С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 804
  • 801
  •   1
Отговори
# 315
Аз пък смятам за голяма глупост да се набълбукваш с кредит, при положение че имаш осигурен имот от родителите си и никога не бих посъветвала някое от децата ми да си слага главата в торбата, за да го има и името на бъдещата му жена в НА. Нищо чудно ако момчето заяви, че ще тегли кредит, маман да се разбърза да прехвърля на негово име апартамента...
Съгласна, но той няма осигурен имот. Те не са му го прехвърлили. Ако го прехвърлят, добре.

# 316
  • София
Свекървата е такава, каквато е и няма да се промени, има проклети бабички, които сякаш сянката са си вградили в свещения имот, та не го даряват никому до края на дните си, точно като Ам-гъл и пръстена, може да им е такъв случаят, кой знае.

Само че, тук идея нямаме каква е свекървата относно " свещеността" на имота.

Най- непредубедено, по описаната хронология на решението за ремонт, може да се приеме, че целта е апартамента да стане собственост на сина, за да си устрои там семейството.
А, всички останали да отидат в къщата.

От там нататък, кой каква част от нея ще има- а, дано да могат да дочакат родителите им да гушнат букета.

Не знам защо, тук упорито се набива мнението, че момчето правейки ремонтите, няма как да бъде овъзмездено с прехвърляне на апартамента?

# 317

kati_v, не четеш бе, жена, не четеш!
Цитат
Така или иначе след като кредита отпадна, инвестира в ремонта на къщата, който на следващото му прибиране вече мисля, ще се финализира.

Това, след като в момента момчето е на курс, какво ти говори?
Курсът му е 6 месеца, не знам колко вече са минали, ама напролет, комай ще приключи сагата с ремонта и да ми кажеш, кой иска от девойката да си отложи с години сватбата и забременяването, че нещо не се сещам? Mr. Green

Колко пъти написах- чети нейните постове и запомняй фактите- спри да се изживяваш като момата, която ще става снаха.

Аха, къщата да оправят луксозно, а апартамента после пак така, нали? Нали се рушеше наследството - този факт ти неколкократно изтъкна. И като е въпрос на 6 месеца, ти защо я обвиняваш, че ще ражда, за да стои в къщата? Човешката бременност трае по-дълго, ако не се лъжа, а и те сватба планирт първо и после да помислят, а не да правят деца. Отделно, сутринта писах как животът в такъв апартамент на свекърите прецака живота на едно семейство.
Ако ти се изживяваш като свекървата, не ми приписвай същото и на мен. Така си се вживяла и на всяка страница има поне по два твои яростни поста, че имам чувството, че ако разговорът се водеше наживо, плюнки щяха да пръскат от устата ти.

# 318
  • при късмета
Свекървата е такава, каквато е и няма да се промени, има проклети бабички, които сякаш сянката са си вградили в свещения имот, та не го даряват никому до края на дните си, точно като Ам-гъл и пръстена, може да им е такъв случаят, кой знае.

Най- непредубедено, по описаната хронология на решението за ремонт, може да се приеме, че целта е апартамента да стане собственост на сина, за да си устрои там семейството.
А, всички останали да отидат в къщата.

От там нататък, кой каква част от нея ще има- а, дано да могат да дочакат родителите им да гушнат букета.

Не знам защо, тук упорито се набива мнението, че момчето правейки ремонтите, няма как да бъде овъзмездено с прехвърляне на апартамента?
Не, че няма как да е овъзмезден, а че свекървата не е дала такива сигнали. Ако изобщо съществуваха тези сигнали авторката изобщо нямаше да пуска казуса, като висящ. Щеше да знае, че поне теоритично е решен и на практика казус няма.

