С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 033
  • 801
  •   1
Отговори
# 735
Поне очилата някои да си сложат - такова извъртане на всяка дума пада.

# 736
  • Оптимист по принуда
Поне очилата някои да си сложат - такова извъртане на всяка дума пада.
Ти щом си ги сложила - помогни на колежките тука.

# 737
Фльорца не значи ли нещо друго, а не мързелива жена? Аз ли пак изостанах с инфото?
Проверих.

Гугълнах "фльорца" и ми излезе Салон за Красота "Фльорца". Значи май познах. Мързеливите фльорци седят в салона за красота, докато мъжа е на работа, а после го впрягат да готви. Grinning

Освен това:

фльорца
Жена, която се държи и облича предизвикателно и арогантно.
Тая фльорца пак ли се е изтърси тук?

фльорца
Накичена като коледна елха. С много грим и руж.
Виж я тази фльорца как се е накичила.

Общо взето всичко съвпада.

# 738
Тая  тема е голяма фльорца ,от 8 до 14  - изписана.

# 739
Уиш, много хора не обичат готова храна. Аз съм от тях.  Отказах се след  като купих няколко пъти некачествени такива храни от топли витрини и няколко опита в ресторантчета. Не съм претенциозна и ям всичко, но качествено. В единия ми поднесоха зелен фасул, който аз обичам с кисело мляко, ама фасулът го нямаше, освен 3 шушулчици с конци  и фасулът заместен с брашно. От топла витрина съм купувала печени пилета, които са били или развалени, или изгорели и с вкус на нещо съмнително. Купих един път от заведение за вкъщи супа топчета и в кутията плуват 3-4.  И топчетата заместени с ориз, та станало не супа, а каша.   На никой -мъж  или жена, няма да му хареса. От елитни ресторанти не всеки може, поради липса на денги.

Че има много примадони, за които домакинската работа е под нивото им,има. Не го отричайте. Не става въпрос само за готвенето. Че има готованковци мъже, има. Не го отричам, макар че съм мъжка майка. Важно е да се намери консенсус и всеки да има своя дял, дори и да му се падне нещо нелюбимо.
Че в темата има дами, които и готвят, и перат, и гладят, и въобще доста домакинстват, има. Това, че малко им се ще да не си го признават и да го играят феминистки, също е вярно.

# 740
  • София
Аз лично готвя, но понякога ми писва и поръчвам, а понякога него го хваща музата и прави нещо. В най-приятните случаи ми прави компания и го хващам да асистира. Намирам го за по-нормално от това да изискваш топла манджа, когато се прибереш и ако я няма на масата, се завърташ на петички към старата си детска стая.

Къде ли е тая тема? Вече не помня никакви подробности. Grinning

Ами, нормално е, двама да готвят е и по- забавно, и по- бързо, и не, не е нормално да хукнеш при мама, но някакси не го разбирам това, една жена да живее с чувството, че не е кадърна да свърши нищо по- добре от един мъж.

А, тук точно това развяват като голямо постижение.

Какво излиза- жената е посредствена и в създаването на уют, и в гледането на децата, и в готвенето, и във всичко, освен в " граденето на кариера", ако ще то да се ограничава във висенето пред компа с 10 началника на главата и позиция не по- висока от масовия офисен планктон!?
Ти, работиш и учиш, и се развиваш, и не те мързи да се мръднеш в къщи, но си една от малкото, които спортуват, затова и мъжа ти е с теб в спорта.
Докато куп мами тук, възхваляват единствено способността си да търкат дивана, радвайки се на домакинстващия мъж.
И в други теми се почва- ама дебела съм, ама имам целулит, ама в депресия съм.........ама изневери ми, развеждам се....

