С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 701
  • 801
  •   1
Отговори
# 390
  • при късмета
Тя затова и не е имала нищо против кредита. Макар и да не е ясно дали е щяла да участва в самоучастието или не, щом е била съгласна на кредит, това означава, че е щяла да участва и във вноските. И тогава си има правата. А това, че единия е дал някакви 10% повече за жилището първоначално, в едно семейство не би трябвало да е проблем.

# 391
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
втора тема преполовихме, всички сме наясно, че годеницата не е от семейството - нито старото, нито новото.
Тя си призна, че е меркантилна златотърсачка и стисната.
Да вземем се върнем към основната идея на темата, а?

# 392
  • София
Не, от нейна гледна точка, Ли е права. Така е. Никой човек с разум не би наливал пари в имот, който не е негов и от който може да бъде изритан като мръсно коте. Но и никой човек с разум не би направил съсобственик съпруга/снаха, която няма нито стотинка финансов принос.

Да, де, просто са си лика- прилика.

st. Dobri, всъщност, точно по темата сме- казусът на девойката касае всички- тук сме все първо снахи, после някои тъщи и свекърви.
Но, болшинството се изживяват само като снахи, чиито свекърви си стискат имотите, за да държат в подчинение синовете си и в несигурност снахите.
Само че, в една тема пак стана въпрос за това, кой би дал на децата си жилище, че да не се трепят да плащат до старост ипотеки и се получи интересно- снахите, които изплащаха ипотеки, съвсем не бяха склонни, когато му дойде времето, да ги " пуснат" на децата си. Mr. Green

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 15:55 от absurT

# 393
Според мен, хич не са си лика-прилика, ако момчето е имотно осигурено, а тя няма нищо. Кофти ситуация, в която трудно се намира формула да няма прецакани.

# 394
  • София
Според мен, хич не са си лика-прилика, ако момчето е имотно осигурено, а тя няма нищо. Кофти ситуация, в която трудно се намира формула да няма прецакани.

При тях е имало начин- момчето е било готово да го направи, ама явно, тя като се е стиснала, е решил да не го раздава Тевекелиев.......

# 395
Затова е добре да си поговорят делово с момчето, като се върне. Без излишни емоции. Делово.

# 396
Уиш, не разбрах съвсем.
Ако свекървата направи сина си собственик на апартамента/ и по НА/,
снахата прецаква ли се, ако влага нейни пари в ремонта?

# 397
Прецаква се. Ако имотът е придобит преди брака, не е СИО. То, и след брака има начини да го получи младежът, без да става СИО. Като не е СИО, след един развод, жената не може да претендира и за квадратен сантиметър от апартамента, нито за стотинка обезщетение.

# 398
Прецаква се. Ако имотът е придобит преди брака, не е СИО. То, и след брака има начини да го получи младежът, без да става СИО. Като не е СИО, след един развод, жената не може да претендира и за квадратен сантиметър от апартамента, нито за стотинка обезщетение.
То е ясно. Ама нещо за: " докато смъртта ни раздели. "?😂😂😂

# 399
Романтика банкова сметка не пълни, обещания нотариален акт не правят.  Mr. Green

# 400
  • Най-красивата страна
Романтика банкова сметка не пълни, обещания нотариален акт не правят.  Mr. Green

Значи най-добрия вариант е всеки да си има собствено жилище.
Или и двамата да нямат.
Тоест партньорите да са от една черга.

# 401
Ами ако баща ви беше в тази ситуация и ремонтира и поддържа 2 имота, за да ги раздели после със сестра си, пак ле ще ви е все едно?

Aбсолютно ми е все едно, все пак този баща преди всичко ми е дал възпитание, затова нямам навик да правя сметка на парите, изкарани от друг и да ви кажа, много е полезно това умение, леко ти е на сърцето и нямаш проблеми с роднини, когато не чакаш свеки да ти хариже парче от къщурка или да станеш законна съпруга, че да тръбиш как парите, които изкарва мъжът ти, са твои и ти управляваш семейния бюджет. Също така ме е научил, че най-добре човек си купува независимост, когато не очаква от никого нищо и това също ми върши много работа в живота.
Към баща ми мога да изпитвам единствено благодарност и уважение, но не и претенции, особено пък към имотите, които са му общи с леля, смятам, че подобни сметки биха били ужасно обидни и срамни. И въобще за дете, което прави сметка на родителите си, не мога да помисля нищо хубаво.

# 402
# 403
  • София
Ами ако баща ви беше в тази ситуация и ремонтира и поддържа 2 имота, за да ги раздели после със сестра си, пак ле ще ви е все едно?

Aбсолютно ми е все едно, все пак този баща преди всичко ми е дал възпитание, затова нямам навик да правя сметка на парите, изкарани от друг и да ви кажа, много е полезно това умение, леко ти е на сърцето и нямаш проблеми с роднини, когато не чакаш свеки да ти хариже парче от къщурка или да станеш законна съпруга, че да тръбиш как парите, които изкарва мъжът ти, са твои и ти управляваш семейния бюджет. Също така ме е научил, че най-добре човек си купува независимост, когато не очаква от никого нищо и това също ми върши много работа в живота.
Към баща ми мога да изпитвам единствено благодарност и уважение, но не и претенции, особено пък към имотите, които са му общи с леля, смятам, че подобни сметки биха били ужасно обидни и срамни. И въобще за дете, което прави сметка на родителите си, не мога да помисля нищо хубаво.

Да си дойдем на думата.

# 404
  • София
В този случай родителите правят сметка на парите на детето си.

Общи условия

Активация на акаунт