С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 770
  • 801
  •   1
Отговори
# 330
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Сериозно ли, по- голямата част от вписващите тук са на годините на родителите ми, че и на баба ми?! Грозно е, наистина. Коментарите ви имам предвид, начина, по който се изразявате, по който заклеймявате, хапливите ви забележки, чак ми е трудно да си представя, че дори и за разведряване на ежедневието опирате до това. Не, за да оправдавам по- младите, но все съм си мислела, че младостта е тази, която е по- буйната, по- нетърпеливата, по- емоционалната, по- неразбиращата и първосигналната.
А старостта от своя страна по- мъдра, по- улегнала, по- разбрана, повече емоционално интелигентна,
Скрит текст:
по- снизходителна. Или когато казвате, че по пътя, по който ние вървим, вие се връщате, говорите буквално? Връщате се към неопитомените тийнейджърски години ли? Защото голяма част от коментарите, изглеждат написани от хора, които са все още твърде далеч от зряла и улегнала възраст.

Старостта и мъдростта не вървят задължително ръка за ръка.
Някои хора просто по-дълго са ходили глупави по тая земя.

Скрит текст:

Видяла съм как единия син трябва да направи ремонт на дома-палат преди сватбата, да не се срамуваме от гостите.
Преживяла съм всичко да се плаща от нас, а да се избира от нея, защото цял живот била мечтала за тапети "ябълков цвят". Да купуваме всичко, но да се готви каквото тя реши, защото тя знае най-добре какво и колко трябва да ядем.
След това да се влиза, излиза и преподрежда всичко, защото не и харесва как съм си подредила нещата. Стаята била "нашата" стая, но домът е неин, а в същото време да ляга пред умирачка, защото съм казала, че ще се изнесем на квартира.
И пак да повторя - изнасянето в наш дом на 100 км не реши проблемите. Пак се обаждаше се да даде ценни указания как точно да подредим дома си. Да забрани да отделим детето в негова стая, а да направим стая за гости, за когато дойде... Да се искат пари за щяло и нещяло, да се изискват посещения всяка събота и неделя, защото и е мъчно за детето, но не толкова, че да дойде тя.
Когато възразявах се включваше и "тежката артилерия" - свекърът ни порицаваше как ще уморим "майка ти", разсърдваше се, заплашваше с лишаване от наследство и насаме го съветваше да се разведем, те щели да отгледат децата.
Сбъднаха им се мечтите. Sad
Много време ми трябваше да си дам сметка, че не са виновни те - на другия син не се месеха така.  

# 331
  • при късмета
Добри, дано те прочетат повече момичета. Извън обсъждания казус, в темата по-често са виновни мъжете, а не свекървите. Не, че те нямат вина, защото за да съществуват такива мъже, то при голяма част от тях, майките им съвсем умишлено са ги манипулирали от самото начало, за да го постигнат.
Но пък като обясниш на някоя снаха, че е виновен мъжа ѝ за цялата ситуация, а свекървата просто така е намерила, се фръцва обидено и изчезва. Както сама каза, доста време ти е отнело да разбереш, че вината е била в мъжа ти, а за бъдещи снахи би било полезно да го осъзнаят по-рано

# 332
Аз, ако съм, ще им взема наистина мебели Виденов и после шапка на тояга. Grinning
На мен някой, ако ми купи мебели от Виденов с негови средства, пак ще съм благодарна. За цяла къща/цял апартамент пак не са жълти стотинки. Като си ги купувам аз, може да си сложа сребърни дръжки на кухненските шкафчета и никой няма право копче да ми каже. Grinning

Така си е. Аз даже харесах един диван от техните за нас си. Grinning
Ама по-добре изобщо да не отварям тема за дивани, че вече имаше такава свекървенска тема. Grinning

Добри, много си изтърпяла даже. Имала си здрави нерви и си случила на особено лоши хора. Надявам се, че сега си щастлива. Simple Smile

# 333
ма Ко, не е умишлено и осъзнато. Просто проектират свои липси върху детето си и съвсем естествено, с годините това се задълбочава. Отказват да прогледнат за вредите, които нанасят, защото ще им се срине светът. И ние сме същите, каквото и да си говорим. То, колелото никога не е спирало да се върти.
Аз се надявам да се осъзнавам навреме.

