С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 880
  • 801
  •   1
Отговори
# 225
Е, мен преди няколко години ме обвиниха, че съм алчна, защото планувах да се върна на работа след първата година майчинство........

# 226
И да не пропусна и аз да се включа, честно казано не съм чела подробно темата, че трябва да си взема отпуска за целта. И, според мен, за да не се разведат преди да са се оженили младите хора, трябва да се ограничат всякакви вмесвания и общи проекти. Колкото и маминка, и сестрата да разчитат на момчето, все пак трябва да му позволят да се отдели от тях и да застане начисто с бъдещата си съпруга. Не  е редно майката да дърпа пари от сметката му, когато е налице ново проектосемейство. Да, може да говори с него (допускам и това да е тайно от снахата, пък той да прецени дали да я осведоми) да им отпусне някаква сума, за да завършат нещо, но не е редно да се разпореждат с парите му и да се разпускат в харчене по тяхна преценка, когато той се кани да има свое семейство, да прави сватба, да раждат деца. И, в крайна сметка не свекървата трябва да определя каква ще бъде сватбата, след като тя не дава парите за нея. Въобще, аз мисля, че максимално бързо трябва да си разпределят нещата и отговорностите, всеки да си знае кое е негово и къде му е мястото, за да се избягнат гигантски проблеми за в бъдеще (или поне гаден привкус на отношенията)

# 227
По молба на няколко персони, които ми станаха по- симпатични ( и не, не само защото по някакъв начин са споделили мнението ми, Птица смята, че греша, но някак успява да звучи по- цивилизовано и интелигентно), тържествено обявявам, че съм алчна и зла златотърсачка. Грам не ми дреме за свекъри, свекърви и зълви. Интересуват ме единствено 30те бона (толкова ли бяха АбсурТ?), които вади момъка за няколкото месеца на море и да си щракаме после още няколко дружно двамцата, когато си е в къщи. Да бъде! Амин!
А вие си берете ядовете, че няма кой по една гола- голеничка любов да ви купи по един имот Grin Само не забравяйте тези си принципи и морални предубеждения, ако вземе пък да почука на вратата този с парите. Хайде дишайте сега, няма да ви занимавам повече, че ако за един мой коментар изписвате по една тема, съвсем няма да има кога да си погледнете вашите собствени снахи и зетьове.

# 228
Аааа, не ти вярваме Naughty Боновете са повече, знаем ний Joy

Наистина, да приключваме с тази тема, че стана мега досадно. Който каквото имаше да казва, си го каза, пък тя кого и дали въобще ще послуша някого, нейна си работа. В крайна сметка тя си знае най-добре как стоят нещата. И човека си познава, и парите му, и мечтите му, и етапа на ремонтите...
Аз мисля, че ще успеят и с двете неща до края на годината. Пък дано и с още нещо, трето Wink

И все пак не започвай война! От точно тази война обикновено печеливши няма!

Последна редакция: вт, 09 яну 2018, 23:57 от птица

# 229
  • София
Не че нещо, ама от цялата тази писмовна дейност единственото, което ми се натрапи е че (с изключение на Птица) всичките списващи четат латинското "у" в Lys - игрек демек - като българско У.
И викат на момичето Лус.
Толкоз неграмотност чак не съм си представяла!!!

# 230
  • Canada
Не че нещо, ама от цялата тази писмовна дейност единственото, което ми се натрапи е че (с изключение на Птица) всичките списващи четат латинското "у" в Lys - игрек демек - като българско У.
И викат на момичето Лус.

Бъркаш се, не са всички. Чете се 'ли блю' от френски - синя лилия, име на парфюм.

# 231
  • София
Това не биваше да го споменавате. Очакваме нови сценарии. Laughing

Неевтин парфюм
Ама че гадна меркантилница. Кой знае още за какво я е спонсорирал. Можеше с тия пари пердета да се купят.

# 232
Хайде дишайте сега, няма да ви занимавам повече, че ако за един мой коментар изписвате по една тема, съвсем няма да има кога да си погледнете вашите собствени снахи и зетьове.

А, и много свекърви са оставени на мира, докато си лаят тук снахите.

# 233
По молба на няколко персони, които ми станаха по- симпатични ( и не, не само защото по някакъв начин са споделили мнението ми, Птица смята, че греша, но някак успява да звучи по- цивилизовано и интелигентно), тържествено обявявам, че съм алчна и зла златотърсачка. Грам не ми дреме за свекъри, свекърви и зълви. Интересуват ме единствено 30те бона (толкова ли бяха АбсурТ?), които вади момъка за няколкото месеца на море и да си щракаме после още няколко дружно двамцата, когато си е в къщи. Да бъде! Амин!
А вие си берете ядовете, че няма кой по една гола- голеничка любов да ви купи по един имот Grin Само не забравяйте тези си принципи и морални предубеждения, ако вземе пък да почука на вратата този с парите. Хайде дишайте сега, няма да ви занимавам повече, че ако за един мой коментар изписвате по една тема, съвсем няма да има кога да си погледнете вашите собствени снахи и зетьове.
Да ти кажа честно, след всичко прочетено, аз точно така бих постъпила.....
Ще забременея, ще натисна за сватба, меден месец, после лятна почивка, после покупки за бебето.......а "дъртите" да чакат.На принципа "Каквото повикало, такова се обадило" и "На каквото си постелеш, на това ще легнеш!".
След като аз и сина им не сме им важни, след като гледат само и единствено личния си интерес, защо АЗ да се съобразявам?Една доза личен егоизъм, за самосъхранение, всеки трябва да има.Особено когато го възприемат като глупака в "серията".

А "разсъжденията" на абсурТ са изцяло в стил :"Глупака каза "Аз не съм глупав!".
Манджа с грозде без грам мисъл и вярност в нея.

# 234
  • Оптимист по принуда
И викат на момичето Лус.

Бъркаш се, не са всички. Чете се 'ли блю' от френски - синя лилия, име на парфюм.
На предната страница и аз блеснах със знания, моля ви се  и призовах колежките да изговарят правилно. Sunglasses

# 235
Слушай Амур, тя знае как се води мъж за носа.

# 236
Слушай Амур, тя знае как се води мъж за носа.
Не, Амур знае как да мисли за себе си първо.Също, как да се възползва максимално от наличните обстоятелства.
И как, като "случиш" на качествен, добър и сериозен мъж, правиш всичко възможно да го "възнаградиш" с добър живот.
Ако момичето сега не вземе нещата в свои ръце, къде от лоялност, къде от неудобство или друго, ще й се качат на главата.Гаранция.На всеки неин натиск към мъжа й, за каквото и да било-сватба, дете, почивка, маминка ще реагира с оплакване, мрънкане, вменяване на вина.....и така чудесно ще настройва син и снаха един срещу друг. Ще започнат те да се карат заради свекървенските претенции (ако вече не са започнали), на сина ще му става все по-досадно да се прибира и да слуша само оплаквания и от двете страни, докато ...нещата се "разпърдат" (сори за натурализма).
"Играла" съм го тоя филм, полза няма за никого.Само изпилени нерви и намръщени хора.Не си струва.
Затова, ако го иска тоя мъж и добър живот с него, да си го хваща "под ръчичка" и да действа.
Докато седи и чака на благоволението на егоистична и нахална свекърва, няма да й се получат нещата, както й се иска.Гарантирам.

# 237
А вие си берете ядовете, че няма кой по една гола- голеничка любов да ви купи по един имот Grin

Що да няма? Аз напълно вярвам в силата на любовта и съм сигурна, че татковците купуват къщички за своите принцески точно от любов. И така е редно да бъде, по-старото поколение да даде старт на следващото, за да има напредък и да не трябва всяко ново поколение да тръгва от нулата. Ето я и твоята свеки - иска да стегне имотите, не от егоизъм, а за да има за децата ѝ някой ден, обаче пари няма по някакви причини, които могат да са всякакви. Лошото е, че някой ден ще имаш имот от мен, но дай кинтите сега, звучи доста грозно от родител към дете и не бих постъпила така с децата си. Ако нямам възможност да поддържам мой имот, прехвърлям го на този, който може и го иска, пък той да го мисли или го продавам и взимам такъв, за който мога да се грижа и на никого нищо не обещавам. В ситуацията на свекърва ти - с апетитна къща и апартамент би било честно ако синът ремонтира и двата имота, да получи по-хубавия, а за сестрата да остане другия. Но свекърите също някъде трябва да си доизживеят живота, няма как да се изпарят, за да им е широко на децата.

# 238
По принцип си права, но не е толкова лесно това с имотите. Едно, че на човек обикновено му е жал да се откаже, и второ, повечето "наследниците" се превръщат в бесни кучета само при споменаването на продажба. Примери за това колкото искаш и във форума. То съвети за поставяне под запрещение, то какво ли не съм чела.

За произношението на ника, хм-хм - https://forum.wordreference.com/threads/lys-pronunciation-pronon … ion.826068/?hl=fr

Съветите на Амур как да манипулира мъжа си са доста грозни. Не виждам по какво Лис ще се различава от майка му тогаз.
А в Амур расте една достойна свекърва, отдавна съм го забелязала.

# 239

Ще забременея, ще натисна за сватба, меден месец, после лятна почивка, после покупки за бебето.......а "дъртите" да чакат.

Докато чакат дъртите, може да отиде прословутият имот.  Ама голяма работа, важното е да докопаш пълномощното.

Общи условия

Активация на акаунт