С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 729
  • 801
  •   1
Отговори
# 405
В този случай родителите правят сметка на парите на детето си.

Икзактли. Което беше и целия първоначален замисъл, преди тотално непознати за мен хора да тръгнат да ми смятат имотите и тези на годеника ми. Предлагам темата да приключи. Мисля, че всички се начетохме на излишности. На останалите, които не ги устройва, просто да се окичат с медалите, за това, че надушват от монитор/дисплей разстояние гадните меркантилници по- добре и от хрътки.

# 406
Ли, всъщност, те смятали ли са твои имоти? Претенции към твои пари имали ли са?

# 407
Един въпрос:

Защо в тая тема вечно се разискват имотни въпроси? Ако свекървата те обиди, ако влиза нощем да завива синчето си, ако прави бъбречна криза всеки път, когато стане дума за изнасяне от майчиния дом, тези казуси се разнищват скромно в 2-3 страници мнения макс.
Но опре ли до апартаменти, къщи и наследства, 3 теми едвам обхващат един казус.
Ако не друго, човек може да научи имотно право в "С какво ви дразнят свекървите". 

Също така ме е научил, че най-добре човек си купува независимост, когато не очаква от никого нищо и това също ми върши много работа в живота.
Така си е. На това сама се научих бързо бързо. Grinning

# 408
  • София

Икзактли. Което беше и целия първоначален замисъл, преди тотално непознати за мен хора да тръгнат да ми смятат имотите и тези на годеника ми. Предлагам темата да приключи. Мисля, че всички се начетохме на излишности. На останалите, които не ги устройва, просто да се окичат с медалите, за това, че надушват от монитор/дисплей разстояние гадните меркантилници по- добре и от хрътки.

"Икзактли", ама не точно. Mr. Green
Те на детето си сметка не правят- той така е преценил, той ръководи нещата- дава пълномощно, подкрепя, прави ремонт.
Някой друг разнищи и разказа имотите откъде им идат, колко пари всеки от семейството получава, кой колко мързелив е, кой какъв зет търси...........
Не видях и дума да е ставало за твоите имоти- ти се опита да се похвалиш с наем от бащината къща, който съчетан с добрата ти заплата, уж за общи разходи определени, ама не и за общо жилище...........

Едно само не разбрах, какво ли пък може да не устройва някои от пишещите тук в историята на " гадните меркантилници"? newsm78

# 409
Лис май имаше предвид, че някои потребители й правят сметка на парите и имотите.
Толкова за четенето с разбиране. 😉😁

# 410
Лис май имаше предвид, че някои потребители й правят сметка на парите и имотите.
Толкова за четенето с разбиране. 😉😁
Да, наистина съм проблеяла това. На нас няма нужда да се отчита за парите и имотите си. Да говори с годеника си. Ако са разумни хора, ще намерят взаимно приемливо решение.

# 411
  • София

Икзактли.
Скрит текст:
Което беше и целия първоначален замисъл, преди тотално непознати за мен хора да тръгнат да ми смятат имотите и тези на годеника ми. Предлагам темата да приключи. Мисля, че всички се начетохме на излишности. На останалите, които не ги устройва, просто да се окичат с медалите, за това, че надушват от монитор/дисплей разстояние гадните меркантилници по- добре и от хрътки.
Ами аз го казах – той е сглупил. Далече съм от мисълта, че той е инициаторът на всичко това.

За мен тези родители са от най-грозната порода – тези, които си раждат гледачи, касички...

# 412
  • при късмета
Ами ако баща ви беше в тази ситуация и ремонтира и поддържа 2 имота, за да ги раздели после със сестра си, пак ле ще ви е все едно?