И кредит нямаше да планират да вземат, ако са сигурни, че ще имат жилище. Дори само за момчето да се отнася. Кой, ако е сигурен, че има имот ще тегли жилищен кредит заедно с финализиране на ремонта по имота? Айде сега като най-умна ми отговори на този въпрос логично и ще си защитиш цялата теория

# 319
Сигурно точно с аргумента " ама то е за вас, всичко ще е ваше някой ден" са поискали от сина да плати ремонтите и навярно наистина ще е така, но от остаряваща и изкуфяваща бабичка може всичко да се очаква, не е като да не сме ги виждали и в реала такива, така че никаква яснота няма по въпроса със собствеността, в момента просто са ги пуснали да живеят в единия имот, нищо повече, утре може нещо да изникне и да трябва да го освобождават.

# 320
  • София

kati_v, не четеш бе, жена, не четеш!
Цитат
Така или иначе след като кредита отпадна, инвестира в ремонта на къщата, който на следващото му прибиране вече мисля, ще се финализира.

Това, след като в момента момчето е на курс, какво ти говори?
Курсът му е 6 месеца, не знам колко вече са минали, ама напролет, комай ще приключи сагата с ремонта и да ми кажеш, кой иска от девойката да си отложи с години сватбата и забременяването, че нещо не се сещам? Mr. Green

Колко пъти написах- чети нейните постове и запомняй фактите- спри да се изживяваш като момата, която ще става снаха.

Аха, къщата да оправят луксозно, а апартамента после пак така, нали? Нали се рушеше наследството - този факт ти неколкократно изтъкна. И като е въпрос на 6 месеца, ти защо я обвиняваш, че ще ражда, за да стои в къщата? Човешката бременност трае по-дълго, ако не се лъжа, а и те сватба планирт първо и после да помислят, а не да правят деца. Отделно, сутринта писах как животът в такъв апартамент на свекърите прецака живота на едно семейство.
Ако ти се изживяваш като свекървата, не ми приписвай същото и на мен. Така си се вживяла и на всяка страница има поне по два твои яростни поста, че имам чувството, че ако разговорът се водеше наживо, плюнки щяха да пръскат от устата ти.

Къде прочете, че къщата се оправя луксозно, защото твърдя, че такова нещо тя не е написала!?
Аз не я обвинявам, а тя хем казва че ремонта приключва, хем се ядосва на майката на момчето, че искала да приключи ремонта, хем обявява, че би искала първо да се оженят, после да помислят за деца, а после да довършат ремонта.
Това са нонсенси, а ти наистина не четеш. Mr. Green

Аз не се изживявам като нищо друго, освен като човек, умеещ да чете написан текст с разбиране на написаното и да запомня фактите, като ги отделя от емоциите.
На теб, това не ти се отдава, но не аз съм ти виновна.
Да нападаш някой, че ти цитира факти, които няма как да обориш, само защото емоционално не ти пасват, е най- меко казано, глупаво.

И не, няма ярост, но има безапелационна нетърпимост към изкривяване на фактите и емоционални изблици, преминаващи към персонални обиди в безсилието да се намерят аргументи.

# 321
  • София
Сигурно точно с аргумента " ама то е за вас, всичко ще е ваше някой ден" са поискали от сина да плати ремонтите и навярно наистина ще е така, но от остаряваща и изкуфяваща бабичка може всичко да се очаква, не е като да не сме ги виждали и в реала такива, така че никаква яснота няма по въпроса със собствеността, в момента просто са ги пуснали да живеят в единия имот, нищо повече, утре може нещо да изникне и да трябва да го освобождават.

Янечек, нищо не е сигурно- просто си фантазираш, както си фантазираш и за бабичката- жената няма 60 години- още не е пенсионерка.
А, ти поне не страдаш от излишна емоционалност- мислиш ли, че човек, който въпреки уговорката, е бил готов да насочи парите си първо към имот с " милото", е толкова лесен за манипулиране?
И ако беше, нямаше ли да спре пълномощното, че да събере пари и да купи общо жилище със свои пари, само мир да има?

За мен, това момче си е с достатъчно твърд характер да знае къде му е интереса и да не се дава да го манипулират.
Стига сте го оплаквали.

