С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 810
  • 801
  •   1
Отговори
# 120
  • при късмета
Гугъл, не си права- ремонта е от полза за момчето също- къщата се спасява, в нея се нанасят всички останали,  апартамента става дом на младото семейство.
Никой няма представа какви са им уговорките и как ще си разпределят имотите нотариално, ама тук всички приемате, че момчето ще бъде лишено.
Защо, след като няма никакви индикации? newsm78
Никой, никога не е твърдял, че със сигурност ще бъде лишен и то със сигурност. А само, че ще е ощетен. Не правиш ли разлика м/у двете думички?
При това ощетяването вече е налице, не само да има индикации за него. Факт е. Собствеността си остава чужда, той самостоятелно поема разходите за един ремонт, само за да се нанесе родата на готово, а него да го чака още един. Има и сестра от която не се очаква да плаща ремонти, но пък ще ѝ се полага половината от имуществото на свекървата, ако не оправят тези неща овреме. Виж за това вече наистина няма индикации.
И колкото и да са хубави имотите и да не си заслужава да се занемаряват, като не са твои на хартия, да си ги поддържат собствениците. Само глупак би разсъждавал като теб. Защото индикация ако има за нещо, то е за свекърва сметкаждийка и точно по тази причина е хипотетичната ситуация момчето да хвърля в момента пари на вятъра. Утре няма да ѝ хареса, че са взели нещо ненужно според нея за детето и за това ще намила. Няма да ѝ хареса пак сумата дали за някоя почивка и пак отвото. И т.н. и т.н. Докато в един момен ще каже аз нищо няма да ти дам, като прахосваш, да се чете като не даваш на мен

# 121
В литературния подфорум могат само да се пръскат от яд. Тука има редки таланти. Satisfied

# 122
  • София
В литературния подфорум могат само да се пръскат от яд. Тука има редки таланти. Satisfied
О, да!

# 123

Когато говориш за мъж, звучи много грозно. Виж, за жена е съвсем нормално.
А годеницата според мен е напълно права да не иска да се ангажира с участие преди подпис.
    И той ще си пренареди ангажиментите вероятно след сватбата. Тук малко се спряга каруцата пред магарето.  Аз разбирам какво я дразни, но на този етап не виждам какво може да се направи. Ако наистина иска собствено жилище - Абсурд  е права - тегли си кредит, с приятеля или без него, и си купува. Дано печелят добре и по- нататък се сдобият с обща семейна собственост, но не идва всичко с магическа пръчка .

# 124
  • Насред хаоса
Прави впечатление и нееднократно изразеното отношение към момичето - някаква като никаква един вид. Щото нямало подпис. Ами подпис ще има, синът го е заявил, а и да няма, има и семейства без подпис, има и сгодени. Това прави ли жената, с която синът живее или ще живее, единица без никакво значение и право на мнение? Ами при такива предварителни нагласи у някои свекърви или бъдещи свекърви не е за чудене, че в повечето случаи проблемите тръгват от свекървите и темата ще е вечна.

# 125
  • София
Защо да си на обратното мнение? Нали и аз написах, че щом ремонтът на къщата е на финалната права, да го завърши? Но е важно да се уточни и уреди документално кой колко ще даде за запазването на златния имот и кой колко ще получи от него.

На обратно мнение съм за това, че едно момче в по- младите си години, е неспособно да осъзнае колко ценна е къщата и да се замисли как да помогне да бъде спасена.
Родителите са направили каквото са могли- не са я дали срещу обезщетение и сега е негов ред, след като той единствен е в състояние, да я ремонтира.

И да, важно е да си уточнят документално кой- какво, но не е работа на девойката, а на него и родителите му.
И всъщност, ние нямаме сведения какво и докъде е решено, но аз бих направила предположение, че щом целта е да се освободи апартамента за младото семейство, то той би бил за момчето.
Може и да не е така, но пак повтарям- това не засяга годеницата.
Тя не е ангажирана със стотинка дори, при все че вече година живее в къщата.

