Да преправим старите мебели с любов - тема 33

• 134 873
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
  • sofia
Поздравления за огледалото;)))страхотна сте!

# 211
  • Велико Търново
И от мен имаш 10 точки за огледалото Simple Smile браво!

# 212
...а от къде са плочките и не беше ли проблем, че купуваш само 2 бр.?
Някакъв магазин беше пуснал обява в олх, може би са им останали от кашони, не знам, на бройка ги бяха обявили Simple Smile

Благодаря ви, момичета! Flowers Hibiscus

# 213
НСЧ, браво и от мен, страхотна идея, благодаря! намери ми работа за едно старо огледало Simple Smile Колко парчета са в една плочка, какъв е размерът на едно парченце?

# 214
  • В градината...
Чудесна идея с тези плочки, много неща могат да се сътворят така!
Аз си бях купила стъклени кубчета, продават се в кутия по половин кг. някъде, много красиви. Стават за мозайка, още им се чудя какво да измисля с тях.
А иначе в Практикер и подобните има плочки от отделни елементи, които мисля се продават на бройка /стъкла, камъчета../. https://www.home-max.bg/stuklena-mozajka-sin-29-99/
Ето и мозайка на парченца https://www.hobbyart.bg/materiali/mozaiki-i-instrumenti/staklena-mozaika/10x10

# 215
  • Перник
Много е красиво огледалото! Браво, Човече!

# 216
намери ми работа за едно старо огледало Simple Smile Колко парчета са в една плочка, какъв е размерът на едно парченце?
Ще чакаме да покажеш Simple Smile
132 парчета са в една плочка (тя е 30/30 см). Огледалото ми беше с обиколка 3 метра и стигнаха 237 парченца.
В зависимост от това, което искаш да постигнеш, може да не ги сваляш от мрежата, а да лепиш с нея и след това да фугираш.

# 217
  • София - Варна
Здравейте на всички!
Страшна тема, за първи път влизам. Simple Smile
Доооста съм назад с материала, направо нищо за нищо не знам.

Искам да боядисам/преправя с фолио една соц секция, две соц ракли и един огромен соц гардероб, като последният е лакиран, а не искам да ми лъщи. Мъжът ми не се занимава с такива неща, аз нямам никаквo време засега, само вечер съм свободна. Grinning
Ta кой е най-лесният и бърз вариант за подобен подвиг, и то без да се свалят и демонтират части от мебелите, тоест да се боядисва/работи вертикално. Ще ми се да боядисам/променя цветовете и в двете посоки - от по-светло към по-тъмно и обратното. Дали пък фолиото не е по-лесният вариант? Или направо ламинат да лепна отгоре?

И също имам диван-ъгъл с лежанка, който е за претапициране, но е 255 на 160 см, а ми се ще да измисля нещо по-малко като размери (190 на 80 например, все пак да може да се легне отгоре), но пък той може да се раздели евентуално на място, където ще дойде около 130 дължина само, а и ще е без подлакътник. Май няма да се получи нищо от него, а помещенията на новото място са ми малки и не могат да поберат такова чудо в цялостния му вид. Много е удобен за спане, ползвам го и като спалня, а нищо не си харесах от предлаганите дивани сега, не са ми удобни, затова се чудя с тоя какво да направя. Може би удобните са много скъпи, а нямам такъв бюджет.

Мерси предварително. Simple Smile

# 218
Фолиото само изглежда лесно, но е адски досадно и ще ти излезе много скъпо за толкова много мебели. С боя на водна основа, някакъв интересен цвят ще е свежо. Изшкуряваш, запълваш дупки и неравности с кит, грундираш с розов грунд Боро и боядисваш докато ти хареса цвета и покритието. Нови симпатични дръжки на вратите и събираш овациите Simple Smile

# 219
  • Велико Търново
Пробвах веднъж с фолио, но не стига че беше скъпа проба ами и много шипки и гънки направих. Според мен не е никак лесно хубавото му залепване.

# 220
Подкрепям за фолиото. Освен това без разглобяване не става.

# 221
  • София - Варна
Благодаря ви!

# 222
И моят съвет е за боя.
По-лесно и по-дълготрайно е.
Аз лично не разглобявам, когато боядисвам. Само облепвам с хартиено тиксо от вътрешната страна, за да не нацапам по краищата.

# 223
Имам въпрос за изшкуряването: с какво става най-бързо и най-лесно при такива мебели? Може би да се пропусне стъпката с изшкуряването?

# 224
Дървените ги надирах с едра шкурка, само на един съм махала всичко, защото лесно падна.
ПДЧ и лъскавите от едно време - нанасям Боро контакт, той осигурява връзката м/у повърхността и покритието.
Сега ми предстои да преправя една маса, която е с автоемайл, понеже искам да остане натурално дърво, само ще го направя малко по-тъмно, трябва да сваля всичко. Чудя се дали няма да е по-лесно с препарат за махане на боя. Ако някой е ползвал да препоръча марка...

Общи условия

Активация на акаунт