Старостта и мъдростта не вървят задължително ръка за ръка.
Някои хора просто по-дълго са ходили глупави по тая земя.
Видяла съм как единия син трябва да направи ремонт на дома-палат преди сватбата, да не се срамуваме от гостите.
Преживяла съм всичко да се плаща от нас, а да се избира от нея, защото цял живот била мечтала за тапети "ябълков цвят". Да купуваме всичко, но да се готви каквото тя реши, защото тя знае най-добре какво и колко трябва да ядем.
След това да се влиза, излиза и преподрежда всичко, защото не и харесва как съм си подредила нещата. Стаята била "нашата" стая, но домът е неин, а в същото време да ляга пред умирачка, защото съм казала, че ще се изнесем на квартира.
И пак да повторя - изнасянето в наш дом на 100 км не реши проблемите. Пак се обаждаше се да даде ценни указания как точно да подредим дома си. Да забрани да отделим детето в негова стая, а да направим стая за гости, за когато дойде... Да се искат пари за щяло и нещяло, да се изискват посещения всяка събота и неделя, защото и е мъчно за детето, но не толкова, че да дойде тя.
Когато възразявах се включваше и "тежката артилерия" - свекърът ни порицаваше как ще уморим "майка ти", разсърдваше се, заплашваше с лишаване от наследство и насаме го съветваше да се разведем, те щели да отгледат децата.
Сбъднаха им се мечтите.
Много време ми трябваше да си дам сметка, че не са виновни те - на другия син не се месеха така.