Да преправим старите мебели с любов - тема 33

• 136 081
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
  • София
От над 15 години имаме за подарък икона на дървена основа. Днес реших, че е крайно време вече ММ да я залепи за стената с монтажно лепило. Предварително махнахме самата икона от дървото, защото ми е прекалено голямо.....
Та, дървената основа я шкурих. Мога и още да повторя това упражнение. Питането ми е, с какво масло да го омасля, за да го ползвам за дъска/плато за сервиране на сирена, печени меса и да мога да го мия под течаща вода.

Идеята ти е меко казано неуместна, прочетох два пъти, надявах се да не съм разбрала. Щом би ползвала за дръвник част от икона, нищо не може да се направи, ти си искрен атеист.

# 376
Ти, паааа!
Айде малко по- обрано в изказванията. Иконата ни е подарък. Харесваме я, но не и подложката, която е доста голяма и груба дървения. Просто няма шанс да си сложа такова нещо на стената. На същата такава дървения се продават залепени и малки картини. И картина да беше, пак бих й махнала дървената подложка.

Шкафчето на терасата е станало супер!

# 377
  • София
По темата -последната дъска за рязане, която си купих, омаслих със студенопресовано масло от кокос. Ефектът надмина всичките ми очаквания, на вид е като мокра/мазна, на пипане е суха, но гладка, без изпръхване. Няма миризма.
Досега дъските за рязане съм омаслявала с ленено масло, сусамово, зехтин (и трите студенопресовани) и с обикновено олио. По 2-3 пъти втривах. Ефектът бързо изчезваше.
С кокосовото остава Simple Smile

# 378
  • Перник
ЗаСлон, благодаря за идеята за омасляване  на дъски за рязане!

# 379
Благодаря и аз!

# 380
Вълшебство, много хубаво е станало шкафчето! bouquet

# 381
  • Beyond the stars
Благодаря  Hug Конкретното фолио е готино заради лекия релеф и не му личат балончета.  Blush
Едни кресла ме чакат ама преговаряме още дали има и коя е безвредната боя  Laughing Че те с фолио няма да станат.

# 382
Да кажа за балончетата- взимаш една игла и цъкаш лекичко на всяко балонче.

# 383
  • Beyond the stars
Мда, ама пак се получават понякога неравности и като гланцово едноцветно фолио си личи. А това като е с релеф е супер бързо и удобно.. и разни дефекти на дървото не се занимавах да шкуря и изравнявам, абе доволна съм  Mr. Green
Даже се чудя дали да не го лепна от вътрешната страна на терасата като оградка .. че е желязна ЕПК тераса .. някой ден ще я боядисаме, ама като временно решение  Blush

# 384
  • Пазарджик
Привет на всички! Днес най-после боядисах едно шкафче за детска стая с тебеширената боя. Не мога да повярвам, че е толкова покривна и лесна за работа и не мирише. Скоро се надявам и други неща да преобразя, но ще си я направя. Тук съм ползвала готова.
Ето преди и след

На тази снимка се вижда, колко е захабена повърхността
Ето след първата ръка

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 21:09 от Tonito_

# 385
  • Велико Търново
Страхотен резултат, tonito_!!!

# 386
# 387
Мале, пак се надъхах! Страхотно е станало! Купила съм си всичко за таз тебеширена боя, но още нищо не съм направила, но сега вече не мога се сдържа Simple Smile

# 388
  • В градината...
Наистина много хубаво е станало, браво. А отгоре покри ли с лак?

# 389
Наистина чудесно е станало! Tonito_, ти ли си прави боята и я оцветява или е готова?

Общи условия

Активация на акаунт