Да преправим старите мебели с любов - тема 33

• 134 885
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Съжалявам, не знам! Дадох  го като отговор на питане. Иди в началото на темата,. Там има всички поредни теми и виж 31.

# 586

Има ли нужда от още стъргане или да почвам с шлайфа? След това  каква марка боя според вас?

Започвай с шлайфа,дори не е било нужно да сваляш цялата боя.Хубаво е боята да е на водна основа-не мирише,лесно се мият инструментите и по-бързо се достига до крайния резултат.Аз ползвам Betek

# 587
Благодаря!
Записвам си   марката. А ти ползва ли грунд или  самата боя съдържа такъв?

# 588
K.A.G., досега с какво маха боята, ако не със шлайф? За едни столчета питам. Иначе от мен имаш браво. 

# 589
 Някои ползват,Аквис,Декоратор,Бенджамин Мур,Левис,зависи ти какво ще намериш и каква сума си готова да дадеш

# 590
mariat, започнах с препарат за сваляне на боя, но ставаще мнооого трудно и бавно. Споделих със сина ми за пистолет с горещ въздух, за който четох в тази тема. Оказа се, че имаме такъв. Започнах с него и се справих  много бързо. Използвах и шпакличка за чистене на стъклокерамични котлони, както и един голям нож. Шкафът без стъкла го изчистих горе долу за 4 часа, в това число кратки  почивки. Нямам опит. Това е първото ми предизвикателство и затова чета предишните теми  и питам постоянно.

# 591
Да разбирам ли, че пистолет за горещ въздух мога да ползвам и без преди това да съм ползвала препарат за сваляне на боя? Ако е така- много ме улесняваш с инфото.

# 592
Започвай направо с пистолета. Ако знаех, че имаме такъв  у дома, нямаше да купувам препарат.
Насочваш постолета на 4-5 см разстояние и задържаш за около 10-15 секунди. Вижда се как боята става на мехурчета и шупва. После отстраняваш с шпакличката. И така на участъци сваляш покритието.

# 593
Благодаря, скоро ще се заема!

# 594
Успех!
Аз започнах шлайфането. Получава се добре.

# 595
Дай снимка как става с шлайфане.
Аз съм сваляла боя с препарат Дунав, и здраво измиване с маркуч, но иска силно слънце, за да съхне бързо и да не се подуе дървото.

# 596
За това е по добре с пистолет с горещ въздух  за сваляне на боята и шлайф за заглаждане.С препарата(Дунав или др.)само изглежда примамливо лесно но работата се усложнява повече.За боядисване с плътен цвят не е нужно да се сваля боята напълно,освен ако не е много наслоена.

# 597
Ето снимка след свалянето на боята с пистолет. Първоначалния вид може да видиш на снимка на стр. 36.
Скрит текст:

Тук  след шлайфане с шкурка на "първа ръка".  За първи път работя с такъв инструмент и  затова ще повтарям, докато стане съвсем еднакво. Но според мен и така  да остане, пак ще се боядиса добре. Но все пак ще пошкуря още. Направо ми е кеф да виждам, как полека-лека се променя.
Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 05 авг 2018, 15:20 от K.A.G.

# 598
Нещо продължава да ми белее.
Когато сваляхме много пластове боя от дървеното легло, с разни резби и топки, беше паднала цялата боя до реалния цвят на дървото. Нямаше и следа от боя.
Може би тези остатъци от боя са заради горещия въздух. Мислех, че с шлайфането ще се махнат, но явно не е така.

# 599
Като цяло боята падна.  На остъкления шкаф отдолу имаше нещо зеленикаво.  Не знам какво е . Може би някакъв материал преди да бъде боядисан с бялата боя  някъде в началото на миналия век. Със  сигурност не  е боя. Той се шлайфа  по- трудно. Затова ще шлайфам още.
Ето тук е в близък план. Така изглежда сега.

Последна редакция: нд, 05 авг 2018, 15:32 от K.A.G.

Общи условия

Активация на акаунт