Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 ян. 2018, 02:56 ч.

ЧОУ Азбуки 1 клас 2018/2019

 • 5 499
 • 8
 •   1
Отговори
 • Мнения: 17
Моля за инфо за учителите в1 клас в ЧОУ Азбуки.
Също за това дали децата са щастливи там, как е организиран деня, успяват ли да се запалят децата, претоварват ли се с еднотипни домашни. Благодаря предварително.

# 1
 • София
 • Мнения: 525
Здравейте,
синът ми в момента е 1кл в ЧОУ Азбуки - беше приет в ПГ, но дори и в предучилищна приемът е много труден, тъй като голяма част от децата идват от детската им градина. Приемният изпит беше цял ден започна в 8.30 и си го взехме към 16.30 -17ч, изпита беше безплатен (!!!) и включваше 3 хранения, изпита беше разделен на 3 части - половин ден с учителя по английски, половин ден природни науки - МАТ, БЕЛ и околен свят, като междувременно имаха и среща с психолога на училището, както и playtime за да видят как детето се интегрира в чужда среда.
Ученето е много още от ПК. Половин ден имат с учителя по английски, който в ПК е българин, като всеки ден по 1 час влиза един от англичаните. Сле 1кл английския е по 9ч седмично само с англичани, като всяка година ги ротират, защото всеки от тях има различен акцент и не желаят децата да свикват с него. Ние сме били при Мистър Сам и Мистър Ранулф. Английския се учи по Оксфордската система за британските училища.
Учителите на 1кл не стават известни преди 1 Септември, така че от сега не се знае кои ще са.
Учи се цял ден обикновено на блокове, като домашни се пишат само през уикендите. Правят се много контролни и самостоятелни работи и се пишат много оценки след 1кл, които не се казват на децата а служат само за учителя и родителите. Ползва се системата shkolo.bg за всичко свързано с училището - записване за допълнителни дейности, известяване за нови оценки, календар на събитията и т.н  Има статистика детето на кое място е в класа, във випуска и в училището, която се изменя след всяка нова въведена оценка. Оценките не са само от контролни а и от устни изпитвания.
Имат часове по добродетели. Като цяло училището много набляга на това децата да израстнат като добри и състрадателни хора. Училището често организира благотворителни кампании, в които се включват всички - и деца и родители. Аз лично записах сина ми там защото много ми допадна виждането на директорката как децата до 4кл трябва направят плавен преход от ДГ към училището, като хем получават максимално много знания, хем обаче го правят по забавен и приятен начин, без да се тормозят. В ПК на всеки блок от 2ч имат playtime, сега в 1кл програмата им вече е много сгъстена и нямат много време за игра, но все пак успяват да ги изведат по 2 пъти навън, дори времето да е много студено (само при дъжд не излизат).
В таксата е включено плуване  един път седмично като спорт извън часовете по физическо(по един срок на година, тъй като графика на басейна е препълнен и се редуват всички класове + ДГ), танци. Отделно имат свободнозибираеми допълнителни дейности - футбол, таекуондо, пиано, балет, театрална работилница, MInd Hub програмиране за деца, сугеступедичен курс по немски или френски , шах, плуване, арт ателие (приложни изкуства), вокална група, народни танци, сигурно нещо съм изпуснала.
Харесва ми че приемат различните деца и се опитват да работят дори с проблемните, а не директно да ги изключват. Харесва ми че винаги когато има някакъв проблем директорката предпочита да се говори до изясняване на проблема и намиране на мирно решение.
Напоследък започнаха организирането на много олимпиади - преди не е било така но явно все повече родители изявяват желание и директорката организира - СМТ, математика без граници, кенгуру, английските сертификационни изпити (за по-големите).
В по-горните класове повечето деца са чужденци, затова и резултатите от НВО са малко по-ниски по БЕЛ сравнено с другите училища, но напоследък (последните 3-4 години) децата са 99% българчета.
На мен лично ми допада че няма деца с шофьори и охрана както е по другите частни училища, повечето са деца на хора от ИТ сектора, адвокати и финансисти.
На синът ми много му харесва да ходи на училище, бързо си намери приятели, а и ние като родители също - защото има неписано правило че на рождени дни се канят всички деца, така и родителите се опознахме с времето.
Юни месец има организиран един лагер на планина, а зимата ски училище на Витоша.
Учебните занятия са до 16.15, но децата могат да бъдат вземани до 17.30, когато и тръгват бусчетата, защото изчакват децата да свършат с допълнителните дейности. На мен ми е много удобно така защото ние не ползваме бус.
Друго хубаво нещо е, че децата нямат нужда от големи раници - учебниците стоят винаги в училище, за домашно се вземат само учебните тетрадки, освен това всяко дете си има персонално шкафче в което му стоят вещите, така че раниците се вземат само в петък.
Ами май за това се сетих, ако има нещо питайте.
Забравих да кажа, че всяка година има по два концерта - коледен и за края на учебната година, за който децата много се стараят. И всяка година концертите са с кауза - придружени с базари с благотворителна цел.
Също нещо много интересно е организирането на базари за продажба на стари детски книги, като всяко дете си носи между 1-3 книги които е прочело и с които иска да се раздели и да си купи нови, приходите отново са за благотворителност.

