Токуда Болница София - тема 26

• 143 218
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Моята първа вноска към фонда (Доверие) беше януари, забременях февруари и не съм имала проблеми с покриването и възстановяването на разходите. Осигурявах се във фонда през работата на приятеля ми.

# 181
  • София
Хора,

Тук всеки говори от неговата си камбанария. И как е било при него, а и до колкото разбирам всеки е бил осигурен от работодател, а не като физическо лице.
А и Seniha Yusein мисля, че пита ако сама като физическо лице подпише договор с фонд дали ще и се покрие, а не ако е към фирма.
Фирмените договори са с различни условия, и там го няма този изчаквателен период.

# 182
И аз идвах да споделя, че зависи не само от фонда, а и от конкретния пакет.
Например аз имам допълнително (фирмено) здравно осигуряване от доста години, но познайте - нищичко не покриват за бременност и раждане! Ама нищичко!! В тлъст параграф в списъка с изключения са и двете, барабар с всички възможни изследвания, прегледи и други разходи.
Още ме е яд затова, както личи Grinning, а и че не съм се сетила да разпитам можела ли съм да доплащам за по-висок пакет (вероятно не, тъй като е корпоративно, но все пак)...

# 183
  • София
Алис, естествено, че зависи от фонда, от пакета и от конкретните договорки, които се постигнат. Първоначалният въпрос на Сениха и последващият на IceCube не бяха изризно за ДЗО "като физическо лице". Затова и споделяме кой при какви условия се е осигурявал и какво му е покрила осигуровката в Токуда. Информацията е полезна, за да знае преговарящият какви варианти има и какво да търси/иска. Пък в крайна сметка, разбира се, ще е "каквото дадат".

# 184
Здрвейте, нова съм в темата и ме интерсува как стои въпроса с проследяване на бременност в Ткоуда- трябва ли ми направление от Личния Лекар, само с картата от фонда, или трябва да си запазя платен преглед- става въпрос за първо посещение?

Благодаря!

# 185
Алис, естествено, че зависи от фонда, от пакета и от конкретните договорки, които се постигнат. Първоначалният въпрос на Сениха и последващият на IceCube не бяха изризно за ДЗО "като физическо лице". Затова и споделяме кой при какви условия се е осигурявал и какво му е покрила осигуровката в Токуда. Информацията е полезна, за да знае преговарящият какви варианти има и какво да търси/иска. Пък в крайна сметка, разбира се, ще е "каквото дадат".

Аз лично питам за физическо лице. За съжаление нямам фирмено ДЗО. Поне доколкото се поинтересувах и изчетох, дружествата, които имат договор с МБАЛ Токуда, за физическо лице държат да има поне година преди бременността откакто се осигуряваш с въпросния пакет, включващ проследяване на бременност и раждане.

# 186
Здравейте отново. Благодаря ви момичета за отговорите. Успях по спешност да отида, но не пробвах в Токуда.
Една дама питаше за д-р Лиляна Димитрова- чувала съм, че не преглеждала възрастни, но може и да греша. Само че последния път не ни обърна много внимание...беше много натоварено и малко ни попретупа.

# 187
  • София

Аз лично питам за физическо лице. За съжаление нямам фирмено ДЗО. Поне доколкото се поинтересувах и изчетох, дружествата, които имат договор с МБАЛ Токуда, за физическо лице държат да има поне година преди бременността откакто се осигуряваш с въпросния пакет, включващ проследяване на бременност и раждане.

Аз се бях интересувала от Уника, Булстрад и Евроинс. Всички не предлагаха проследяване на бремнност, раждане и избор на екип за физически лица. Пакетите бяха доста орязани и неизгодни....и се отказах. Сега към текущата работа имам пакет, но той отново не покрива тези неща и е доста неизгоден и не го ползвам.

# 188
Здравейте, исксм да попитам дали има някой, който по време на бременност си е направил доп. здравно осигуряване към някой фонд( към кой фонд) и дали са поели тази част от 900лв. за раждане.

Аз съм в 7 месец и тепърва ще си правя. Имам възможност да се включа на някакви преференциални условия към застраховката на мъжа ми и да казали, че покрива някаква сума

А ако си направиш сега, ще ти важи ли застраховката? Условията не са ли обикновено да си се осигурявал една година поне назад или определен период от време(предполагам е различен за различните застрахователни дружества).
Казали са на моя приятел, че да. Той изрично е натъртил, че ВЕЧЕ съм бременна. Застрахователната година приключвала на 10 март и тогава трябва да платим моята вноска. Преди да платя ще питам отново, за да съм сигурна.

# 189
Благодаря ви за отговорите! Сключих застраховка, но не като физическо лице, а към фирма. Доколкото разбрах, когато е към фирма покриват тези 900 лв. Раждането наближава, така че ще ви кажа резултата скоро Simple Smile

# 190
Към коя застрахователна агенция? Ще чакаме новини Simple Smile

# 191
Здравейте искам да попитам каква е цената за раждане в Токуда?Колебая се между тази болница и МБАЛ НАДЕЖДА?Кой доктор е добър за нормално раждане?

# 192
Благодаря ви за отговорите! Сключих застраховка, но не като физическо лице, а към фирма. Доколкото разбрах, когато е към фирма покриват тези 900 лв. Раждането наближава, така че ще ви кажа резултата скоро Simple Smile

А как сключвате договор към фирма? Малко ми е странно. Не трябва ли да работиш във фирмата или има някаква врътка?

# 193
  • София

А как сключвате договор към фирма? Малко ми е странно. Не трябва ли да работиш във фирмата или има някаква врътка?

Някои ДЗО-та позволяват на работодатели техни роднини - брат, сестра, майка, баща, мъж,жена, братовчедка да се включи към договора. В моята фирма и ДЗО мога да сключа само на мъжа и детето на друг не мога.

# 194

Някои ДЗО-та позволяват на работодатели техни роднини - брат, сестра, майка, баща, мъж,жена, братовчедка да се включи към договора. В моята фирма и ДЗО мога да сключа само на мъжа и детето на друг не мога.

Да, аз реших, че по някакъв друг начин се прикрепят към фирма. Сега разбрах от мъжа ми, че те са към Доверие и имат пълен пакет, който покрива проследяване на бременност и раждане. Остава да се обадя на "Доверие" и да питам дали мога на този етап да се включа при същите условия и да ми покрият разходите по изследвания и раждане, въпреки че вече съм бременна.

Общи условия

Активация на акаунт