# 322
  • при късмета
Ако имаш осигурен имот, не теглиш кредит за друг, докато му завършваш ремонта.

Само от горния факт и за слепец е ясно каква е свекървата. И не само относно свещеността на имота, а по принцип. И сина най-вероятно се е насочил към кредит за друго жилище за семейството си, защото е един от най-добре познаващите майка си. И да му е обещала нещо, а такава информация няма, то е само твърдение на Абсурт, то той добре знае, че е много вероятно и да не се случи

# 323
Къде прочете, че къщата се оправя луксозно, защото твърдя, че такова нещо тя не е написала!?
Аз не я обвинявам, а тя хем казва че ремонта приключва, хем се ядосва на майката на момчето, че искала да приключи ремонта, хем обявява, че би искала първо да се оженят, после да помислят за деца, а после да довършат ремонта.
Това са нонсенси, а ти наистина не четеш. Mr. Green

Аз не се изживявам като нищо друго, освен като човек, умеещ да чете написан текст с разбиране на написаното и да запомня фактите, като ги отделя от емоциите.
На теб, това не ти се отдава, но не аз съм ти виновна.
Да нападаш някой, че ти цитира факти, които няма как да обориш, само защото емоционално не ти пасват, е най- меко казано, глупаво.

И не, няма ярост, но има безапелационна нетърпимост към изкривяване на фактите и емоционални изблици, преминаващи към персонални обиди в безсилието да се намерят аргументи.
Четеш, а не мислиш. Значи моряка плава няколко курса вече, за да изкара парите за ремонта, момичето казва:
Скрит текст:
Значи, ако сина не помага на родителите си ще е неблагодарен изрод. Ако помага, е мекушав льольо Laughing В къща, която не е пипана 20-30 години, можеш да идеш да живееш, след като част от нея вече е въведена в добро състояние. И на практика, ако майка му иска може да дойде да живее тук и в момента, нищо, че не е готова на 100%. Защо не е дошла? Отговори си. И тъй като казуса се е разпилял наистина във всевъзможни посоки, които вече не желая и да коментирам, защото явно идеята на някои хора тук, е единствено да създават предпоставки за сеир, с който да си разведрят ежедневието. Затваряла съм си очите много пъти за майчините му прищевки. Проблемът ми дори не се корени и във факта, че тя има някакъв проблем, а в това, че тръгна да ми се оплаква на мен, в негово отсъствие. Ами защо не се обърна и не каза на сина си в очите " Маме, дано ремонта да става вече, че аз много се надявах тази година вече да беше свършил и да се изнесем. Много ви дръпна назад тази почивка." Сериозно?!
Че то само дообзавеждането, ще излезе няколко пъти стойността на почивката.
Скрит текст:
Отделно, защо не му го каза на него лично? Ми, защото прекрасно знае, че щеше да стане скандал след подобна изцепка. Щом пред мен, където до сега не е правила подобни коментари го каза, мога само да си представя що мрънкане е било у тях докато ни е нямало. Отделно, сватба искаме и двамата. И предложението за септември тази година е негово. И когато сам сподели на майка си това си виждане, тя ако беше малко по- загрижен родител щеше вместо "ама маме, нали първо ремонта" най- малкото поне да попита, смятаме ли, че ще се справим и с двете неща в една година. И като загрижен родител, би попитала с какво би могла да е полезна, финансите не са единствения начин да помагаш. Най- малкото да не пречиш, пак е доста голяма помощ.
Дали обзавеждат с мебели Виденов според теб? Парите за вноската за апартамента нали пак бяха за ремонтите изтеглени уж? Дали са 2-3 хиляди лева?
Четеш каквото ти изнася май.

# 324
Аз, ако съм, ще им взема наистина мебели Виденов и после шапка на тояга. Grinning

# 325
  • София

Четеш, а не мислиш...........

Напротив, чета , но приемам едно към едно написаното, а не си фантазирам и не правя свободни съчинения както ти току що цяла поема написа.