# 741
  • при късмета
Не е до феминизъм КАГ. Въпроса е там, че няма "задължение" за мъж или жена и както са си разпределили задачите, все е добре. Дори единия да поема по-голяма част от нещо, премирна готвенето, нали все пак и другия трябва да се включи и то именно когато и понятие се няма от него. Все ще се наложи в един момент да го направи, ако жената не може. Всичко се случва и стоящите си вкъщи се разболяват например. Ако мамин златен, защото е вменил на жена си задължението да готви и изобщо не може, остави жена му, а детето какво ще го прави? Ако се е включвал именно в дейности, които са му неясни, все нещичко ще е прихванал и инцидентно ще сготви.
Не Абсурт, според теб излиза, че жената е длъжна да готви, пере, простира, гледа децата и всичко останало, а мъжа ь няма никакво друго задължение, освен да ходи на работа. Другото изброено изобщо не трябва да му е грижа.
Пак да те питам като много веща. Като няма да ме има от петък до неделя и на детето екипа за тренировки трябва да се изпере и изглади в петък след последната тренировка, защото в понеделник е пак, какво трябва да направя? Да оставя детето да ходи с неизпран екип? Аз да успея всичко това да го свърша в неделя за 2 часа, наред с всичко останало? И какво точно ще му стане на мъжа ми, ако вземе, че го направи, че да знам с какво основание ще го пусна " да търси разбиране навън"

# 742
  • София
Нищо такова не " излиза", според мен, но щом ти върши работа- продължавай да го твърдиш.

Теб специално, трябва да те разтовари мъжът ти още, щото не е лесно по цял ден да се премяташ по диваните, че и цял екип да переш, освен ако не се смилиш над него и не купиш поне още едно екипче на детенцето......... Joy

# 743
Скрит текст:
Не е до феминизъм КАГ. Въпроса е там, че няма "задължение" за мъж или жена и както са си разпределили задачите, все е добре. Дори единия да поема по-голяма част от нещо, премирна готвенето, нали все пак и другия трябва да се включи и то именно когато и понятие се няма от него. Все ще се наложи в един момент да го направи, ако жената не може. Всичко се случва и стоящите си вкъщи се разболяват например. Ако мамин златен, защото е вменил на жена си задължението да готви и изобщо не може, остави жена му, а детето какво ще го прави? Ако се е включвал именно в дейности, които са му неясни, все нещичко ще е прихванал и инцидентно ще сготви.
Не Абсурт, според теб излиза, че жената е длъжна да готви, пере, простира, гледа децата и всичко останало, а мъжа ь няма никакво друго задължение, освен да ходи на работа. Другото изброено изобщо не трябва да му е грижа.
Пак да те питам като много веща. Като няма да ме има от петък до неделя и на детето екипа за тренировки трябва да се изпере и изглади в петък след последната тренировка, защото в понеделник е пак, какво трябва да направя? Да оставя детето да ходи с неизпран екип? Аз да успея всичко това да го свърша в неделя за 2 часа, наред с всичко останало? И какво точно ще му стане на мъжа ми, ако вземе, че го направи, че да знам с какво основание ще го пусна " да търси разбиране навън"
Аз мога ли да ти отговоря в шеговит тон- ами като си такава бизнесдама , да си купила още един екип за смяна Joy .Как ще товариш мъж с такива деликатни занимания Stuck Out Tongue Winking Eye

# 744
КАГ, и аз не обичам готова храна. Дори съм леко тралала на тема здравословно хранене. Но не разбирам, ако няма кой да ми сготви, при мама ли да тичам да ям или, понеже тя е в друг град, да ѝ кажа да ми прати храната по куриер? Ей това тичане за мамбо при мама не го разбирам.

# 745
  • София
Скрит текст:
Уиш, много хора не обичат готова храна. Аз съм от тях.  Отказах се след  като купих няколко пъти некачествени такива храни от топли витрини и няколко опита в ресторантчета. Не съм претенциозна и ям всичко, но качествено. В единия ми поднесоха зелен фасул, който аз обичам с кисело мляко, ама фасулът го нямаше, освен 3 шушулчици с конци  и фасулът заместен с брашно. От топла витрина съм купувала печени пилета, които са били или развалени, или изгорели и с вкус на нещо съмнително. Купих един път от заведение за вкъщи супа топчета и в кутията плуват 3-4.  И топчетата заместени с ориз, та станало не супа, а каша.   На никой -мъж  или жена, няма да му хареса. От елитни ресторанти не всеки може, поради липса на денги.