# 334
Напротив, чета , но приемам едно към едно написаното, а не си фантазирам и не правя свободни съчинения ...
..................................
Всичко чета, но не правя тълкувания, а се придържам едно към едно към написаното.
LaughingLaughing    и търкалящо се от смях човече...ех, как ми липсва това емотиконче.
Боже, боже, слез и си прибери вересиите, Боже!!!

Четяла, че и с разбиране, а не фантазирала.........      Laughing  

С извинение към останалите, че трябва да четат още за простотиите абсурТ-ови.   Gift Heart
Ама, много е зле тая жена.....

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 10:31 от Анонимен

# 335
Прави ми впечатление, че много често се говори за вина и е адски важно да си намерим виновник, когато ситуацията не ни устройва. Хубаво, това е най-лесното, кандидати за ролята на виновен - с лопата да ги ринеш, цялата рода до девето коляно, а после какво правиш, за да изринеш кочината, в която си се овъртял? Правилният въпрос не е кой е виновен, а мога ли да живея така, с тези хора и по този начин. Като раздаваш обвинения и присъди с нищо не си подобряваш битието. 300 пъти съм питала и все не съм получавала отговор - защо, като видите, че свекървата е вещица, братът - пияница и търтей, свекърът - с отклонения, а зълвата - разглезена Богданка, се сродявате с тези хора, че и заживявате заедно с тях? Какво ви кара да мислите, че от такова свърталище на отрепки ще изпълзи нещо по-различно от другите? Каквато козата, такова и ярето, няма как свекърите да са уроди, а синът - рицар, въпрос на време е да си прояви заложбите и възпитанието.

# 336
И аз се надявам, да се осъзнавам навреме един ден. Или поне децата ми да могат да ми кажат спокойно с кое прекалявам и какво биха искали да променя.
Обратно на свеки, която все много знае, моите родители изобщо не се вълнуват и никога не се обаждат. И двете ситуации са крайни и неприятни.

# 337
  • при късмета
Луна, имах предвид родителите, които от самото начало втълпяват на детето чувство на задълженост. Цял живот им втълпяват, че те са ги родили и затова децата трябва да са им длъжни. Изначало бъркаш, ако раждаш дете за да те гледа някога и да съществува само за твоето собствено добро. Трябва да родиш дете със съзнанието, че ти си причината, то да се появи на тоя свят, а така отговорността става обратна. Ти си отговорен за детето, а не то за теб. Имаш и роля в това какъв човек ще стане. И този факт, че е твоя отговорността да се появи един човек и какъв ще стане, няма механизъм по който да се обърне, това си остава завинаги. Затова родители, които цял живот насаждат чувството на дълг на децата си, а не го заслужават, го правят съвсем, съвсем умишлено. Никога не му позволяват да си вземат решенията, независимо на какъв етап от живота им е детето. За всеки от тях те не си променят нагласата, че детето трябва да им е длъжно, само защото са го създали, а сменят само цирковете и постановките, според етапа

# 338
  • София
Прави ми впечатление, че много често се говори за вина и е адски важно да си намерим виновник, когато ситуацията не ни устройва. Хубаво, това е най-лесното, кандидати за ролята на виновен - с лопата да ги ринеш, цялата рода до девето коляно, а после какво правиш, за да изринеш кочината, в която си се овъртял? Правилният въпрос не е кой е виновен, а мога ли да живея така, с тези хора и по този начин. Като раздаваш обвинения и присъди с нищо не си подобряваш битието. 300 пъти съм питала и все не съм получавала отговор - защо, като видите, че свекървата е вещица, братът - пияница и търтей, свекърът - с отклонения, а зълвата - разглезена Богданка, се сродявате с тези хора, че и заживявате заедно с тях? Какво ви кара да мислите, че от такова свърталище на отрепки ще изпълзи нещо по-различно от другите? Каквато козата, такова и ярето, няма как свекърите да са уроди, а синът - рицар, въпрос на време е да си прояви заложбите и възпитанието.
Не съм съвсем съгласна с това. Аз и брат бяхме с едни и същи родители, едни и същи роднини... Въпреки това не бяхме от различни планети, а направо от различни галактики. Родителите са фактор, но не са единственият фактор. Така че е напълно възможно от кофти родители да излезе читав човек или от нормални родители да излезе идиот.   