От година девойката се е нанесла в къщата и явно, не спи на пода.
Родителите също- в апартамента.
Никъде и нищо не е писано, да им се обзавежда къщата.
Най- близо до ума е, че ще опразнят апартамента, защото той е определен за младото семейство.
Цитат
Парите за вноската за апартамента нали пак бяха за ремонтите изтеглени уж? Дали са 2-3 хиляди лева?
Четеш каквото ти изнася май.

Ми, не, оказа се, че родителите му са некадърни да се справят с надзираването на ремонта, затова момчето го ръководи и плаща когато е на брега.
Чета, разбира се.
Виж, това колко пари са изтеглили родителите и защо, е тайна, която авторката има право да запази за себе си.

По- показателното е, че след като те са нарушили сумата за ипотеката, която е щяла да бъде за общо жилище, момата не се е бръкнала да допълни поне, за да изтеглят кредита.

Всичко чета, но не правя тълкувания, а се придържам едно към едно към написаното.

# 326
Аха. И това:

Родителите също- в апартамента.
Никъде и нищо не е писано, да им се обзавежда къщата.
Най- близо до ума е, че ще опразнят апартамента, защото той е определен за младото семейство.

как се връзва с това:
Скрит текст:
Значи, ако сина не помага на родителите си ще е неблагодарен изрод. Ако помага, е мекушав льольо Laughing В къща, която не е пипана 20-30 години, можеш да идеш да живееш, след като част от нея вече е въведена в добро състояние. И на практика, ако майка му иска може да дойде да живее тук и в момента, нищо, че не е готова на 100%. Защо не е дошла? Отговори си. И тъй като казуса се е разпилял наистина във всевъзможни посоки, които вече не желая и да коментирам, защото явно идеята на някои хора тук, е единствено да създават предпоставки за сеир, с който да си разведрят ежедневието. Затваряла съм си очите много пъти за майчините му прищевки. Проблемът ми дори не се корени и във факта, че тя има някакъв проблем, а в това, че тръгна да ми се оплаква на мен, в негово отсъствие. Ами защо не се обърна и не каза на сина си в очите " Маме, дано ремонта да става вече, че аз много се надявах тази година вече да беше свършил и да се изнесем. Много ви дръпна назад тази почивка." Сериозно?!
Че то само дообзавеждането, ще излезе няколко пъти стойността на почивката.
Скрит текст:
Отделно, защо не му го каза на него лично? Ми, защото прекрасно знае, че щеше да стане скандал след подобна изцепка. Щом пред мен, където до сега не е правила подобни коментари го каза, мога само да си представя що мрънкане е било у тях докато ни е нямало. Отделно, сватба искаме и двамата. И предложението за септември тази година е негово. И когато сам сподели на майка си това си виждане, тя ако беше малко по- загрижен родител щеше вместо "ама маме, нали първо ремонта" най- малкото поне да попита, смятаме ли, че ще се справим и с двете неща в една година. И като загрижен родител, би попитала с какво би могла да е полезна, финансите не са единствения начин да помагаш. Най- малкото да не пречиш, пак е доста голяма помощ.

# 327
  • Canada
Ами приятелите на младата двойка са прави. Младежът хвърля пари за ремонт на къща, в която няма да живее, нито ще продава. Мамата, татито и сестрата ще се преместят, а той тепърва ще прави ремонт на апартамент, който кой знае в какво състояние е. И като дойде момент за делба или наплащане ще стане оле-мале... Най-добрият вариант е да си купят сами жилище и в последствие да си вземе полагаемото от семейните имоти. Не знам наивен ли е или просто ни е спестена информация. Или е измишльотина някаква.

# 328
Внимавайте само бгтатко да не се включи в темата, тогава няма да можем да сменим чаршафите от свекървеното ложе до другата година ....дано , дано , дано и късмет  Simple Smile

# 329
Аз, ако съм, ще им взема наистина мебели Виденов и после шапка на тояга. Grinning
На мен някой, ако ми купи мебели от Виденов с негови средства, пак ще съм благодарна. За цяла къща/цял апартамент пак не са жълти стотинки. Като си ги купувам аз, може да си сложа сребърни дръжки на кухненските шкафчета и никой няма право копче да ми каже. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт