С какво ви дразнят свекървите- 90

• 59 988
  • 801
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Е и аз моя влак очевидно има пътници, като поставяш така въпроса.
Така е! Peace

# 31
  • Ямбол
Е, с такава свекърва, не е чудно, че момчето е още само с мама.

Аз всеки ден мога да попълвам тази тема. Днес от обяд е тръгнала да готви. И днес се прибирам в 20 ч. супер изморена и си мислех да почивам. Да, ама не, още не е сготвила, слага тенджера от котлона върху неогнеупорни повърхности, оставя салфетка върху нажежен котлон и накрая сложила тиква да пече на грил и като ѝ казвам, че мирише на изгоряло, тя ми се смее и казва, след малко ще я погледна. Манджата беше пълна скръб, но не се меся, само чакам момента, в който и двамата със сина си ще стигнат до извода, че повече не може и не трябва да готви.

# 32
  • при късмета
Брутално откровена съм - ако иска да е с мен - да, заебава ги. Инак да си ляга с майка си. Точка.

До към 10% отпускам и при форсмажорни обстоятелства се помага. Операции, такива неща.

Аз също съм брутално откровена- ако някой кандидат- зет или снаха, постави подобно условие на децата ми, просто ще им напомня, че на тая земя има 7 милиарда, та винаги може да се намери поне един/ една, които да легнат с тях не заради портфейла им.
С майка им има кой да легне.
Сина ти ти докладва за всеки разговор воден с жена му и всяко условие което евентуално му е поставено ли? Или пък дъщеря ти? Много се съмнявам. И защо, дори да е така, смяташ, че ти си човека, който трябва да отговаря на поставящия условията да е във връзка с тях?
Ако е така, то сина би излязъл от муньовците, които са най-оплювяни в темата

# 33
  • Оптимист по принуда
Ама разбира се - и мама като каже - огледай се, синко, за друга, той козирува и марш да я търси. Sunglasses

# 34
Картинката Laughing АбсурТ, разбирам, че мислиш че ти дължа някакви обяснения и прочие, но съжалявам, не си пием кафето всяка сутрин двете, че чак такава чест.

Пак не разбираш- не ми дължиш никакви обяснения.
Ти ги даваш пост след пост по собствено усмотрение, а аз само ги припомням на съфорумките, които нямат достатъчно капацитет да запомнят факти, но пък са дълбоко емоционални и охкат, и ахкат, отъждествявайки се с теб в борбата за парите и къщата в центъра, на моряка, пардон- на родителите му Mr. Green.
А, капацитет нямаме, мхм. Сега разбрах кое липсва на половината участващи в темата.
Не знам дали мога да запомням фактите през твоята призма, но забелязах няколко факта, които ти удобно пропускаш. Интересно как тя не е никаква без подпис, но когато на свекърите им потрябва превоз или услуга изведнъж се превръща в снахата пък подписа се забравя (ако държиш, ще приложа цитат). Също е интересно как я изкара чудовище за дето се бъркала в това за какво свекървата харчи парите на момъка (въпреки, че тя досега се оплака единствено от това, че ги юркат и им стопират сватбата, а попринцип не е изказала несъгласие със самия ремонт), но когато свекървата директно се бърка в техните планове за почивка и сватба, това вече не е нахално. Също ми стана интересно как почивката на Лус и приятеля й много бави ремонтите и е най-добре да се пропусне, но когато свекърите бъдат заведени на почивка, тогава може. Интересно как тя през пост натъртва, че една дума не им е казала и си мълчи (то май само във форума се оплаква), а ти я изкара мешаща се, пречеща, разваляща покоя на свекърите... абе права си, ще знаеш, откъде накъде ще се появява някаква си там женичка, хората планове са си направили, сметнали са бюджетите за следващите 10 курса на сина си, я марш, той жени си има достатъчно - мама и кака.

# 35
  • при късмета

Също ми стана интересно как почивката на Лус и приятеля й много бави ремонтите и е най-добре да се пропусне, но когато свекърите бъдат заведени на почивка, тогава може. 
Като почивката на сина е ненужен разход, маминка си дърпа пари от сметката му колкото сметне за уместно. Но както сама приритва за ремонта, то не ги влага там, а изчезват незнайно къде и собственика само е изненадан от липсата, без с тези пари да е направено нещо съществено

# 36
  • София
Ама разбира се - и мама като каже - огледай се, синко, за друга, той козирува и марш да я търси. Sunglasses

Хайде да сме коректни, ако можете!?
Няма значение момче или момиче- всеки уважаващ себе си човек, ще намери същество, което да легне с него не заради портфейла му.
А, аз съм възпитала децата ми в самоуважение и в уважение към другите.

# 37
Аз пък се чудя ви е за какви пари говорите ,щом Янтра дава 10%,това  е стотачка при една заплатица от 1000 лв ,която не е нещо  голямо за София  примерно.И повече вземат.Сто лева месечно си е издръжка.Социална пенсия и   са си пари.Трябва да искам повече ,щом такъв процент е нормално да се дава. Майтапя се ,но...за какви пари говорите все пак?

# 38
Честно казано и аз като се женя очаквам мъжът да пренасочи 90% от средствата си към нас като семейство. Не към родителите си. Може да звучи нахално, но е факт за мен. И за отношенията с моя мъж.

И да зае... всичко, което е обещал на родителите си? Пардон, бившето си семейство. Или както там му казвате.
Брутално откровена съм - ако иска да е с мен - да, заебава ги. Инак да си ляга с майка си. Точка.

До към 10% отпускам и при форсмажорни обстоятелства се помага. Операции, такива неща.

Същия успех може и теб да заебе . И децата.

# 39
Благодарение на многократно повтаряните тълкувания и свободни съчинения на някои съфорумки, сигурно вече всички тук са наясно с израза "...както дяволът чете евангелието". Joy

# 40
  • София
А, капацитет нямаме, мхм. Сега разбрах кое липсва на половината участващи в темата.
Не знам дали мога да запомням фактите през твоята призма, но забелязах няколко факта, които ти удобно пропускаш. Интересно как тя не е никаква без подпис, но когато на свекърите им потрябва превоз или услуга изведнъж се превръща в снахата пък подписа се забравя (ако държиш, ще приложа цитат). Също е интересно как я изкара чудовище за дето се бъркала в това за какво свекървата харчи парите на момъка (въпреки, че тя досега се оплака единствено от това, че ги юркат и им стопират сватбата, а попринцип не е изказала несъгласие със самия ремонт), но когато свекървата директно се бърка в техните планове за почивка и сватба, това вече не е нахално. Също ми стана интересно как почивката на Лус и приятеля й много бави ремонтите и е най-добре да се пропусне, но когато свекърите бъдат заведени на почивка, тогава може. Интересно как тя през пост натъртва, че една дума не им е казала и си мълчи (то май само във форума се оплаква), а ти я изкара мешаща се, пречеща, разваляща покоя на свекърите... абе права си, ще знаеш, откъде накъде ще се появява някаква си там женичка, хората планове са си направили, сметнали са бюджетите за следващите 10 курса на сина си, я марш, той жени си има достатъчно - мама и кака.

На теб пък, какъв ти е зора и защо ми се нахвърляш? newsm78
С нищо не съм те засегнала, освен че се учудих, как нещо, което правиш със собствения си живот- самоучастие на половина за ипотека, купуване на жилище, ремонти до откат, отлагане на сватбата за неопределено време, смяташ за ненормално при авторката!?
С единствения мотив, че видиш ли, не те с момчето са го решили, а е под натиск на родителите му.
Което и не е вярно- няма пак да изреждам хронологията на плановете, договорките, действията........

Последно, въпреки че се съмнявам да се замислиш- как така ремонтът на къщата е накрая, а девойката е възмутена, че свекърва ѝ дава зор да се довърши, а не да се чака първо да се направи сватба, после да се завъдят деца?

Къде е истината в това и куп други твърдения, ако спреш да се идентифицираш с кандидат- снахата и отчетеш с какво ти си се нагърбила и как тя действа, ще я видиш.
Идея не съм имала по някакъв начин да те засягам- обикновено си много трезво мислещ човек. Peace

# 41
Като трън в очите са тия сватби. Ние като отидохме да каним родителите на ММ на сватба, майка му каза - ние пари нямаме и се врътна. Наложи се да се обясняваме, че ние пари не искаме. Каним ги на гости. Като уточнихме това, каза, че месеца не й харесва. Като видя, че и месеца няма да сменим, реши, че е време да се оперира точно тогава, защото отлагала 10 години. После решиха, че е по-добре да правят ремонт и на сватбата да кажат, че заради ремонта не могат да си позволят голям подарък. Е за жалост не успяха да ни натъжат, защото както казах, трябваха ни като гости, а не като плащащи. Е да е жива и здрава свеки, оперира се след още две години, по съвпадение като бях бременна.

# 42
  • Пловдив

Хайде да сме коректни, ако можете!?
Няма значение момче или момиче- всеки уважаващ себе си човек, ще намери същество, което да легне с него не заради портфейла му.
А, аз съм възпитала децата ми в самоуважение и в уважение към другите.
Когато се взехме с мъжът ми той взимаше малко над минималната работна заплата. Аз давах моята, той даваше неговата и ставаха общи. От там нататък общите ни пари бяха за нас, не за родителите му. Но и много да взима (дойде такъв период в живота ни) - пак са наши, общи. Не на родителите му. Както щеш го тълкувай.

Честно казано и аз като се женя очаквам мъжът да пренасочи 90% от средствата си към нас като семейство. Не към родителите си. Може да звучи нахално, но е факт за мен. И за отношенията с моя мъж.

И да зае... всичко, което е обещал на родителите си? Пардон, бившето си семейство. Или както там му казвате.

Същия успех може и теб да заебе . И децата.
Не се притеснявай, ще оцелеем. Наистина, ще ми падне стандарта, но мога да отгледам децата и сама.

Ама чудно, горкия ми мъж, за никъде не е тръгнал. Дреме на дивана до мен и аз му обяснявам за какво пиша постове, пък той се смее. Мъжка му работа.

# 43

Не се притеснявай, ще оцелеем. Наистина, ще ми падне стандарта, но мога да отгледам децата и сама.
Ама чудно, горкия ми мъж, за никъде не е тръгнал. Дреме на дивана до мен и аз му обяснявам за какво пиша постове, пък той се смее. Мъжка му работа.

Не се притеснявам. Човек, който лесно забравя обещанията си, може да го направи пак. Пък ти се хили самодоволно. До едно време. Защото свестният мъж може да се влюби, но няма да забрави децата си и бившето си семейство.

# 44
  • Пловдив

Не се притеснявам. Човек, който лесно забравя обещанията си, може да го направи пак. Пък ти се хили самодоволно. До едно време.
За какви обещания си говорим?

Общи условия

Активация на акаунт