С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 711
  • 801
  •   1
Отговори
# 375
  • при късмета
Закона не гледа принос на пряк наследник, освен ако официално не се наследява с/у гледане. При обикновенно наследство, не. И точно тук идва ощетяването на момчето, защото ако делят след смъртта на родителите, то ще получат по равно. Затова трябва сега да се разберат или за сина да е повече или и сестрата да бъде изнудвана да ремонтира. Дори тя да не може в момента, поне може да си направи сметка, няма все да е така и няма нищо лошо да ѝ се помогне в момента. Но трябва предварително да знаят кой и срещу какво получава.
Абсурт, как пък сега измисли, че имота е на бабата? Как беше репликата "нали знаеш как става? С цитат"

# 376
Към настоящия момент, в така описаната ситуация, няма лице с качество на наследник. Има двучленно семейство, живеещи в собствено жилище 1, в общо домакинство с възходящ и низходящ 1, които са постигнали устна договорка с низходящ 2, същият безвъзмедно да направи ремонт на собствено (на двучленното семейство) жилище 2, след което ремонт на жилище 1. Как в картинката се вписва липсата на изискване към низходящ 1 да участва в разходите на средств, време и т.н., а се поставя въпросът защо едночленното семейство Ли, без никакви родствени връзки с останалите, не се ангажира.

# 377
Честно. Не се ли усещате?
Момичето не е поставило така въпроса, вие обаче сте толкова вглъбени и заинтересовани втора поред тема да разнищите докрай, кой какъв имот има и кой ще го наследява... Кой къде му е мястото, и то някъде, където вие нямате място.

# 378
Ли едва ли си е представяла, че казусът й ще има такъв отклик Simple Smile Няма ли някоя свекърва нова изцепка, та да приключим сагата?

# 379
По повод приноса на снахата говорех, Абсурт.
...особено ако алтернативата е да се нагуши с 20-годишен кредит, който уж да изплащат заедно с жена си, но на всички е ясно колко точно ще внася тя, особено след като се появят и децата ...
Значи снахата трябва да внася и докато е по майчинство, а сестрата не допринася за облагородяването на имотите, ама следва да се дели поравно?

# 380
А, не, аз съм на принципа, на никого не вярвам, докато око не види докЮмент и ръка не пипне. А за равното наследяване в този случай, не мога да се съглася. Приносът на двамата наследника не е равен, така че равното наследяване няма да е справедливо.

Малко противоречие забелязвам в ей тойзи момент! Peace
Помниш ли, когато плахо се опитах да кажа, че ако едното дете е подпомагало родителите си в онзи момент от живота, в който не могат да си докарат нужните доходи, е редно да се вземе предвид при наследяването?

Тогава ти също беше на мнение, че не е редно родителите да делят децата.
Точно така. Не е редно да се делят децата. Ако единият вложи финанси, а другият-не, а после двамата придобият по равно, това ще е жива несправедливост в полза не невлагалия, следователно- делене.

# 381
  • София
Точно така. Не е редно да се делят децата. Ако единият вложи финанси, а другият-не, а после двамата придобият по равно, това ще е жива несправедливост в полза не невлагалия, следователно- делене.

хи,хи, личи си адвокатската закалка! Hug
Твърде добре, дори брилянтно! Simple Smile

ма ко, ей ти го цитата:
Цитат
Моята бащина къща (която е строена от моите родители, а не е наследствена от баби и пра-пра баби, каквито са въпросната къща и апартамент) просто се намира в друг град, където за момента не възнамеряваме да живеем.

# 382
Еййй, ти като милото ми бабенце едно време, дето все ми викаше:"Млъкни бе, адвокатине, млъкни поне за малко!"  Mr. Green

