С какво ви дразнят свекървите- 90

• 60 661
  • 801
  •   2
Отговори
# 465
  • София
Lys bleu,
попрочетох по-голямата част от мненията (признавам си 10на страници пропуснах)
Разбирам отлично какво те дразни, но ситуацията е в "заварено положение", затова от теб се изисква малко търпение да приключи пословичният ремонт и нещата ще се подредят.
Когато 'свекърва' ти започне да ти говори за синът и (разбирам, че се дразниш, че го обсъжда пред теб в негово отсъствие), имаш два варианта: първия - правиш се на разсеяна и рязко сменяш темата и втория - любезно я молиш , такива въпроси да дискутира само с него.
От както свят светува да говориш на мъж против майка му е огромна грешка. Подозирам, че жената не е лоша, а просто е от типа майка-закрилница (или както някой по-горе каза "мама знае най-добре). Конфронтация с нея също не ти препоръчвам, защото това ще я постави в ролята на жертва и е много вероятно годеникът ти да я защити (а това ще е много неприятна ситуация за теб).
Изключително важно е да се отбележи, че годеникът ти е много добър и отговорен човек, защото както сега се грижи за цялото семейство (майка, баща, сестра, баба), така можеш да си на 100% сигурна, че в утрешния ден ще се грижи на теб и децата ви да не ви липсва нищо. На мъжете им трябва малко повече време за превключване от едното към другото семейство, но това ще се случи. В това отношение нямаш повод за тревога.
Планирайте си сватбата, когато вие желаете. Пък другите да си говорят каквото искат.
Нали знаеш приказката "Кучетата си лаят, кервана си върви"
И ремонта ще мине, и сватбата ще мине и жилище ще си купите по-нататък.....

# 466
Казусът на Лис и мен ме докосна , върна ме в младите ми години, когато и аз сключвах брак , пък с мм живеехме на квартира. Свекърите имаха "имане " , в моя случай свекърът ми обясняваше , как е глупаво да си купуваме наше , при положение , че имамЕ / тяхното / , че е глупаво да живеем под наем и т.н.
Ако има нещо , което да е ценно, това е домът. Но ако има нещо безценно, това е свободата да си самостоятелен и независим. Е, да , изключително скъпо струва. Но пък си плащаш за достойнство , автономия и всичко друго , което ти дава право да се опълчиш срещу хора , от които индиректно зависиш.
На мен Лис ми звучи като умноо момиче / не алчно , а далновидно/ .Като далновидност в случая означава , че тя си дава сметка за всички рискове от този вид имАне. Едва ли ще си позволи да се остави на милостиня. Пък и нали трябва да си сключат брак с момчето , което сега се отлага заради ремонта. Двамата ще преценят кое е добре ЗА ТЯХ , а не за авторитарната свекърва , "коятознаенайдобре".
 Дано темата да и е била полезна ! Макар , че още когато постави своя казус , беше абсолютно наясно с нещата около себе си. Просто чрез нейния казус и аз преоткрих доста съфорумки Joy

# 467
  • София
Скрит текст:
Уиш,
Благодаря, стигнах до там, но пак я докарахме до писма.......
Както и да е, съдиха ме, даваха ме на колекторски фирми и не можаха да ми измъкнат нито лев, но успешно скриха служителя, който си беше послужил с картата ми.

# 468
Не знам кое умно момиче ще се навре при свекървата още преди брака и то когато мъжа го няма.

# 469
  • при късмета
Какво значение има кога точно подписват? Като, че вчера са се запознали и веднага са решили да се женят. Ако не си наясно, хората живеят заедно доста преди брака, ако изобщо подпишат. Нали това къде ще живеят, кога ще имат деца и всички решения на едно семейство, все пак трябва да се вземат и да се организира изпълнението им.
Брака, та брака. Някои са с приоритетите от преди век

# 470
Не знам кое умно момиче ще се навре при свекървата още преди брака и то когато мъжа го няма.
Вероятно се  е съобразила с волята на момчето, пък и само е гадже в момента. Това момиче не е дошло от улицата в къщата . Хич не звучи като бездомница , която се  е възползвала. Но след такъв анализ тук и упреци , не виждам за необходимо точно тя да обяснява. Нейните изясняваници на ситуацията водят единствено до нови страници коментар. Момичето няколко пъти помоли да не се коментира вече случаят , ама- не. В това число и аз  Joy

# 471
ох` аман от твоите глупости. Махни брака и го прочети така.

# 472
ох` аман от твоите глупости. Махни брака и го прочети така.
Не може да се "махне" предстоящата сватба и намеренията им. Ти защо ги "махаш" ?

# 473
На ма ко отговарях и ти се шмугна. Grinning Иначе ма ко е права - няма значение, свекървинска работа. Ама на - младото момиче държи на брак, че и сватба.

# 474
  • Canada
Аз не бих се навряла в чужд дом при такива обстоятелства - гадже или годеник, липсващ през по-голямата част от годината.

# 475
  • при късмета
Вече живеят заедно все пак и това означава, че нейния дом към момента е където са решили да живеят. Няма да се изнася и нанася през няколко месеца, глупаво е. особено щом живеят и сами. И са наясно, че този дом е само към момента, независимо дали ще се местят в апартамента или ще взимат тяхно. Още малко и ти като Абсурт с категоричност ще заявиш кой плаща и сметките него като го няма.
При това каза, че на мъжа ѝ къщата му е мила и явно се е съобразила с желанието му, като са решавали къде да живеят. Нали не смяташ, че се е нанесла там на своя глава или въпреки изрична забрана от свекървата? Нали до сега все с Абсурт спрягахте момчето като сигурен собственик, той има ли право в неговата си къща да покани да живее когото пожелае?

# 476
Според мен , момчето нарочно я е поканило да живее в къщата, и то, като се има предвид за каква проекто свека става дума / той ли не познава майка си ?!/ , за да направи демонстрация , че Ли "с" , не е случайна мацка и намеренията му са сериозни.

# 477
  • при късмета
При това може да се приеме, че ако свекървата не беше спъвала личните им планове с мрънкане и присвояване на голяма сума, можеше вече и да са женени. И тя щеше да живее в семейното жилище, независимо чия собственост е. Толкова голямо значение ли има в случая дали са сега или ще са след някой друг месец? Не мисля

# 478
Значи преди подписа момичето е никоя за половинката си и няма храво на претенции и мнение. Но същевременно е длъжна да помага на БЪДЕЩИТЕ си свекъри, за да си извоюва "уважението" им.
Така ли беше, Абсурт?

# 479
  • Оптимист по принуда
Момичето е там като негова годеница. Дотатъчно ясно го е заявил. Защо да не живее там? Само определена порода свекърви приемат неомъжената все още за сина им жена като някакво временно явление. Не искат да приемат, че синът им може да се обвърже с жена и да се пусне от полата им.

Общи условия

Активация на акаунт