# 126
Прави впечатление и нееднократно изразеното отношение към момичето - някаква като никаква един вид. Щото нямало подпис. Ами подпис ще има, синът го е заявил, а и да няма, има и семейства без подпис, има и сгодени. Това прави ли жената, с която синът живее или ще живее, единица без никакво значение и право на мнение? Ами при такива предварителни нагласи у някои свекърви или бъдещи свекърви не е за чудене, че в повечето случаи проблемите тръгват от свекървите и темата ще е вечна.
Съгласна. И оставя неприятен вкус да четеш такива твърдения от жени-майки.
Бих искала да добавя и нещо друго, което за мен поне е нелепо и смешно и да приключа с тая тема.  Не разбирам, как може да се правят коментари, че имотът на майката и бащата, при все че те двамата са живи, бил наследствен имот на детето. Ами не е. Имотът си има собственици. Наследствен става, когато се споминат, а имотът междувременно не е продаден, дарен, със земята изравнен и каквото още там може да се случи на един имот.
Изумява ме подобен тип мислене и то от хора, които обвиняват другите, че са меркантилни.

# 127
На девойката е работа само дотолкова, доколкото да прецени дали начинанието ѝ е изгодно на нея и съответно, дали да се включва финансово или не.

# 128
  • при късмета
Ако изобщо имаше уговорка, както за ремонтите, той да получи нещо със сигурност, то и жена му не би имала нищо против, от там и тема щеше да липсва. Поне ще знае защо го прави мъжа ѝ. Но имаме уговорка м/у него и майка му за ремонти, а няма такава какво би получил, неделимо със сестра му. А свекървата ако си правеше сметка, каквато посочва Абсупрт, то би била налице и самата уговорка.
Аз лично, точно тази свекърва не вярвам да компенсира сина си, затова, че сам поддържа два имота и все пак това е нейно задължение

# 129
  • Canada
Аз не разбирам какъв точно й е проблемът на тази снаха. 

Скучно й е... Няма проблеми и решила да си създаде.

# 130
  • София
На девойката е работа само дотолкова, доколкото да прецени дали начинанието ѝ е изгодно на нея и съответно, дали да се включва финансово или не.

Да, разбира се!
И както се вижда, тя е преценила, че на етап годеница не ѝ е изгодно да участва в обща ипотека.
За включване в ремонта пък, въобще и дума не става- което също е нормално.

Тя се разпорежда с парите си както намери за добре и никой не ѝ се бърка, но погледите- нейния и на съфорумките , са впити в сметката на момчето, с" благородното" възмущение защо не се е оттеглило пълномощното и заменило с такова- за годеницата. Mr. Green

# 131

Да, разбира се!
И както се вижда, тя е преценила, че на етап годеница не ѝ е изгодно да участва в обща ипотека.
За включване в ремонта пък, въобще и дума не става- което също е нормално.

Тя се разпорежда с парите си както намери за добре и никой не  се бърка, но погледите- нейния и на съфорумките , са впити в сметката на момчето, с" благородното" възмущение защо не се е оттеглило пълномощното и заменило с такова- за годеницата. Mr. Green
Бърка й се.
Намила й, че не трябва да ходят заедно на почивки и да се женят, защото пари трябват за друго.

# 132
Чета сагата(!) от началото и не видях някой да е написал, че младежът трябва да предостави такова пълномощно на годеницата си. Като се започне с тези свободни съчинения Satisfied

# 133
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
момчето не е момче, а млад мъж!
и би трябвало (и очевидно го е направил, поне донякъде) да се отдели от семейството си и да заживее самостоятелно, като домакинство с един член. живот и здраве, с повече.
ако е решил да дава - да дава, ако реши да не дава - да не дава, негова работа.
негова, не на родителите, които да диктуват за какво да дава и за какво - не и да определят кое е по-важно.
две от децата ми са в такава възраст, не се виждам да искам пари от тях или да им налагам волята си за каквото и да било.
яростната защита на подобно родителско поведение ме изумява.

# 134
  • Насред хаоса
Единствените, които са се вторачили в сметката на момчето и си въобразяват, че целта на чуждата чума е да му вземе париците, че и предоставяне на пълномощни се фантазира, и мама да увисне, са мама и другите свекърви в темата. А нищо чудно покрай капризите на мама нещата да се завъртят така, че утре и на парите на момичето да се прави сметка или само те да крепят семейния бюджет. Мама в качеството на каква ще определя на младото семейство дали да ходи или не на почивка и дали да прави сватба или не? Щото плановете им пречели на нейните сметки с чужди пари? Брей, че наглост.

Общи условия

Активация на акаунт