С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 723
  • 801
  •   1
Отговори
# 360
Стига бе... ами другият принос на една жена,особено в случая с липсващ  мъж по месеци,няма ли значение?Жени сте все пак...Длъжен е за всяка година като при амортизация  да отчислява за нея...Пък и  законът  я защитава.А вие  и него отричате.Големи сметки...Ще си броят и  клечките за зъби ...Всяка снаха си заслужавала свекървата ,то и всяка свекърва снахата.И ужас ви казвам е  тук.Дано имате синове  и снахи ...Не  гледате ли филми-скарат се и мъжа излиза с куфара ,да видяхте  жена ....Да  се питат на кого е  жилището,колко са внесли?Че  и издръжка изплаща,докато не си намери друг да се омъжи.Плашите ме...

# 361
  • Оптимист по принуда
няма никаква драма- 2 деца, 2 имота.
Двама наследника- каквото и да стане, ще наследят поравно.
Как ще се разберат помежду си- тяхна работа.

Само дето единият все е по-равен от другия. Каква справедливост - да бъхти синът и да възражда и двата занемарени имота, пък после - честна делба.  В шестък.  

# 362

Така е, но аз винаги съм на принципа- вярвам на човека, докато не ме опровергае. Simple Smile
Затова ми е в повече упоритото насъскване на хора с деца, че и с големи деца, които с категоричност заявяват, че тези родители ще прецакат сина си.

Сега ми идва на ум- всъщност, в това което бистрим, няма никаква драма- 2 деца, 2 имота.
Грешката на авторката е, че се е стиснала да внесе своята част и така да си осигури собствена част от жилище.

Ако го беше направила, друго се очертаваше, ама на............
А, не, аз съм на принципа, на никого не вярвам, докато око не види докЮмент и ръка не пипне. А за равното наследяване в този случай, не мога да се съглася. Приносът на двамата наследника не е равен, така че равното наследяване няма да е справедливо.

# 363
  • Оптимист по принуда
Приносът на двамата наследника не е равен, така че равното наследяване няма да е справедливо.
Очевадно.

# 364
Не  гледате ли филми-скарат се и мъжа излиза с куфара ,да видяхте  жена ....Да  се питат на кого е  жилището,колко са внесли?Че  и издръжка изплаща,докато не си намери друг да се омъжи.Плашите ме...

И аз обичам американските филми - едни такива позитивно-бозавки, чак да повярваш как можеш да се метнеш на гърба на мъжа си, както дявола върху Синдбад Мореплавателя и той да те носи до края на света. Но пък живея в България и тук хитрата снаха, дето е защитена от закона уж, най-често изхвърча на улицата като мръсно коте, само по пантофите, по които е дошла. И ако има късмет да я приберат обратно родителите ѝ, отива при тях с подвита опашка и обица на ухото, ако не, се оправя, както може. Хитрини, колкото щеш, за да защитиш и сметките, и имотите си ако искаш, а в днешни дни е повече от необходимо да се знае точно с какво разполагаш. Ако имах дъшеря, двойно повече щях да се погрижа да си има жилище, отколкото ме е грижа за момчетата, за да не изпада в ситуации като на авторката.
Нашата героиня не е като да няма нищо, смотолеви с половин уста, че имала и тя имот в друг град (кой ще да е този град, аз залагам на Толбухин, че е близо до Варна), който е отдаден под наем, а това говорене в страдателен залог ми говори, че този наем не е точно неин и имотът не е точно неин, неин е, колкото и къщата е на бъдещия ѝ мъж, да не се окаже, че с наема от този "неин" имот се подпомагат нейните родители и това не е проблем, но пък е проблем синът да подпомага своите...

# 365
  • София
А, не, аз съм на принципа, на никого не вярвам, докато око не види докЮмент и ръка не пипне. А за равното наследяване в този случай, не мога да се съглася. Приносът на двамата наследника не е равен, така че равното наследяване няма да е справедливо.

Малко противоречие забелязвам в ей тойзи момент! Peace
Помниш ли, когато плахо се опитах да кажа, че ако едното дете е подпомагало родителите си в онзи момент от живота, в който не могат да си докарат нужните доходи, е редно да се вземе предвид при наследяването?

Тогава ти също беше на мнение, че не е редно родителите да делят децата.
Не си спомням как се казваше темата........

