С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 882
  • 801
  •   1
Отговори
# 240

Ще забременея, ще натисна за сватба, меден месец, после лятна почивка, после покупки за бебето.......а "дъртите" да чакат.

Докато чакат дъртите, може да отиде прословутият имот.  Ама голяма работа, важното е да докопаш пълномощното.
Зависи от приоритетите.....Ако прословутият имот е съпроводен и със "заветните" свекъри, мрънканици, досаждания, претенции и т.н., то по-добре наш, нов имот, дори в друг град/държава.
Ако ли пък не, прекланяш главата и чакаш на свекървата да й дойде кефа.
Та, приоритети, както писах....

# 241
Да правиш нещо със и за себе си, само и само да е напук на друг, дето те ядосва - ами нищо хубаво не виждам в подобен съвет. Че ти така пак според оня, дето ти е треска в окото, живееш.

# 242
По принцип си права, но не е толкова лесно това с имотите.

Не съм казала, че е лено, то се и вижда, че не е, защото идеите на свекърите за бъдещето на тези имоти са много неясни, а като чета какви ги мъдри кралицата-майка, от нея може да се очаква всичко. Да не забравяме и факта, че след определена възраст започват дегенеративните процеси в мозъка, старците започват да се заинатяват, да се обиждат и да взимат неадекватни решения, на каквито всеки от нас е бил свидетел някога - като например бабичката да продаде къщата на безценица от проклетия, защото никой не я слуша, пък тя знае най-добре. Или да дари само на едното си дете всичко приживе, защото другото е лошо и не я слуша, или пък на любимия си внук, някои дотолкова се впиват в скапаните си имоти, че до последно не ги прехвърлят, варианти всякакви.

# 243
Да правиш нещо със и за себе си, само и само да е напук на друг, дето те ядосва - ами нищо хубаво не виждам в подобен съвет. Че ти така пак според оня, дето ти е треска в окото, живееш.
Ако е към мен....
Аз не го правя напук на някого, а само заради себе си и личното си удобство и желание.
Другия просто го игнорирам.Не ме вълнува, не ме интересува.
Само протоколни/служебни отношения, когато няма друг начин.

В случая:точно както свекървата не я вълнуват желанията на младите-сватба, дете, почивки и т.н., а гледа само личния си интерес, точно по същата логика аз бих действала единствено по собствените си интереси и желания. Вместо да задоволявам чуждите.

# 244
  • София

Хаха, айде да не знаеш, че LYS BLEU - синята лилия НЕ е само парфюм, а един от символите на френските крале - бива!
Ама да произнасяш "игрек" като българско "У" си е живо невежество Laughing

# 245
  • при късмета
Аз също назад казах, че сина трябва да получи повече, заради ремонтите на двата имота. И, че свекървата, ако наистина иска да се запазят имотите за децата ѝ, то би го уредила сега. Да, ама не, явно тя няма такова намерение, а само да ѝ се ремонтират и после тя да решава какво да ги прави. Ако наистина правеше планове именно за децата си, а не за нея самата, то би казала още преди ремонтите "правите-получавате. прави едния-взима повече". Така сина ще знае, че наистина го прави за себе си, сестрата ще си направи сметката, а свекървата ще е ясно, че наистина го прави за децата си. Но понеже за индикации си говорехме по темата, то точно за това изцяло липсват такива.
Та като партньор на едно от децата на тази свекърва, всяка има право и да се оплаква и да мрънка и да иска с мъжа ѝ да вземат кредит и да не наливат пари в незнайно чий имот

# 246
В случая:точно както свекървата не я вълнуват желанията на младите-сватба, дете, почивки и т.н., а гледа само личния си интерес...

На бас, че бабичката е убедена, че гледа интереса на децата си, а не личния си, но понеже няма как те да знаят по-дбре от нея какво е добре за тях, се е заела с командването на фамилията и явно много я бива, щом още го прави и всички козируват. И снахата козирува, нищо че малко я е яд, знае си тя интереса, та затова се оплаква тук, а не пред когото трябва, там ще се усмихва и ще казва "да, майко".
пп: подозирам, че идеята на свека е синът да получи апартамента някой ден, а момичето - къщата, като те останат да си живеят с нея до края. А при това условие не е ясно дали къщата е по-примамливият имот, ако ще не в центъра на Варна, а в центура на галактиката да е, аз поне не бих изживяла най-активните си години в къща с двама старци, дето и ще грохнат след някоя и друга година, та ще трябва да се занимавам и с тях. По-добре под наем и без бабичка, отколкото в палат с бабичка, да ми дудне и нарежда и да вдига кръвно, че и с дядка, дето ще ми припиква през пет минути и ще влачи панталоните.

