С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 757
  • 801
  •   1
Отговори
# 90
решението за ремонтите е взето отдавна, а се е чакало момчето да си стъпи на краката, за да може да отдели пари- напълно съзнателно е всичко и не защото мама му е казала, а защото така са планували.

Да не се залъгваме, че момчето е взело самостоятелно решение, защото момчетата не мислят за ремонти на стари къщи, това е 100% сигурно, естествено че мама така му е казала и това са нейните планове, а той изпълнява, защото явно е мекушав и лесно казва "да". Всъщност авторката чудесно ще живее с този мъж ако е същия тип като свекърва си, ще има малко дърпане, докато я избута от тепиха, но ще успее и тогава напълно ще владее идиота, а свекървата ще се ядосва как другата е поела управлението. Ама така е, като не се възпитават да са свободни, а да слушкат и изпълняват, ще си намерят някоя, дето пък е възпитана да командва - идеал.

# 91
Скрит текст:
В случая, който бистрим, не виждам такова нещо.

Авторката обясни- решението за ремонтите е взето отдавна, а се е чакало момчето да си стъпи на краката, за да може да отдели пари- напълно съзнателно е всичко и не защото мама му е казала, а защото така са планували.

При това, след изпълнението на плана, момчето се сдобива с отделно и самостоятелно жилище, а родителите, бабата и сестра му пак са заедно- в къщата.

Никой няма представа какво са говорили и решили в семейството за разпределението на собствеността- знае се само, че младото семейство ще се настани в самостоятелно жилище.
От там нататък, всичко си решават двамата
, като разбира се, заветното пълномощно ще бъде оттеглено и ще се издаде ново- на съпругата.
Скрит текст:
Само че, кандидат булката няма търпение да встъпи в правата си и страда, че докато подпише, част от парите на момъка ще отидат при " чуждите хора".

Предполагам, момичето лично те светна за това решение на мъжа си......   Laughing

Както винаги, свободни съчинения "на корем"....

Чудя се обаче, защо, при положение, че уж допреди време свекърите са имали добри доходи, са оставили дома да стигне до капитален ремонт и сега чакат на парите на сина си, а не са поддържали домовете си през годините и не са правили ремонти?
Звучат като хора които "каквото изчукат-изпукат", а сега "дай да си направим ремонтите с парите на сина"....

# 92
Аз не разбирам да чакаш някой да си стъпи на краката, за да му изтеглиш веднага килима изпод тях.

# 93
Абсурт,  ставаш абсурдна с това повтаряне, че били натъпкани като сардели в апартамента.  Кой й пречи на свекървата да се премести в къщата?
Не я устройва обаче явно на този етап. Но ти си намилаш като радиоточка едно и също.

# 94
  • София
Абсурд, колкото и пъти да го повториш няма да стане вярно. Ама нищо де, ти си го повтаряй регулярно, пък току виж някой ти се върже.

Кое да не стане вярно?
Аз повтарям това, което авторката е написала- трябва ли пак да постна цитатите ѝ? newsm78

А, ако смяташ, че няма да стане ,вярно, защото тя ще успее да го осуети и да остане в къщата, е друг разказ.
Не се наемам да гадая какво ще стане.

Гугъл, не си права- ремонта е от полза за момчето също- къщата се спасява, в нея се нанасят всички останали,  апартамента става дом на младото семейство.
Никой няма представа какви са им уговорките и как ще си разпределят имотите нотариално, ама тук всички приемате, че момчето ще бъде лишено.
Защо, след като няма никакви индикации? newsm78

Последна редакция: вт, 09 яну 2018, 12:45 от absurT

# 95
  • София
Янечек, аз съм напълно съгласна, че той е сглупил много, като е дал неограничен достъп до личните си средства, и това трябва да се промени. Този достъп трябва да бъде изцяло негов.  И след това вече двамата ще могат да правят планове за жилище, сватби и т.н.

# 96
Аз не разбирам да чакаш някой да си стъпи на краката, за да му изтеглиш веднага килима изпод тях.

И аз не разбирам, но пък познавам такива хора и те го правят с ясното съзнание, че знаят най-добре и ако ги няма да казват, светът ще рухне, даже и егоизъм не е точно, ами цял различен свят, в който те нареждат кой какво и как да прави, защото знаят най-добре какво е хубаво за семейната им общност. Аз съм сигурна, че свекървата в момента нарежда живота на децата си, както според нея е най-добре, изобщо индивидът не е важен, важно е делата на клана да вървят по план - нейния план.

# 97
Понякога и мъже държат финансите не просто да са общи. Бившият ми приятел, който стоя без работа година и половина, (понеже сме много велики и никоя работа не е достойна за нас и на финала трябваше да се намеси майка му, за да започне на минимална заплата), щеше да се разделя с мен и се сърдеше, защото съм искала да си купя апартамент (защото няма да завися от него). Щяла съм да внасям много малко пари в семейния бюджет (за него ВСИЧКИ пари, които вадех, трябваше да влизат в къща, която ми е напълно чужда) - а пичът говореше за семеен бюджет и в същото време натъртваше как не виждал общо бъдеще.

Когато говориш за мъж, звучи много грозно. Виж, за жена е съвсем нормално.

# 98
  • Насред хаоса
Само че, кандидат булката няма търпение да встъпи в правата си и страда, че докато подпише, част от парите на момъка ще отидат при " чуждите хора".

По-скоро маминка се е уплашила, че кранчето ще пресъхне, когато синът създаде свое семейство. Докато на устата ви е все, че снахата иска да му вземе парите, пропускате, че майка му прави точно това, при това съвсем нагло. Значи щом е за маминка, тя е в правото си, нищо, че така пречи на сина си да си организира своя живот и своето семейство. Седнала с чужда пита помен да прави, ама иначе всички са й длъжни - син, снаха, важното е нейното да се уреди, при това с пари на детето й, а то с неговото семейство да се оправят, както могат след това. Що за родител би постъпил така?!