Последна редакция: вт, 20 фев 2018, 12:51 от работна мецана

# 2
 • София
 • Мнения: 525
Жаба Жабурана опитах се да ви отговоря, но сте забранили изпращането на лични съобщения.

# 3
 • София
 • Мнения: 35
Здравейте! Много беше полезна информацията. Може ли да кажете каква е цената на обучението? На сайта на училището няма информация. Странно ми се вижда да поканя 20+ деца на рожден ден Simple Smile, колко дечица са в паралелка?

# 4
 • София
 • Мнения: 525
Здравейте! Много беше полезна информацията. Може ли да кажете каква е цената на обучението? На сайта на училището няма информация. Странно ми се вижда да поканя 20+ деца на рожден ден Simple Smile, колко дечица са в паралелка?
В момента таксата за 2кл е 4200 евро + 450 евро за храната, за другите класове не зная каква е таксата.
В класовете има по 15 деца. Нашия клас досега на рожден ден не се е събирал целия никога, все някой не може или го няма, но и да се съберат - 15 деца не са толкова много, идеята е че се цели екипност и да не се делят децата, това разбира се не е задължително правило, никой насила няма да ви накара да поканите целия клас, но когато няма делене на групички и децата са си всичките приятелчета - те сами си искат да са заедно по рожденни дни.

# 5
 • Мнения: 2
Благодаря за полезната информация! Искам да попитам по какви критерии се избират децата в първи клас - знания по английски език, начин на мислене, коефициент на интелигентост или друго...

# 6
 • София
 • Мнения: 525
Благодаря за полезната информация! Искам да попитам по какви критерии се избират децата в първи клас - знания по английски език, начин на мислене, коефициент на интелигентост или друго...
Не знаех, че има и прием за първи клас - но ако има със сигурност има тест по английски, другото е проверка на знанията от задължителния материал за втора предучилищна (4 група в ДГ) и психологическа готовност за 1 кл.

# 7
# 8
 • София
 • Мнения: 525
Отговарям на една мама, която ме пита за математиката в училище, но тъй като е забранила да и се пращат ЛС, пиша тук.
Сина ми е 2кл вече и съм много доволна. Тази година ни смениха учителката и ни сложиха нова, която е сертифициран учител на Майкрософт и съответно вкарва страшно много иновативни методи в образователния процес.
Относно математиката - сина ми е състезател по математика от 6 годишен. Тъй като децата с последните 3 випуска 1,2 и 3кл са предимно деца на програмисти, то и нивото им по математика е много високо. Съответно и родителите започнаха да изискват да се провеждат все повече и повече олимпиади по математика. В момента при нас се провеждат всички, които могат да се провеждат на място в училище (примерно Коледното, Салабашев и Великденското не може, те са си само в 3 училища в София), но при нас се провеждат повечето други - СМТ, Математика без граници, Кенгуру, Аз и Числата. Отделно има и много олимпиади по български - Любословие, Аз и Буквите, и по други предмети - английски, околен свят, рисуване. Директорката в общи линии е отворена да отганизира олимпиади по наша молба, но повечето пъти родителите доброволстват като квестори, защото не може всеки път да карат учителите да работят уикенда.
Та така, според мен започват да имат математическа насоченост, надявам се да я запазят.

Общи условия

Активация на акаунт