Да преправим старите мебели с любов - тема 33

• 134 875
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
  • Димитровград
С корабно въже ще стане, има и по-тънко. На нашите котки сме завили по някои части от къщичката.
Сещам се, че могат да се сложат колани по коша, стари колани и става много ефектно.

# 196
Честит празник момичета!Пожелавам на всички които искат да станат мами и баби скоро да чуят благата вест!
Един бърз въпрос...Нямам средства да сложа теракота в банята и тоалетната.Някоя от вас има ли опит с почистване и освежаване на стара мозайка? Извинявам се че въпроса не е по темата!Благодаря!

# 197
  • София
Честит празник момичета!Пожелавам на всички които искат да станат мами и баби скоро да чуят благата вест!
Един бърз въпрос...Нямам средства да сложа теракота в банята и тоалетната.Някоя от вас има ли опит с почистване и освежаване на стара мозайка? Извинявам се че въпроса не е по темата!Благодаря!
Попитай тук: http://old.bg-mamma.com/?topic=1010035.315

# 198
  • sofia
Хелоу😉😊ето и обещани снимки на масата с железни столове

# 199
  • DE
Много хубава маса  Heart Eyes Обаче се чудя тия грозни метални столове толкова ли са удобни та ги бутат в де що има предаване за интериор, а виждам, че и у нас са модерни newsm78

# 200
  • sofia
хаха,много са удобни.А и това е стилът към който се стремихме-смесица от метал и дърво.

# 201
  • Перник
Много хубава маса  Heart Eyes Обаче се чудя тия грозни метални столове толкова ли са удобни та ги бутат в де що има предаване за интериор, а виждам, че и у нас са модерни newsm78

И на мен не ми харесват тези столове. Обаче масата е суупер! Heart Eyes

# 202
На мен също не ми харесват метални столове. Даже и металните крака на масата също.
Иначе плотът е станал страхотен. Peace

# 203
  • Велико Търново
Много обичам комбинацията от тъмно дърво и метал напомня ми на индустриален интериор но в изчистен вариант:)
Поздравления за съчетанието.

# 204
  • Варна
Само да уточня, че не я правих със стоманената вълна от линка, а с обикновени домакински телчета, защото целях сиво-кафяво, не само сиво.
Оставих 2 дни в бял оцет Кулинар. После добавих малко вода.
Първо минах слой от черния чай.
После нанесох с гъба за чинии и ръкавици (цапа кожата и ноктите). Като изсъхна минах втори слой.
Днес лакирах. Утре ще шкурна леко и ще сложа пак още веднъж лак.

Ето я (табла за спалня правя Simple Smile винтчетата са умишлено "разхвърляни"):

Непотребно парче ПДЧ облицовах с летвички 7 х 1 см.
Скрит текст:

С чая:
Скрит текст:

На 1 слой ръждива вода:
Скрит текст:

На 2 слоя ръждива вода:
Скрит текст:

С 1 слой лак:
Скрит текст:

П.П. От доста време търся табла и нищо не можах да харесам, исках нещо оригинално. Всички други мебели в стаята са бели, така че ще е акцент Simple Smile
Като цена - само летвички поръчах, 9-10 лв. излязоха.

Браво! Страхотно е станало! Предстои ми да правя ремонт на дневния тракт и искам да си направя акцентна стена от дървени летви като твоите, но боядисани и леко състарени. Тези, които ти използва какви са, т.е. като отида в склад за дървени материали за какво да попитам? Спомняш ли си твоите колко лв бяха кв.м.? Ние мислехме да използваме разковани палети, но е доста тежко разковаването. Другият вариант,  за който си помислих е дюшеме, но то май ще е много тежко.

# 205
По обява поръчах едни дървени кутии и питах дърводелеца дали продава и летвички. Дебели са по 1 см, ширина 7 см., цената е 1 лв. на линеен метър. Трябваха ми с различни размери, затова му казах как искам да са нарязани, за рязането нищо не ми взе, чак ми стана неудобно, не знам дали защото поръчах и други неща или така е по принцип.
За цяла стена обаче много ще излезе, по-добре нещо налично що имате. Но пък и не трябва да е дебело, защото ще вземе от квартатите на стаята.
Разгледай офертите за ламперия, ако не се лъжа цените на квадрат са 13-14 лв., което е по-изгодно за големи пространства.

Да покажа и новото ни старо огледало Simple Smile
Вече е на 14-15 г. и по краищата започна да се оголва, иначе голямо, не ми се изхвърляше.
Скрит текст:
Първо мислех да му сложа такъв тип рамка, но помещението е малко и не съм сигурна дали нямаше да се смали още. А и в последно време ме е налегнала някаква кич вълна Joy затова реших да е стъклена мозайка. Обаче огледалото голямо и като сметнах щеше да излезе 90 лв. Scream както се казва - тези познават ли парите Simple Smile
Намерих плочки 30/30 по 6.30 лв./бр.
2 бр. за 13 лв. ми стигнаха, даже останаха. Исках да са без фуга, затова ги отделих от мрежата.
Скрит текст:

Ето и крайния резултат:
Скрит текст:

По краищата е със скосяване и се притеснявах, че ще личи, но се вижда само от много близо и под ъгъл.

Лепих с безцветен силикон за аквариуми, надявам се да не потъмнява...

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 18:10 от Не се сърди, човече

# 206
Еха! Бутиково огледало си сътворила Wink

# 207
Много ми хареса огледалото...Браво!

# 208
  • София
Много хубаво е станало огледалото, а от къде са плочките и не беше ли проблем, че купуваш само 2 бр.?

# 209
  • Варна
Бравос!!! Човече, много добре ти се получават последните неща Hands Plus1

Общи условия

Активация на акаунт