Aбсолютно ми е все едно, все пак този баща преди всичко ми е дал възпитание, затова нямам навик да правя сметка на парите, изкарани от друг и да ви кажа, много е полезно това умение, леко ти е на сърцето и нямаш проблеми с роднини, когато не чакаш свеки да ти хариже парче от къщурка или да станеш законна съпруга, че да тръбиш как парите, които изкарва мъжът ти, са твои и ти управляваш семейния бюджет. Също така ме е научил, че най-добре човек си купува независимост, когато не очаква от никого нищо и това също ми върши много работа в живота.
Към баща ми мога да изпитвам единствено благодарност и уважение, но не и претенции, особено пък към имотите, които са му общи с леля, смятам, че подобни сметки биха били ужасно обидни и срамни. И въобще за дете, което прави сметка на родителите си, не мога да помисля нищо хубаво.
Не си цитирала целия пост, а само за това, което си се хванала. Аз обаче не питах дали ще му правите сметка на парите, а дали би ви било все едно да правят баща ви на глупак, будала и касичка. Това беше въпроса, а не дали ще му разпределяте имотите приживе

# 413
За мен тези родители са от най-грозната порода – тези, които си раждат гледачи, касички...
Възможно е и да не са такива, а да са от породата "мама знае най-добре" и съвсем чистосърдечно да вярва, че това е в интерес на децата ѝ, защото тези имоти един ден те ще ги наследят. А че не винаги мама знае най-добре и не винаги мама трябва да командва парада, спор няма.

# 414
Всички тези коментари как момчето е прецакано, как го манипулират и т.н. щяха да бъдат резонни, ако ТОЙ беше писал по казуса и ТОЙ търсеше съвет. Сега само се прелива от пусто в празно. Моля, нека годеникът да се включи и да обясни защо го прави ремонта, какво ще получи като собственост и др. важни имотни въпроси.

# 415
Ако може и извлечения от банковите си сметки за 6 месеца назад да предоставят в темата, както и нотариални актове и договори за наем на апартамента на Ли, местожителство. После фактурите от всяка ремонтна дейност по дати. Необходима е и пазарна оценка на всеки обсъден имот в темата, направен от квалифициран оценител.
И чак след това ще можем да изявим мнения по казуса. Grinning

Аз лично бих изискала и пълна кореспонденция син-майка през последните 3 години - чатове, мейли, писма. Да бъдат разгледани от психолог, който да даде становище.

Вече знам, че съм хвърлила пари на вятъра за счетоводител, можеше да ползвам форума. Пускам тема "Свекърва ми е счетоводителка, аз я наех, но мисля, че ме мами" и до 10 мин щях да знам точно как да си попълня данъчните декларации. Grinning Aз съм сигурна, че Ли не си реши свекървенския проблем тук, но поне научи всичко необходимо за унаследяване, имущество СИО, ипотеки, лихви, самоучастия, че и няколко потенциално изпълними схеми й написахме. Grinning

# 416
  • при късмета
Тя всъщност не търсеше решение на конкретен проблем. Просто се оплака. Не се меси м/у син и майка, чака да стане ремонта и само се ядосва, че всъщност плановете в чието изграждане трябва да вземе участие и тя, биват спъвани от тези на свекървата. На всичко отгоре ѝ държи сметка защо е била на почивка. И аз щях да се оплаквам

# 417
  • София
Възможно е и да не са такива, а да са от породата "мама знае най-добре" и съвсем чистосърдечно да вярва, че това е в интерес на децата ѝ, защото тези имоти един ден те ще ги наследят. А че не винаги мама знае най-добре и не винаги мама трябва да командва парада, спор няма.
Възможно е, но не ми се връзва с наливането на десетки хиляди в ремонт и обзавеждане на къща, само от едното дете, срещу нищо за същото дете. Това не е "най-добре" за детето.

# 418
  • Най-красивата страна
Всъщност момчето влага пари и в двата имота,а вероятно единия ще е за сестра му,която пък не влага нищо.

# 419
  • София
Всички тези коментари как момчето е прецакано, как го манипулират и т.н. щяха да бъдат резонни, ако ТОЙ беше писал по казуса и ТОЙ търсеше съвет. Сега само се прелива от пусто в празно. Моля, нека годеникът да се включи и да обясни защо го прави ремонта, какво ще получи като собственост и др. важни имотни въпроси.

Няма начин!
Това означава, годеникът да се съгласи с мнението на годеницата и на голямата част от мамите, идентифициращи се с нея, че е идиот.
Формен, защото нали под шапка е завършил образованието си, което го е зафичило по океаните. Mr. Green
Момчето, явно не се притеснява, че родната му майка ще го прецака, но вече е получило първия знак за намеренията на годеницата- отказът да му помогне в тегленето на кредита за собственото им жилище. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт