СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 67 399
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Xkb_21 стискам палци дано всичко е наред. В началото и аз бях с кафяво течение около 2 седмици.  Бях на легло около месец. Много сложно в тази Англия.

Hristinchet0 Simple Smile каква късметлийка си. Това което описваш на мен ми прилича на киселини, но нека и другите момичета да кажат какво мислят.

valka77 добре дошла.

# 661
valka77 добре дошла сред нас !
Момичета да ви питам на коя страна по мн често спите?? Аз още отсега не се чувствам добре като легна по гръб ,на лявата страна също не ми е добре по често надясно и цяла нощ се въртя....
Мамита и аз съм с постоянния глад и все нещо ям .... напредваме май с килограмите,но после ще ги свалим при първата бременност бях така надявам се и сега да не качвам много кг.
Лек ден от мен !

# 662
Момичета аз съм с доста обилно еднократно кафяво течение Sad на какво може да се дължи ? На "спешен" преглед съм чаак четвъртък ... ще се побъркам
Спокойно аз не съм от Септември йските мами. На 18г.с съм и бях до миналата седмица с това кафяво нещо. Изписаха ми някакви вагинални хапчета имала съм бактерия. Попитай доктора си за такива. Но не чакай до четвъртак още утре иди ако можеш. Но се успикой доста сме така.... Късмет

Аз съм в Англия, скъпа, тук не може да ходим, когато ни се иска за съжаление Sad дори и при проблем ....4
Еми изчакай си до четвъртак,но повечето си почивай на леглото.. Всичко ще е наред.

# 663
Sollsoll не са киселини... имах такива с първата си бременност... и ги знам какво представляват... това е друго...

# 664
Здравейте септемврийски бъдещи мамита ÷) Имам следния казус - имам детенце, което сега на 19.02 прави две годинки. Аз съм бременна с второ бебче и съм в 8ма г.с. Въпросът ми е свързан с обещетенията. Какво се случва след като изтекат двете години майчинство? Как да процедирам за да получавам пак високи обещетения. Едни ми казват "Не ползвай отпуск, а търси варианти, за да излезеш в болнични",други ми казват : " Няма никакво значение болнични ли, отпуски ли ще ползваш, все ти падат обещетенията". Но така или иначе никой не ми казва каква толкова е разликата и кое е наистина вярно към днешна дата. Моля за съвет как да процедирам и как се изчислява обещетението в този казус. Благодаря ви, поздрави ÷)

# 665
Има една тема "Майчинството счетоводно" питай пак там, със сигурност ще ти отговорят точно Stuck Out Tongue Winking Eye

# 666
  • Пловдив
Здравейте септемврийски бъдещи мамита ÷) Имам следния казус - имам детенце, което сега на 19.02 прави две годинки. Аз съм бременна с второ бебче и съм в 8ма г.с. Въпросът ми е свързан с обещетенията. Какво се случва след като изтекат двете години майчинство? Как да процедирам за да получавам пак високи обещетения. Едни ми казват "Не ползвай отпуск, а търси варианти, за да излезеш в болнични",други ми казват : " Няма никакво значение болнични ли, отпуски ли ще ползваш, все ти падат обещетенията". Но така или иначе никой не ми казва каква толкова е разликата и кое е наистина вярно към днешна дата. Моля за съвет как да процедирам и как се изчислява обещетението в този казус. Благодаря ви, поздрави ÷)

Базата за второто дете ти е 24 м назад от 45 дневния.Месеците от втората година майчинство ти влизат на МРЗ.За да си вдигнеш обезщетението трябва оставащите месеци до 45 дневния да си на работа или платен отпуск.При болничен ще ти взимат 18 м назад и втората година майчинство ще ти свали обезщетението
Зависи и на колко те осигуряват?Ако си близо до МРЗ,е все едно

# 667
Сърдечно Ви благодаря, извинете че не съм писала на правилното място ÷)

# 668
Здравейте на всички. Аз съм нова в групата. Терминът ми е за 19 септември .Вчера имах  малко кафеникаво зацапване и съм притеснена дали това е нормално ,все пак ми е първа бременност .Нямам  болки и се чуствам добре.Ще се радвам да споделите ваши мнения .

# 669
Ако е еднократно мисля че не би трябвало да е проблем ,но все пак можеш да се консултираш с лекар и почивай повече

# 670
Ако е еднократно мисля че не би трябвало да е проблем ,но все пак можеш да се консултираш с лекар и почивай повече
Благодаря

# 671
Здравейте Септемврийски мами! Аз други ден влизам в 11 г.с , с термин 06.09 , аз разбрах мноооого бързо, точно при 1ви ден на закъснени - 6то чувство, уж влезнах за превръзки, а нещо ме бодна и си купих тест! Да кажа, вярно е като казват, че когато спреш да го мислиш, то тогава идва! Без никакви симптоми, освен обичайните ПМС. В 7 г.с чухме сърчицето, бебето вървеше 1 седмица назад по развитие, ама разбрах, че е нормално, но пък сега в 10г.с + 2 дни като ходих каза, че е перфектно и че вече си отговаря на седмиците. С нетъпение чакам да го видя как мърда пак! Сега съм в очакване на първия БХС и ФМ края на февруари, моля се всичко да мине нормално.

Розово и приятно бременнеене на всички мами Heart Exl

# 672
Цитат на: va$ilev@ пlink=topic=1012293.msg36274355#msg36274355 date=1518452256
Момичета, някоя от вас на този ранен етап бори ли се с пристъпи на "вълчи"глад? Sad Би трябвало да съм в 9 г.с и нямам никакви изразени симптоми освен газове и тези пристъпи на глад 2-3 часа след като съм се нахранила. Сутрин закусвам добре, на обяд хапвам нещо по- леко след това вземам за десерт плод и към 3 и половина едвам издържам да не изям някой( днес например не издържах и хапнах един сникърс). Вкъщи като се прибера от работа се опитвам да залъжа глада с 1 банан или ябълка, но продължавам да изпитвам глад и вечеряме вече по-раничко. Днес се качих на кантара - 53 кг ,миналата седмица бях 52. А докрая какво ли ще е..Rolling EyesGrinning Знам, че е за хубаво и се успокоявам, но просто се учудвам на тези резки промени...
Хахахаха Боже!! Като ви слушам мисля че съм най зле... Хапвам стабилно през 15 мин сутрин хапвам доста стабилно в 8 в 8:30 хапвам още по стабилно и така не спирам доооо 13:00-14:00 там си давам малко почивка и започвам на бомбонки зрънчовци и такива глупости -.- вечерта хапвам през 15 мин буквално.. А пък за пишкането да не говорим ... Пишкам ставам лягам и пак пишкам 😊😂😂

# 673
А дали е възможно това повишаване на апетита и бързото качване на килограми да е от витамините, които ми изписаха. На 18.01 бях последно на преглед тогава ми казаха, че сакчето отговаря на 5-6 г.с и да почна да пия витамини. Някъде четох, че не е препоръчително в толкова ранен етап на бременността, че водели да едър плод с предпоставка за раждане секцио...ох, ще се побъркам. Освен вдругиден да попитам лекаря на прегледа да спра ли да ги приемам? Вие приемате ли някакви витамини?Frowning

# 674
Аз пия фемибион 1, б12 и фолиева от витамините.. нямам такъв глад като вашия засега..

Общи условия

Активация на акаунт