# 99
решението за ремонтите е взето отдавна, а се е чакало момчето да си стъпи на краката, за да може да отдели пари- напълно съзнателно е всичко и не защото мама му е казала, а защото така са планували.

Да не се залъгваме, че момчето е взело самостоятелно решение, защото момчетата не мислят за ремонти на стари къщи, това е 100% сигурно, естествено че мама така му е казала и това са нейните планове, а той изпълнява, защото явно е мекушав и лесно казва "да".
Да добавя, вероятно когато е взето това решение, той е бил съвсем млад. Което обяснява много. Възрастен, зрял човек с акъла си изобщо не би се навил на подобна оферта. Поне не в този ред както е при момчето.

АбсурТ, да подчертая, аз не твърдя, че момчето ще бъде лишено. Ако са нормални родители, няма да го лишат. Но докато нещата не бъдат ясно уредени документално, по-разумно е да не бърза с наливане на пари в ремонти. Щом къщата е на финалната права, да я завърши, а за апартамента, първо да си уредят нещата документално и после да вземат решение с годеницата му кой вариант е най-добър.

# 100
Янечек, аз съм напълно съгласна, че той е сглупил много, като е дал неограничен достъп до личните си средства, и това трябва да се промени. Този достъп трябва да бъде изцяло негов.  И след това вече двамата ще могат да правят планове за жилище, сватби и т.н.

Да бе да, двамата никога няма да правят планове, защото е ясно, че това не е мъж, който може да взима решения, тя ще прави планове, а той ще се съгласява. Спокойно, пълномощното скоро ще бъде прекратено, защото авторката ще натисне, на свекървата това ѝ е пределно ясно и затова си е дръпнала повечко като за последно. Но тогава момчето от историята няма да порасне изведнъж и да започне сам да управлява финансите си, жена му ще поеме ролята на майка му, за него промяна няма да има.

# 101
Значи, ако сина не помага на родителите си ще е неблагодарен изрод. Ако помага, е мекушав льольо Laughing В къща, която не е пипана 20-30 години, можеш да идеш да живееш, след като част от нея вече е въведена в добро състояние. И на практика, ако майка му иска може да дойде да живее тук и в момента, нищо, че не е готова на 100%. Защо не е дошла? Отговори си. И тъй като казуса се е разпилял наистина във всевъзможни посоки, които вече не желая и да коментирам, защото явно идеята на някои хора тук, е единствено да създават предпоставки за сеир, с който да си разведрят ежедневието. Затваряла съм си очите много пъти за майчините му прищевки. Проблемът ми дори не се корени и във факта, че тя има някакъв проблем, а в това, че тръгна да ми се оплаква на мен, в негово отсъствие. Ами защо не се обърна и не каза на сина си в очите " Маме, дано ремонта да става вече, че аз много се надявах тази година вече да беше свършил и да се изнесем. Много ви дръпна назад тази почивка." Сериозно?! Че то само дообзавеждането, ще излезе няколко пъти стойността на почивката. Отделно, защо не му го каза на него лично? Ми, защото прекрасно знае, че щеше да стане скандал след подобна изцепка. Щом пред мен, където до сега не е правила подобни коментари го каза, мога само да си представя що мрънкане е било у тях докато ни е нямало. Отделно, сватба искаме и двамата. И предложението за септември тази година е негово. И когато сам сподели на майка си това си виждане, тя ако беше малко по- загрижен родител щеше вместо "ама маме, нали първо ремонта" най- малкото поне да попита, смятаме ли, че ще се справим и с двете неща в една година. И като загрижен родител, би попитала с какво би могла да е полезна, финансите не са единствения начин да помагаш. Най- малкото да не пречиш, пак е доста голяма помощ.

# 102
  • София

Да бе да, двамата никога няма да правят планове, защото е ясно, че това не е мъж, който може да взима решения, тя ще прави планове, а той ще се съгласява. Спокойно, пълномощното скоро ще бъде прекратено, защото авторката ще натисне, на свекървата това ѝ е пределно ясно и затова си е дръпнала повечко като за последно. Но тогава момчето от историята няма да порасне изведнъж и да започне сам да управлява финансите си, жена му ще поеме ролята на майка му, за него промяна няма да има.
Може би. Но и аз си мислех точно това, което казва Уиш – че когато тези планове са правени, той е бил доста млад. Всъщност, то няма и как да бъде иначе.  И аз на 20 не можех да казвам "не" и ако тогава се бях омъжила за мъжа си, вероятно свекърите щяха да са ми се качили на главата и щяхме да сме се развели.

# 103
И като загрижен родител, би попитала с какво би могла да е полезна, финансите не са единствения начин да помагаш.

Тази жена не е никакъв загрижен родител, че да очакваш от нея нещо хубаво, видно е, че е стара лисица, която се изживява не просто като майка, а като старейшина на клан. Голям таралеж в гащите си слагаш, обвързвайки се с такава фамилия и дано си голямо перде, че иначе не знам как ще издържиш.

# 104
Добре де, а защо наистина не се нанесат преди края на ремонта? В смисъл какво чакат? Да сложите картини на стената и вазички с лаленца по масите? Щото аз това разбирам под финална права, дообзавеждане - килими, перденца и финтифлюшки (както им казва Крис). Едва ли ще им стане нещо, ако заживеят в къщата въпреки липсата на луксозен интериорен дизайн.

Общи условия

Активация на акаунт