# 339
  • София
Дори да четеш не можеш....иначе, след толкова ходене по петите ми из форума, щеше да си прочела, че НЕ завися от парите на мъжа си.И че, въпреки това, аз водя финансите в къщи, т.е., неговите пари аз разпределям.  
.....................
Боже, боже, слез и си прибери вересиите, Боже!!!
Обикновено с напредване на годините откаченостите се задълбочават, та не вярвам да си изключение.
С извинение към останалите, че трябва да четат още за простотиите абсурТ-ови.   Gift Heart
Ама, много е зле тая жена.......
,

Напротив, чета, чета още от времето, когато се казваше LOVE и когато реши да започнеш със заяждането с мен- помниш ли как там се пробва да се направиш велика, та покрай опитите си разказа битието на безработна, пардон " домакиня", която прави торти и която бидейки по цял ден вкъщи е дресирала околните да не изискват от нея дори да сготви- ако си била искала, ще си щяла да го направиш, но те нямали право да ти кажат какво да правиш.
Помниш ли онзи "чаршаф", който беше постнала? Mr. Green
Тогава се изложи дотолкова, че си смени ника, но явно забрави и сега с нова сила скачаш и се изхвърляш, и пак вървиш подире ми извън темата, за да обиждаш.

Та, хайде пак, както преди да те помоля- спри да се занимаваш с мен, гледай си тортите и си вярвай, че не зависиш от финансите на мъжа си, а още повече се радвай, че все още му разпределяш финансите.
За разлика от теб, аз не ти пожелавам Господ да си вземе вересиите- напротив, нека е жив и здрав човечеца, че да не виснеш на вратовете на децата си.
Щото, като те гледам как си научена само да взимаш и използваш, едва ли тях си ги възпитала в нещо друго.

# 340
Помня, абсурт, за разлика от теб помня какво пиша.
Ама ти не помниш какво четеш....т.е., четеш избирателно, само това, което пасва на фантасмагориите ти.
И да, правя торти за удоволствие. И надявам се, не очакваш, да давам отчет във форума откъде имам пари, как си изкарвам парите, как ги харча или влагам.....може би очакваш и банково извлечение да ти дам?!   Smiling Imp
Ш'мръ!!!   LaughingLaughingLaughing
Ама ти си продължавай с тъпотиите, гледам, че добре се справяш като шут на форума.Smiling Imp

Аз казах, каквото имах за казване.Нямам навика да се "надвиквам" с латерни.

# 341
Така че е напълно възможно от кофти родители да излезе читав човек...  
Напълно възможно е и да уцелиш шестица от тотото, късмет на печелившите, защото като чета тук, все на това разчитат недоволните снахи и все тези свестни мъже са отгледани от бабите си, а не от майките и бащите. А в подфорумите за деца пък точно обратното - личният пример бил важен, възпитанието - всичко.

# 342
Аз пък от дълго четене тук и от живота съм установила - търкулнало се гърнето, намерило си похлупак.

# 343
Точно така става, Трещи, всеки си получава точно свекървата, която заслужава и дори да се прави на недоволен, всъщност му харесва, иначе нямаше да седи.

# 344
Янечек е права, че при така заварената от авторката ситуация, няма как да се очаква започване на чисто. Но един разумен делови подход може да намести нещата, така че да няма ощетени. Довършват ремонта на къщата, свекърите и сестрата се пренасят там. За благодарност за вложените от сина средства, му приписват апартамента. Той и Ли се пренасят в своя апартамент и готово. Много драма, много нещо за три елементарни действия на кръст.

Общи условия

Активация на акаунт