П.П. Усещаш ли колко сложно става, ако почнем да изтъняваме до стотинка нещата- ами, бабата, чиято е къщата, е жива и отглеждана от родителите и сестрата на момчето........ #Crazy Sick

# 366
Точно сравнявам  и  знам къде сме.
Та филмите само да илюстрирам,но все пак нали  изкуството отразява живота.
Ако се случи моите ,не дай  боже да се разделят ,съм сигурна как ще стане,както и знам кой  взема повече-чиновник на бюджет или  частен сектор.И  аз съм го отгледала такъв.И съпругата,независимо акта на брака,заслужава .Макар да не  е в първия ден собственик,с годините става  съсобственик.Без лев да внесе дори,внася достатъчно друго.Че  и с ремаркета върви.Колко мъже си отглеждат децата ,ама не с чек.

# 367
  • при късмета
н
Цитат на: ма ко
Само да напомня, че момчето щом се е ориентирало към кредит, довършвайки един ремонт и чакайки го още един, то едва ли счита, че майка му се води от нормалното мислене.

Не, пак не си разбрала.
Момчето се е ориентирало към кредит ПРЕДИ да започне ремонта, но тъй като авторката не е поела да му помогне, е пренасочил парите към ремонта.
Чети, русокоске, чети.
Ти чети. Нали до сега все ти повтаряше, че ремонта е на финала? Значи решението не е преди той да започне. Кредита е щял да е изтеглен последния път като си е бил тук. точно когато разбира за липсата на парите в сметката. А последния път като си е бил и ремонта е към края си. Така, че не е преди. Аз чета, а ти понеже подканяш другите да четат с разбиране, не е лошо сама да го правиш. Ако си способна

# 368
няма никаква драма- 2 деца, 2 имота.

Само дето единият все е по-равен от другия. Каква справедливост - да бъхти синът и да възражда и двата занемарени имота, пък после - честна делба.  В шестък.  
Точно!
Синът влага пари, време, труд, нерви, отлага своето семейство и деца, за да ....прави ремонти за родители и сестра.
После, ще наследят по равно....
И не, точно тези родители няма да прехвърлят нищо, докато са живи.Ще оставят децата си да се оправят след смъртта им.Ако бяха хора на място, виждайки как синът им влага парите си в имот, щяха още преди това да му го прехвърлят, за да си знае момчето.
А и ако имаше изобщо някакви разговори за документално уреждане на имотите, със сигурност авторката щеше да знае и да го спомене.

# 369
|А, няма начин да не знае. |Къде ще тръгне, без да е проучила имотното състояние.

# 370
Но пък живея в България и тук хитрата снаха, дето е защитена от закона уж, най-често изхвърча на улицата като мръсно коте, само по пантофите, по които е дошла. И ако има късмет да я приберат обратно родителите ѝ, отива при тях с подвита опашка и обица на ухото, ако не, се оправя, както може.
А достатъчно хитрите снах имат план Б - място, където да се приберат, ако нещата се разсъхнат Simple Smile .

# 371
Приносът на двамата наследника не е равен, така че равното наследяване няма да е справедливо.
Очевадно.
Ама иначе приносът на снахата се гледа под лупа, а този на сестричката удобно се пропуска.

# 372
|А, няма начин да не знае. |Къде ще тръгне, без да е проучила имотното състояние.
Ами, не го споменава.
А ако е имало разговори за документи и раздяла на имоти, не ми се вярва мъжът й да не й е споменал поне....
Щом няма и намек за подобен разговор, за мен остава варианта "като умрем, всичко е за вас!".
Което не би трябвало да я устройва.На нейно място и аз една своя стотинка не бих вложила в чужд имот.От който във всеки един момент могат да ме изгонят само с дамската ми чантичка.
Малко здрав разум и егоизъм никому не са излишни.

# 373
А достатъчно хитрите снах имат план Б - място, където да се приберат, ако нещата се разсъхнат Simple Smile .
Toва са умните, или поне тези с умните родители, които са им дали нещо повече от съвета "да си хванеш имотно момче да си те гледа", защото като я погледа, погледа, пък вземе че я види , айде наобратно при тази със съветите.

# 374
  • София
Скрит текст:
Очевадно.
Ама иначе приносът на снахата се гледа под лупа, а този на сестричката удобно се пропуска.

Ти, сериозно ли?
Сестричката е наследник на родителите си, а снахата- на своите.
Как въобще да ги сравняваме, че не се сещам? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт