаги имам шоколад в мен. Слава-Богу всичко е наред и с мен и с бебчо. Иначе първите изследвания ще ги пускаме направо с БХС края на 11г.с. Докато бях болнични бях доста зле. Сега, като си ходя на работа ми е мнооого по-добре, така че съветът ми е, ако нямате здравословна причина не спирайте да ходите на работа, не променяйте драстично начина си на живот. Работя в детска градина, яслена група и единственото, което спрях да правя е да вдигам децата. С вируси се сблъсквам по сто пъти на ден, но си пия Биозин Мама и всичко е наред. Леко бременеене и дано съветите ми подействат и при вас. 😁

# 486
  • Пловдив
реших за си измеря температурата и изненада 37.2.

Това е нормална температура за бременни.Утре я измери пак.Вероятно пак ще е толкова и е нормално.Може да взимаш профилактично Биозин мама сироп и бета глюкан капсули.И двете са ОК за бременни

Такъв сън ме гони.Сутрин дремвам между 10 и 11 часа.Вечер между 18 и 19 часа.Иначе няма издържане.И през нощта си спя като пън.
Днес носих малката /19 кг/ и ме заболя корема.Не трябва да я нося,но е болна.Ще гледам от тук нататък да не го правя

# 487
Момичета, да се отчета и аз

Първи официален преглед, ПРЕГЛЕД не ултразвук ще ми бъде на 19.02, за зацапването говорихме с един от светилата в плевенска област и е казал да започна да приемам дуфастон 2х1 до четвъртия месец, сега ми остава чуденка какво да правя докато багажът пристигне :/
Надявам се всички да сте добре и да се пазите от пустия грип в БГ 😘😘😘😘

# 488
Момичета
Моля ви успокойте ме малко.Онзи ден към 4 и нещо като ходих до таолетната да пишкам и след като се избърсах имах едно бледо кафеникаво зацапване тръгнах да чета по форуми и се наплаших доста вечерта когато отидох да пишкам нямаше и следа от зацапването на преглед съм на 05.02 да отида ли по рано или да изчакам до дата си говорих и с мама тя има три бременности при нея каза че е нямала нито един такъв момент
Какво да правя започнах да се притеснявам повече

# 489
Добро утро на всички мамчета Simple Smile
Да се запиша и аз, трета бременност по мои изчисления термин 18.09.2018. Имам едно момченце на 10 години и едно момиченце почти на 5., ще си правя отбор Simple Smile)) Шегувам се. Ходих на преглед на 16 януари, но тогава беше много рано, докторът установи бременността каза, че за сега всичко е нормално. Следващия ми преглед е на 15 февруари, ходя в Плевен  при д-р Янкулов.
Имах еднократно зацапване, доктора ми изписа Утрогестам, Дуфастон и Нош-па. Този Утрогестан ми разказва играта...но го намалих с по едно хапче. Като цяло се чувствам, като парцал...спи ми се постоянно и нямам сила и желание за нищо. С първите бременности не съм изпадала в подобни състояния, може би защото бях по-млада Stuck Out Tongue. Имам проблем и с ходенето до тоалетна, справям се и ми действа единствено дуфалак, но в двойна доза. Така изкарах и цялата втора бременност.
Относно стриите, аз  лично нямам. И с двете бременности бях напълняла с по 20 и отгоре кила, според мен си е въпрос на кожа. Мама примерно е нацепена цялата а аз нямам нито една.
Извинявам се за дългия пост.
Желая всичко най-прекрасно на всички Simple Smile
Хубав и спокоен ден от мен!