# 383
  • София
Да, ама аз ти се кефя- приФанала си от есенцията на адвокатлъка........ Joy

# 384
...особено ако алтернативата е да се нагуши с 20-годишен кредит, който уж да изплащат заедно с жена си, но на всички е ясно колко точно ще внася тя, особено след като се появят и децата ...
Значи снахата трябва да внася и докато е по майчинство, а сестрата не допринася за облагородяването на имотите, ама следва да се дели поравно?
Не значи, извадила си само част от мнението ми, което написах от гледна точка на свекървата. А кой трябва да внася и кой да се урежда, ще те питам някой ден, когато имаш и дъщеря, и снаха, да видим какво ще кажеш, но отсега ти казвам, че дъщеря не е равно на снаха.
Сигурно според майката на снахата нейното момиче трябва да бъде гледано и глезено, ама да се е сетила навреме.
Гледната точка на снахата я написах още в началото - нито стотинка не бих вложила в имагинерен имот, все пак не съм си падала на главата като малка и ми е ясно кое е мое, кое не е, но и никога не бих се набила като невестулка в чужда къща, че и да недоволствам на всичкото отгоре. В крайна сметка, каквато попарка си надробиш, такава ще сърбаш, ако и да ти накиселява понякога.
Ситуацията е любопитна, защото интересите на учстниците не се засичат - свека иска да си стегне имотите и да си уреди децата, снахата иска бъдещият ѝ мъж да не отклонява финанси към старото си семейство, защото има 100 по-добри идеи как да ги похарчи, а на моряка му остава да се спасява в морето, на негово място, не по 6, а по 12 месеца щях да плавам, пък женорята да се оправят, както си знаят.

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 14:22 от Янeчeк

# 385
  • София
Само че "свека не си стяга имотите", а желанието да си уреди децата е само на теория.

# 386
А тъй като парите на сина вече са на снахата, как ще влага в чужди имоти.

# 387
  • при късмета
Не винаги снахата има нещо против да се дават някакви средства към старото семейство. Тук има много примери за такова даване, даже и при лоши отношения и пак помагат.
Има и друга гледна точка от страна на снахата. Вие ако бяхте на нейно място и виждате как правят мъжа ви на идиот и го използват за касичка, все едно ли ще ви е? Или за който и да е близък, нали все пак и мъжа ви, независимо дали имате подпис все пак спада към близките.
Ами ако баща ви беше в тази ситуация и ремонтира и поддържа 2 имота, за да ги раздели после със сестра си, пак ле ще ви е все едно? Тогава май няма да ви изглежда същата. Нали и двамата са в една ситуация, няма значение дали ти е мъж или баща. Ситуацията е несправедлива към някого от тях, но рефлектира директно в/у вас или децата ви.

# 388
  • София

Гледната точка на снахата я написах още в началото - нито стотинка не бих вложила в имагинерен имот, все пак не съм си падала на главата като малка и ми е ясно кое е мое, кое не е, но и никога не бих се набила като невестулка в чужда къща, че и да недоволствам на всичкото отгоре. В крайна сметка, каквато попарка си надробиш, такава ще сърбаш, ако и да ти накиселява понякога.
Ситуацията е любопитна, защото интересите на учстниците не се засичат - свека иска да си стегне имотите и да си уреди децата, снахата иска бъдещият ѝ мъж да не отклонява финанси към старото си семейство, защото има 100 по-добри идеи как да ги похарчи, а на моряка му остава да се спасява в морето, на негово място, не по 6, а по 12 месеца щях да плавам, пък женорята да се оправят, както си знаят.

Кандидат снахата го е формулирала и показала кратко и ясно:
Цитат
В крайна сметка да, аз все още не съм й официално никаква, в моите очи това е опит да се опита да постави нейните приоритети и в моята глава на първо място, да не вземе крайният резултат да не е точно в нейн интерес. Нямам против и да им ремонтира къщата специално, стара е, строена наистина преди много години и знам, че и за него има сантиментална стойност имота, отделно, че е на центъра на града. Просто не върви, когато не си ти човека, който плаща масрафа, да имаш изисквания за срокове. За да можем да помислим и за себе си. Иначе да, аз нямам намерение и стотинка да налея в чужд имот, не съм глупава. Ако аз ремонтирах мой имот или такъв на родителите ми и годеника ми не би плащал. Не бих го и изисквала. Утре- вдруги ден ако се разделим какво? Да си събирам дограмата и изолацията на гръб ли, да речем?

Да се смее ли човек, да плаче ли? newsm78

# 389
Не, от нейна гледна точка, Ли е права. Така е. Никой човек с разум не би наливал пари в имот, който не е негов и от който може да бъде изритан като мръсно коте. Но и никой човек с разум не би направил съсобственик съпруга/снаха, която няма нито стотинка финансов принос.

Общи условия

Активация на акаунт