С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 773
  • 801
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Точно така става, Трещи, всеки си получава точно свекървата, която заслужава и дори да се прави на недоволен, всъщност му харесва, иначе нямаше да седи.

Ти затвори темата!  Simple Smile

# 346
Сигурно ще стане, точно както написа Уиш, само че не е ясно дали апартаментът ще бъде прехвърлен на моряка или само ще ги пуснат да живеят там. На мястото на бабет, дори да ми се свиди много и да мразя снахата, бих прехвърлила имот на детето си, особено ако алтернативата е да се нагуши с 20-годишен кредит, който уж да изплащат заедно с жена си, но на всички е ясно колко точно ще внася тя, особено след като се появят и децата, тя ако беше от внасящите, нямаше да се навре в къщата, особено пък в отсъствието на мъжа си, а щеше да си плаща наем и да не я дразнят имотните въпроси на родата.

# 347
...само че не е ясно дали апартаментът ще бъде прехвърлен на моряка или само ще ги пуснат да живеят там.
Много ключов въпрос. Ако е второто, както те пуснат, така може и да ти кажат да си събираш багажа.

# 348
Тя, темата, освен че продължава да трупа чевръсто страничка след страничка и се радва на непресъхващ интерес, явно е нескончаема и дълго след нас ще си стои отворена.Smile

# 349
Те ако са имали намерение документално да уредят нещата, досега да са го направили.
Явно са от хората, които така ще си живеят....."като умрем, всичко е за вас!".
Само дето никак не става ясно кое за кого е, а под това "мото" хиляди семейства се оказват в съда.

# 350
Не й завиждам на Ли, от така представените обстоятелства хич няма да й е лесно. Освен ако и двете страни са надарени със свръхдипломация...
Започвам да имам усещането, че само моята свекърва е нормална Grinning

По повод имотните въпроси аз на нашите им казах, че нямам претенции над абсолютно нищо тяхно - няма да живея в тези имоти така или иначе, ако искат, да пишат всичко на брат ми (който в момента е на 12...) На мен каквото ми е било необходимо съм си го осигурила сама. Имаме имот на село, и на морето, но не мерси...

# 351
Не е ясно дали ще си карат така, може още да се имат за млади и затова да не бързат да уреждат имотните въпроси, но само след няколко години ще почнат да изкуфяват и да правят големите глупости, така че не е зле, докато не са им изфирясали мозъците, да се погрижат за делбата между децата. Ако не го направят, наистина е по-добре да се живее без очаквания и да си нареждаш живота, сякаш нямаш нищо. В крайна сметка не може всичко да се върти около един миризлив имот, ако дадат - много хубаво, ако ли пък не, много важно, светът няма да спре да се върти, просто ще трябва повечко да се работи, а аз имам усещането, че от цялата фамилия само на момчето му се работи, другите са се наредили на опашка и си чакат лептата.

# 352
  • София
Сигурно ще стане, точно както написа Уиш, само че не е ясно дали апартаментът ще бъде прехвърлен на моряка или само ще ги пуснат да живеят там. На мястото на бабет, дори да ми се свиди много и да мразя снахата, бих прехвърлила имот на детето си, особено ако алтернативата е да се нагуши с 20-годишен кредит, който уж да изплащат заедно с жена си, но на всички е ясно колко точно ще внася тя, особено след като се появят и децата, тя ако беше от внасящите, нямаше да се навре в къщата, особено пък в отсъствието на мъжа си, а щеше да си плаща наем и да не я дразнят имотните въпроси на родата.

Аз, като се водя от моето виждане и от моите действия, не виждам причина да не прехвърлят апартамента на момчето- всички евкалибристики по ремонтите и преместванията, ме водят към това заключение.
Явно, момичето го гласят да живее с родителите, ако не се появи някой моряк, готово като брат ѝ да купи " нещо наше" с негови пари.

# 353
AbsurT, нормалната човешка логика води и мен, и теб, и много други към това заключение. За съжаление, докато не се види  черно на бяло, много други криви опции са възможни.

# 354
  • Оптимист по принуда
но само след няколко години ще почнат да изкуфяват и да правят големите глупости, така че не е зле, докато не са им изфирясали мозъците, да се погрижат за делбата между децата.
Само ако можеха да го проумеят повечето. Умишлено някои го държат този /за тях/ 'коз', от страх, че няма кой да ги гледа. Или от други съображения.

# 355
Сега ще изникне проблемът, че снахата всъщност няма нищо. Ще се трепе тя и ще влага в неговия апартамент.

# 356
  • при късмета
Само да напомня, че момчето щом се е ориентирало към кредит, довършвайки един ремонт и чакайки го още един, то едва ли счита, че майка му се води от нормалното мислене.
А предполагам неговата преценка е по-обективна и по-вярно от на когото и да е друг, правейки такива за непознат

# 357
Сега ще изникне проблемът, че снахата всъщност няма нищо. Ще се трепе тя и ще влага в неговия апартамент.
Това, реално погледнато, си е проблем. От една страна, не е оферта тя да влага в имот, от който може един ден да изхвърчи без нищо. От друга страна, младежът би бил много наивен да даде половината си имот на човек, който няма финансов принос към него.

# 358
  • София
Така че е напълно възможно от кофти родители да излезе читав човек...   
Напълно възможно е и да уцелиш шестица от тотото, късмет на печелившите, защото като чета тук, все на това разчитат недоволните снахи и все тези свестни мъже са отгледани от бабите си, а не от майките и бащите. А в подфорумите за деца пък точно обратното - личният пример бил важен, възпитанието - всичко.
Разбира се – личният пример и възпитанието са много важни. Аз и не твърдях обратното, нали? Това, което казах и което ти пропускаш в цитата, е, че не са единственият фактор. Така че ще повторя пак – напълно е възможно от кофти родител/и да излече читаво дете.

# 359
  • София
AbsurT, нормалната човешка логика води и мен, и теб, и много други към това заключение. За съжаление, докато не се види  черно на бяло, много други криви опции са възможни.

Така е, но аз винаги съм на принципа- вярвам на човека, докато не ме опровергае. Simple Smile
Затова ми е в повече упоритото насъскване на хора с деца, че и с големи деца, които с категоричност заявяват, че тези родители ще прецакат сина си.

Сега ми идва на ум- всъщност, в това което бистрим, няма никаква драма- 2 деца, 2 имота.
Двама наследника- каквото и да стане, ще наследят поравно.
Как ще се разберат помежду си- тяхна работа.
Грешката на авторката е, че се е стиснала да внесе своята част и така да си осигури собствена част от жилище.

Ако го беше направила, друго се очертаваше, ама на............
Цитат на: ма ко
Само да напомня, че момчето щом се е ориентирало към кредит, довършвайки един ремонт и чакайки го още един, то едва ли счита, че майка му се води от нормалното мислене.

Не, пак не си разбрала.
Момчето се е ориентирало към кредит ПРЕДИ да започне ремонта, но тъй като авторката не е поела да му помогне, е пренасочил парите към ремонта.
Чети, русокоске, чети.

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 11:39 от absurT

Общи условия

Активация на акаунт