Да преправим старите мебели с любов - тема 33

• 134 852
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,
Сигурно за хиляден път ви се задава този въпрос , но латекса за тебеширената боя е такъв за стени, нали?
Съпружието ми няма вяра. Ако не ви затруднявам ще помоля и за линк към конкретен вид латекс, а след това ще мъдря цветове и т.н.
Благодаря ви предварително! Simple Smile

# 646
По-скоро се огледай ти до какви марки имаш достъп,разход и цена,готови цветове или боядисване по каталог и съответната цена.

# 647
Аз пък във връзка с тебеширената боя да попитам с какво да я запечатам? Търся възможно най-нискобюджетен вариант за една къща в балкана,която взехме. Вътре няма почти нищо,но няколко легла,маса и столчета трябва да ги освежа.

# 648
  • Пловдив

1. - Бороконтакт и 2. - Акрилна боя.

Този вариант си е доста добър, особено ако добавиш запечатване с лак на водна основа 2 ръце - има и с матов ефект, ако не харесваш да лъщи.
Правила съм така мебели и изобщо не се белят - последно спалнята намазах така преди 2,5 г. - никъде няма обелено, а редовно я удрям с прахосмукачката

# 649
Има акрилни(акрилатни)бои,при които не е нужно запечатване(вакса,лак).Според мен лющенето е по-скоро от не добре обработена основа.

# 650

Dt, скоро ще имам посещение в Бриколаж, затова искам да знам какво да търся - латекс за стени, акрилна боя на водна основа или съвсем друг тип боя.
От прегледаните теми досега наистина се обърках.
Благодаря ти! Simple Smile

# 651
Здравейте, майстори и майсторки Simple Smile !
Чета отдавна темата и събирам информация и все пак като опря да преправям и аз нещо, се чувствам несигурна. За това реших все пак да се допитам до вас. Ползвам в кухнята маса и четири стола, които са стари, но здрави и биха изкарали още дълго време. Съчетание са от дърво и фурнир. Плота на масата е с фурнир, който изшкурих и после омаслих. Краката са дървени и искам да ги боядисам в бяло. Ето я и нея.

А това са столовете

Те също трябва да станат бели. Не искам да шкуря! ММ отхвърли идеята за тебеширената боя, не му харесвал ефекта. Тогава, до колкото разбирам, варианта е
1. - Бороконтакт и 2. - Акрилна боя.
Но той отново ме разубеждава, като казва, че пак нямало да стане и ще започне да се лющи след време ако не е изшкурено преди това.
Та какво бихте ме посъветвали вие? Ще се получи ли както го мисля или да тръгвам да обикалям магазините за нови маса и столове Grinning
Не е задължително да шкуриш до чиста основа, щом ще боядисваш. Целта е да се наруши гладката повърхност за по- добро сцепление с боята. Та, вземаш 50 см. шкурка 120 от железарията и ги минаваш в една посока. По извивки и завъртулки- с едра домакинска тел. Забърсваш с влажна кърпа прахта и започваш с боята. Добри бели бои- Сократес, Аквис, Акварил. Бяла боя върху тъмна основа- мин. 4 ръце.
Тайната на здравината е 18-24 часово съхнене след всяка ръка. Нищо, че на допир ще е сухо след 30 мин. Обикновено не се налага лак като финиш. Ако след известно време забележиш протриване на някои места- ще ги цапнеш леко с боичка.
Да вметна, че последната година е модерно тъмно-сиви или тюркоазени крака и корпуси на мебели. Бялото вече е втори план, а протритото вече никъде не се среща по каталози и дизайни.

# 652
Акрилните (акрилатните) бои всички са на водна основа.Боя на каква основа ще ползваш си е твое решение.В предния пост pimpa е споменала често използваните марки,а аз бих добавила Декоратор от по-бюджетните( използвам Бетек).

# 653
Боята Аквис според мен съвсем не е добра, дори напротив. Въобще не е покривна, сто ръце и пак личи всяка точка под нея. Плюс капка кафе да капне става неизчистваемо петно.
tasia, моето предложение е Бороконтакт и две ръце Сократес. Няма да шкуриш.
Може и от т.нар. "блажни бои". Колкото по-скъпа толкова по-здрава и качествена. Имам една масичка боядисана с автоемайл лак, покритието е бетон. А е почти на същата цена като тези на водна основа. Е, мирише в стаята докато боядисваш един два дни, голяма работа, но е почти вечна.

# 654
Благодаря ви! Simple Smile

# 655
tasita, mar4ela. успех! Първият път винаги е съпроводен с незнание и несигурност. Действайте! Ще стане!

Моят шкаф си чака стъклата.
Междувременно ще реновирам едно ъглово легло. По-точно една от страните му, където лакът е олющен.

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 18:31 от K.A.G.

# 656
Направих една каса на врата на вилата с тъмна тебеширена боя. Стана много красиво, докато не сложих лак отгоре. Заприлича на блажна боя #Cussing out Ползвах останал наличен лак. Уж не е лъскав, но пак прави отблясък.

# 657
  • София - Варна
Момичета, здравейте!
Приемам идеи за декорация, която да скрие този ключ за бойлер.

# 658
Ако се намира в коридор може да сложиш имитация на пощенска кутия(дървена), или нещо подобно, където да си слагате и ключовете.

# 659
Такова ни направиха в коридора за ел.таблото с бушоните заедно с гардеробите и две шкафчета за обувки и разни дреболии. Вътре са ми и препаратите за миене на пода. Но можеш нещо по-красотно да си измислиш.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт