Да преправим старите мебели с любов - тема 33

• 134 877
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Защо не махнеш дръжките, за да ти е по- лесно и удобно шкуренето. Така или иначе каза, че ще ги сменяш.

# 601
Ще ги махна за следващото шкурене.

# 602
Защо шкуриш до дърво?Спомена че ще ги боядисваш.

# 603
Защото си мисля, че така боята ще хване по-гладко и хубаво.  Снощи доста се потрудих с шлайфа и вече е значително по-добре, но има още какво да се хване в ъглите и чекмедженцата.

# 604
Достатъчно е само да се загладят евентуални неравности от предишни боядисвания и да се надере със средна шкурка.Дори не е необходим контактен грунд.

# 605
И на мен ми се струва, че  вече е готово, ама пусти страх да не прецакам работата. Все пак ми е за първи път.

# 606
И на мен ми се струва, че  вече е готово, ама пусти страх да не прецакам работата. Все пак ми е за първи път.

K.A.G., прави си го както трябва, направо ти завиждам за търпението. На мен ми липсва, все бързам да видя резултат и понякога наистина прецаквам нещата. Peace

# 607
  • София
Здравейте ! Направих си домашна тебеширена боя,за да боядисам старата секция. Имам 2 въпроса :
1. Колко време може да стои така боята,че искам утре сутрин да боядисвам,докато моя мъж е на работа ?
2. Отгоре ако запечатам с лак на водна основа това означава ли,че ще е с лаково покритие и лъскава....защото искам да е матова - не гланцирана .

# 608
  • В градината...
Има лакове мат.

# 609
Здравейте ! Направих си домашна тебеширена боя,за да боядисам старата секция. Имам 2 въпроса :
1. Колко време може да стои така боята,че искам утре сутрин да боядисвам,докато моя мъж е на работа ?
2. Отгоре ако запечатам с лак на водна основа това означава ли,че ще е с лаково покритие и лъскава....защото искам да е матова - не гланцирана .
Има и матови лакове, които не са лъскави.

# 610

Момичета, купихме си нов гардероб, но целия се на драска при превозването, чудя се дали с кит може да се поправи или да го изшкуря и боядисам

Последна редакция: чт, 09 авг 2018, 07:03 от Chory

# 611
Кой го пренесе? Щом като гардеробът е нов, по - добре се консултирай със специалист- мебелист.
 Иначе, доколкото вече съм  малко ограмотена, ако го боядисваш, трябва да го надраскаш с шкурка и тогава  боядисване.

Аз съм в застой с шкафовете. Чудя се какъв цвят да избера за боядисването. Стаята е почти готова  с ремонта и   с чисто бели стени. Ако ги направя бели,  ще се слеят със стената. Има кафяви врати и ъглово легло , което е с тъмно- кафява полировка. Дали ще подхожда комбинация от светло-кафяво и   млечно- оранжево? Или по-добре  млечно-зелено?

Последна редакция: чт, 09 авг 2018, 22:58 от K.A.G.

# 612
Според мен или бяло(не мисля,че ще са проблем белите стени)или светъл пастелен цвят(по скоро в студената гама) и да е един цвят.Колкото по опростено толкова по няма да натоварват.Много зависии големината на стаята,осветеността,останалите мебели какви са,текстила и декорациите.

# 613
Няма достатъчно светлина, защото е полуизбено помещение, което ще ползвам за лятна кухня, домашен консервпром и други такива дейности.  Не е някакво помещение, в което ще каня гости или други външни хора. Все пак искам да е уютно.

# 614
  • В градината...
Светлосини.

Общи условия

Активация на акаунт