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 11:04 от Янeчeк

# 247
По принцип си права, но не е толкова лесно това с имотите.

Не съм казала, че е лено, то се и вижда, че не е, защото идеите на свекърите за бъдещето на тези имоти са много неясни, а като чета какви ги мъдри кралицата-майка, от нея може да се очаква всичко. Да не забравяме и факта, че след определена възраст започват дегенеративните процеси в мозъка, старците започват да се заинатяват, да се обиждат и да взимат неадекватни решения, на каквито всеки от нас е бил свидетел някога - като например бабичката да продаде къщата на безценица от проклетия, защото никой не я слуша, пък тя знае най-добре. Или да дари само на едното си дете всичко приживе, защото другото е лошо и не я слуша, или пък на любимия си внук, някои дотолкова се впиват в скапаните си имоти, че до последно не ги прехвърлят, варианти всякакви.
Или да попаднат на някой мошеник, който да ги изработи да му го дарят, както си изпати моята свекърва с нейната майка. Хубаво е тези въпроси да се решават предварително.

ПП. Аз пък изобщо не съм гледала ника, видях, че някой я нарече Лус, друг Лис и започнах по същия начин. Почти никога не гледам никове, а помня хората по аватарите, добре, че не си ги сменяте често. Grinning

# 248
Ама защо говориш за "бабичка" Grinning Жена на 50-60години бабичка ли е! В наше време!
Да не говорим, че доста от "младите" тук, които я одумват и дават съвети на снахата как да прецака гадната свекърва, почти са ги стигнали, хм-хм Mr. Green

# 249
В случая:точно както свекървата не я вълнуват желанията на младите-сватба, дете, почивки и т.н., а гледа само личния си интерес...

На бас, че бабичката е убедена, че гледа интереса на децата си, а не личния си, но понеже няма как те да знаят по-дбре от нея какво е добре за тях, се е заела с командването на фамилията и явно много я бива, щом още го прави и всички козируват. И снахата козирува, нищо че малко я е яд, знае си тя интереса, та затова се оплаква тук, а не пред когото трябва, там ще се усмихва и ще казва "да, майко".

Бррр, казах, че няма да се обаждам повече по този казус, за да може да влезе темата в обичайното си русло (ако има такова), ама специално за това "да, майко" не мога да си замълча Laughing Това с "мамо", "майче", "майко" и сие няма как да се случи при мен, макар да знам, че не е хубаво човек да се зарича. Ама аз имам една "майка", имах един "баща", не възнамерявам да използвам тези обръщения към други хора, не от липса на уважение, а защото винаги ми е изглеждало някак неособено правилно и далновидно.

# 250

Хаха, айде да не знаеш, че LYS BLEU - синята лилия НЕ е само парфюм, а един от символите на френските крале - бива!
Ама да произнасяш "игрек" като българско "У" си е живо невежество Laughing
Радостното в случая е, че има и грамотни, и отбелязващи буквите, и загрижени да го напишат по няколко пъти, за да не ги пропуснат в тарапаната.
Аз, лично, съм с една дума по-ограмотена.
Краси, да твоя коментар имах предвид. Аз не бих пришпорвала личните си планове, съобразявайки се с някой друг, за да не стане на неговата...  А твоя първи коментар оставя такова впечатление.

# 251

Бррр, казах, че няма да се обаждам повече по този казус, за да може да влезе темата в обичайното си русло (ако има такова), ама специално за това "да, майко" не мога да си замълча Laughing Това с "мамо", "майче", "майко" и сие няма как да се случи при мен, макар да знам, че не е хубаво човек да се зарича. Ама аз имам една "майка", имах един "баща", не възнамерявам да използвам тези обръщения към други хора, не от липса на уважение, а защото винаги ми е изглеждало някак неособено правилно и далновидно.

Ама естествено. И ти никога няма да й станеш дъщеря.

# 252
Цитат
Ама естествено. И ти никога няма да й станеш дъщеря.
Права си, благодаря, че ме допълни. Но пък факта, че човек е осъзнал, че е дете на едни родители, и е родител на едни деца, не пречи да се уважавате въпреки факта, че ще се обръщате едни към други поименно, да речем.

# 253
  • София
Ама защо говориш за "бабичка" Grinning Жена на 50-60години бабичка ли е! В наше време!
Да не говорим, че доста от "младите" тук, които я одумват и дават съвети на снахата как да прецака гадната свекърва, почти са ги стигнали, хм-хм Mr. Green

Ами ха де, кажи го това на абсурт дето не спира да мели колко са стари тия хора, че чак трябва някой специално да ги издържа и гледа; че и ги сравни с бабата на момичето, за която се грижели, пък видите ли, за тези мили хора не искали да се погрижат.
Абе двоен аршин отвсякъде Simple Smile

# 254
  • при късмета

ПП. Аз пък изобщо не съм гледала ника, видях, че някой я нарече Лус, друг Лис и започнах по същия начин. Почти никога не гледам никове, а помня хората по аватарите, добре, че не си ги сменяте често. Grinning
И аз така и затова най-често казвам "авторката"

Та Ли, на мен ми е интересна реакцията и действията на мъжа ти, след установяването на липсата на парите. Това е много важен показател

Общи условия

Активация на акаунт