Че има много примадони, за които домакинската работа е под нивото им,има. Не го отричайте. Не става въпрос само за готвенето. Че има готованковци мъже, има. Не го отричам, макар че съм мъжка майка. Важно е да се намери консенсус и всеки да има своя дял, дори и да му се падне нещо нелюбимо.
Че в темата има дами, които и готвят, и перат, и гладят, и въобще доста домакинстват, има. Това, че малко им се ще да не си го признават и да го играят феминистки, също е вярно.
Коя твърди, че не пипва? "Да го играят феминистки" не означава, че не домакинстват, а че не домакинстват само те.

# 746
  • при късмета
Нищо такова не " излиза", според мен, но щом ти върши работа- продължавай да го твърдиш.

Теб специално, трябва да те разтовари мъжът ти още, щото не е лесно по цял ден да се премяташ по диваните, че и цял екип да переш, освен ако не се смилиш над него и не купиш поне още едно екипче на детенцето......... Joy

Обаче не разреши ситуацията, колкото и на умна да се правиш. И не ми отговори какво ще бъде основанието на мъжа ми да търси разбиране другаде. Да го знам, не за друго, нали ти го заяви.
Пак си позволяваш да определяш какво трябва и какво не трябва да се случва, и то в чуждо семейство. Единственото което НЕ трябва е хората да се съобразяват с критериите на изкукала бабиера за семейния си живот

Аз мога ли да ти отговоря в шеговит тон- ами като си такава бизнесдама , да си купила още един екип за смяна Joy .Как ще товариш мъж с такива деликатни занимания Stuck Out Tongue Winking Eye
Поръчват се в началото на учебната година, като започнат тренировките, специфични са. Не малко, че ми е голям зор, ако през това време го израсте и има нужда от по-голям, защото е много дълъг срока в който го правят, че не си в кюпа с останалите, а самостоятелно, ами да хвърлям и втори, вместо само един, ако омалее, не ми е оферта. Не са и евтини, освен всичко друго

Последна редакция: нд, 14 яну 2018, 20:44 от ма ко

# 747
  • София

Обаче не разреши ситуацията, колкото и на умна да се правиш. И не ми отговори какво ще бъде основанието на мъжа ми да търси разбиране другаде. Да го знам, не за друго, нали ти го заяви.
Пак си позволяваш да определяш какво трябва и какво не трябва да се случва, и то в чуждо семейство. Единственото което НЕ трябва е хората да се съобразяват с критериите на изкукала бабиера за семейния си живот

Ох, вярно, бе, толкова тежка ситуация, пък аз да я подмина така! hahaha
И кво излезе- моите критериите на изкукала бабиера, забраняват на мъжа ти да изпере екипчето? newsm78
Ми, добре, няма оправия с теб, уверено крачиш към сламено- пехидролено русо.

# 748
  • при късмета
Ох, вярно, бе, толкова тежка ситуация, пък аз да я подмина така! hahaha
И кво излезе- моите критериите на изкукала бабиера, забраняват на мъжа ти да изпере екипчето? newsm78

Според теб самата и твоите критерии
Да го инструктираш, като се изкъпе да измие и подсуши банята, разбирам, ама това с бърсането на прах и простирането, съвсем не ми е мъжко, пък винаги съм имала нужда да виждам, не само да чувствам мъжа.....
Нали за да просне нещо, то първо трябва да е изпрано

# 749
Не стига, че искате, фльорци такива, да вземете имотите на синчетата, да ги скарате с мама, ами и не готвите вкусно. Не перете, не чистите, не си гледате децата. Само лежите по диваните и се оплаквате, че имате целулит. А после се чудите защо уморените, необгрижени и гладни мъже отиват при мама. Поне за малко да се почувстват пак обичани и обгрижвани.
Ама, хак ви е, феминистки.

Общи условия

Активация на акаунт