# 490
Да се запиша и аз, трета бременност по мои изчисления термин 18.09.2018. Имам едно момченце на 10 години и едно момиченце почти на 5., ще си правя отбор Simple Smile)) Шегувам се. Ходих на преглед на 16 януари, но тогава беше много рано, докторът установи бременността каза, че за сега всичко е нормално. Следващия ми преглед е на 15 февруари, ходя в Плевен  при д-р Янкулов.
Имах еднократно зацапване, доктора ми изписа Утрогестам, Дуфастон и Нош-па. Този Утрогестан ми разказва играта...но го намалих с по едно хапче. Като цяло се чувствам, като парцал...спи ми се постоянно и нямам сила и желание за нищо. С първите бременности не съм изпадала в подобни състояния, може би защото бях по-млада Stuck Out Tongue. Имам проблем и с ходенето до тоалетна, справям се и ми действа единствено дуфалак, но в двойна доза. Така изкарах и цялата втора бременност.
Относно стриите, аз  лично нямам. И с двете бременности бях напълняла с по 20 и отгоре кила, според мен си е въпрос на кожа. Мама примерно е нацепена цялата а аз нямам нито една.

Привет и честита бременност!

Стана ми странно как доктора е предписал и Утрогестан и Дуфастон едновременно... Те не са ли едно и също, а именно прогестерон? На мен ми замениха Утрогестана с Дуфастон, защото от първото не се чувствах добре. Сега като че ли съм малко по-добре с Дуфастона, но мисълта ми е, че двете наведнъж могат ли да се пият?

# 491
vesselina_g Simple Smile И на мен ми стана странно след като изчетох цялата тема и видях другите какво и как пият. Да не говорим че пия Дуфастон 3 по 1, а Утрогестана 3 по 2, но понеже ми ставаше лошо, го намалих с едно. Идея нямам могат ли да се пият едновремнно, но явно могат, щом ги е изписал...

# 492
Здравей, lind!
Аз също ходя при Янкулов. Първия ми преглед при него тази тодина беше на 18.01, а следващият е на 15.02 като теб. Понеже ми е първа бременност и не знаех към кого от Авис Медика да се насоча и наслуки го избрах (не съм от града и нямам много познати в Плевен , за да събера отзиви), а пък от прочетеното разбирам, че на теб ти е трета бременност, и исках да попитам той ли ти е водил и другите консултации при предишните бременности и доволна ли си като цяло от него. При мен нямаше кой знае какво да се каже на първия преглед освен да се констатира бременността. Общо взето всичко беше за има няма 10-на минути. Предполагам, че после повече ти обясняват... Confused

# 493
vasileva90 Здравей мила Simple Smile Предишните ми бременности не следеше той, бях при доц. Стойков, но след последното ми секцио реших, че е време за промяна. А за д-р Янкулов общо взето разбрах от интернет (само позитивни отзиви и много благодарни майки),  от там се насочих към него. Аз също не съм от Плевен. Моят преглед беше също за няма и 10 мин, но няма и защо да бъде по-дълъг. И аз предполагам, че следващия ще е по-интерсен Simple Smile На 15, в колко ти е прегледа?

# 494
Ами, lind, избрахме 10:00 защото после евентуално ще пътуваме към Русе- сестрата на мъжа ми е рожденничка на 14-ти и ще им направим едно гости. Леле, колко се зарадвах си нямаш идея, че си намерих някой, който е при същия лекар. Аз също четох в интернет няколко добри отзива за него, отворих фейсбук страничката на болницата и видях много благодарствени постове със снимки на дечица, изродени от него и така се реших. Ами то в моя град АГ са пълна пародия, поне тези, които съм посещавала и просто не мога да си позволя да се оставя в техни ръце. Значи ден преди да ида при Янкулов ходих при един от местните лекари, от уплаха ли какво му се доверих на приказките без да погледна монитора и той така хубаво си ме излъга, че виждал сърдечната дейност, зачатъчи които ще станат ръце, крака...в 7-ма седмица съм била. На следващия ден при Янкулов - нищо общо. Сака отговаря на 5-6 г.с вижда се само жълтъчно мехурче и дотам. Обърна си човека монитора към мен, видях си всичко.
Просто нямам думи...

Общи условия

Активация на акаунт