Отчаяна нужда от съвети за количеството ми храна

• 6 897
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря момичета!

# 16
  • София
Пък аз ще кажа, че може да се яде добре  и да се отслабва, ако се яде правилно. Виж темите за Зоната и Системата минус 60.

# 17
Emanuelas, режима ти е добре според мен. Мойте салати са доста големи. Пробвай варивата да ги хапваш на обяд , а вечер месо с салата. Но вечерята не трябва да е след 18-18:30 . Една приятелка за 6 месеца свали 17 кг. с този режим- системата е - 60.

# 18
  • Козлодуй
Дайте линк към системата Simple Smile

# 19
Нито яденето, нито количествата изглеждат добре!

Махни всякакви въглехидрати от менюто - хляб, овесени ядки, картофи, ориз, бобови. Тестото е ясно, че трябва да се избягва.

Към пържолата за обяд добави сметана или сирена.

Виж темата за ВМНВХ.

Ако все пак желаеш да консумираш въглехидрати - две филийки на закуска са много. Яж една.
Овесените ядки не трябва да са повече от 3 с.л.

И се постарай да не ядеш въглехидрати всеки ден, а поне на 2-3 дена.

# 20
  • София
Това меню ми изглежда нормално за човек, който не иска да качва кила. За отслабване си трябва рестрикция.

Закуската ми се струва много въглехидратна.
Бих разменила обяда и вечерята, особено ако в супата има ориз, картофи или фиде. Или бих яла пържола със салата и на двете хранения.

# 21
  • София
Дайте линк към системата Simple Smile
С удоволствие: http://www.bg-mamma.com/?topic=925750

# 22
Точно с такова меню, при това на обед с готвена храна, а не всеки ден на пилешки пържоли свалих преди години 6-7 килограма, а не съм се отказвала никога и от сладкото, даже не може да се каже и, че се ограничавам. Вече повече от десет години поддържам тегло съвсем малко над идеалното (около 60-62 кг/ 167 см).
За човек, измъкнал се от лапите на анорексията и със сериозни хормонални отражения, диетата й е идеална - не я карайте отново да се ограничава с идеята да отслабне, за да не й се отключат старите проблеми.

# 23
  • София
Щом казваш.

На мен ми звучи като да има "отчаяна нужда от съвет", но нека да я оставим да си яде както си е решила. Нашият опит едва ли ще и помогне.

# 24
Всъщност тя търси съвет за количеството храна, а не за диети за отслабване. Ако пак започне да изключва различнитеп групи храна има риск отново да отключи старите проблеми. Теглото й макар и далеч от "идеалното" не е наднормено и ще се регулира постепенно, особено като включи и спорт.

# 25
  • София, България
Момичето каза : Благодаря Ви! Т.е вече е намерила отговор, който я задоволява. Няма смисъл да разтягаме локуми повече.

# 26
Аз също съм съгласна с изразено по-горе мнение - менюто е подходящо за човек, който иска да не напълнее много, но не мисля, че за значително отслабване е подходящо - за така описания ръст според мен има нужда от сваляне на минимум 15 килограма

За да се постигне отслабване тренировки три пъти седмично също ми се струват крайно недостатъчни

На първо място бих изхвърлила всички млечни продукти от менюто си - те не само са калорични, но са и вредни, особено продукти като кашкавал - няма нищо полезно в него, кравето масло също.

Важното е да се намери здравословен начин на хранене и резултатите сами ще дойдат.

На второ място - пилешкото месо - може да не е много калорично, но е най-токсичното, пълно с хормони и антибиотици, аз съм го изключила напълно от менюто си, особено пилешките пържоли от т.нар. топли витрини. Горе-долу същото важи и за телешкото и свинското, зависи от къде се купуват, разбира се. Бих заложила повече на агнешко месо.

Хляб и ориз бих изхвърлила напълно от менюто си щом желая да отслабна. Повече салати и яйца - аз лично много отслабвам от тях. Повече течности...

Количествата - когато ставате от масата, да чувствате глад

# 27
Ако целта е да отслабне петнайсет килограма, което е излишно и започне да се ограничава отново ще се върне към анорексията. Авторката е човек, докарал си сериозни здравословни проблеми с гладуване и диети. Тя има нужда от пълноценно хранене. Тренировките са й достатъчни. Прочетете първият пост - тя не иска да отслабва драстично и не търси диети, а пита за мнение относно количеството храна, което приема, а то си е съвсем нормално.
Аз съм 167см, тежа 60-62 кг, на 45г. Смъквам инцидентно, след боледуване, до 57-58кг и после си ги връщам. Идеалното тегло за всеки е различно, зависи и от костната структура и от плътността на костите. Не знаем и на колко години е авторката, може би тепърва й предстои да стане майка. Ако изхвърли млечните продукти от менюто си, това как ще й се отрази? - Намалена костна плътност и остеопороза. Не случайно в хранителната пирамида са включени всички групи храни. Изключват се само по медицински причини.
http://www.calculator.bg/1/index_telesna_masa.html
Според този калкулатор нормално тегло за жена с ръст 166см е 53 - 66кг.
https://i.framar.bg/калкулатори/индекс-телесна-маса
А този отчита и възрастта при изчисляване индекса на телесна маса.

Последна редакция: нд, 14 яну 2018, 07:46 от Mama Ru

# 28
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз пак ще повторя, менюто е идеално!
Ако искаш да отслабваш или напълняваш, само намаляваш или учеличаваш количествата... Всичко друго е супер.
Успокой се и се радвай на живота!

# 29
За количеството не знам, но менюто със сигурност не е ок. 2 филии на закуска? Със сигурност нямаш нужда от повече въглехидрати към другите хранения.
utro77 ти е дала хубави съвети. Помисли над това ако искаш да си здрава...

Общи условия

Активация на акаунт