Токуда Болница София - тема 26

• 142 171
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
  • София
А лесно ли запазихте час при нея? За близък ден ли дават или няма часове при нея седмици напред, както при много от добрите лекари? Как става записването при нея по ЗК и какво включва? Вие при кого друг ще се следите? Извиняеам се за многото въпроси, но ми се иска да имам насока, а не да се лутам в последния момент кого да избера и какво да правя..

# 691
Според моя опит не е лесно с часовете - аз на първи юни си записах първия свободен за 4ти юли. За записването ви трябва само направление от личния лекар. Аз смятам да не се следя другаде - за сега карам безпроблемнна бременност и прецених да не се стресирам излишно.

# 692
  • София
А в коя седмица сте, ако е удобно да попитам? Не сте ходила при друг лекар досега, да Ви прегледа, така ли? Защото аз нямам представа от кога трябва да започна.Simple Smile Знам, че е хубаво да де следи начесто кръвотока към бебето на доплер и да се пуска на 2 седмици Анти-Ха, за следене на дозата Фракси..

# 693
В 17+3 г.с. Напротив, ходих при други лекари, даже прекалено често, за това реших, че няма смисъл излишно да се филмирам. В Токуда ходих при Евтимова (никога повече) и при Герганова - от нея съм с много приятни впечатления също.

# 694
  • София
Да.., аз също подозирам, че ще се филмирам доста..Sad Иска ми се поне при двама лекари да се следя, отделно Паскалева да ми следи дозите Фракси и Сигридов- за ФМ..

# 695
  • София
Д-р Корсачки е много мил и добър АГ специалист, но е на Вие с тромбофилиите. Искаше и на мен да ми спира терапията 2 седмици по-рано. Казах му категорично, че това няма да се случи. Следих се по ЗК при Колева и при нея родих. Изключително съм доволна. Винаги знаех че при проблем, мога да й се обадя. Бях с рискова бременност и затова и почнахме по-рано с тоновете.  Беше готова ако тръгне раждане и на Коледа да бъде в болницата. Нямаше я 1 седмица и ме беше подготвила какво да правя ако тръгне раждане. Беше определила Димитров за заместник, но моите сладури си изчакаха датата на секциото.
На твое място с тромбофилия не бих родила при никой друг освен при Колева. Професионалист! Няма нужда да се харесвате, важното е да си в сигурни ръце и ти и бебето. Много адекватна е.
Каква мутация имате Вие? От коя седмица започнахте да се следите, защото и за това нямам никаква представа? Имам час при обикновен АГ в 5г.с+4дни и след това не знам кога трябва да се запиша за тонове и доплер и колко често да ходя..

# 696
Далеч си още от тонове. Тоновете след 28 г.с.
На мен Сигридов ми пускаше доплер на всеки преглед - на всеки 3 седмици ходех.

Последна редакция: нд, 08 юли 2018, 22:05 от ver4eto_sv

# 697
  • София
Верче, от коя седмица започна да ходиш?

# 698
В 4+3 при Сигридов, в 6+ при Калчев за пулсации, и от 8+ нон стоп при Сигридов.

Тонове започнах от 30 г.с., аг от жк искаше от 28 г.с. /май така им е по наредба/, но аз нея я ползвах единствено за болнични.
Раждах в Токуда, през февруари.
Там следях и тонове.

# 699
Здравейте, някой спомена, че болничен не са "тегави". Какво ще рече това?

# 700
Аз казах, че СА тегави,  в смисъл, че системата им на издаване не е удобна и е свързана с лежане в болницата (или поне фиктивно). Поне преди беше така. Но не знам дали важи за болнични от 2-3 дни, някой по-запознат да се включи. Аз исках да ми удължат болниченен, издаден от ЛЛ. Казаха ми, че няма проблеми, но трябва да постъпя в болницата, да ми направят изследвания, да дам 200+ лева и готово. Еми отказах се и си пуснах неплатен отпуск (сливах си двете майчиства, но не ми достигаха дни).

# 701
  • София
На мен Колевс ми удължаваше болничните с ЛКК за по 30 дни и не съм дала нито стотинка. Един път лежах за задържане и също нищо не съм платила.

# 702
Може би, защото е удължила болничния ти след лежането за задържане в Токуда. А тогава вече са ти били направени въпросните изследвания, стояла си е болницата и си заплатила престоя.

# 703
За издаване на дълъг болничен и аз знам, че или лежиш в болницата или плащаш 300 лв. май беше и си фиктивно там. Иначе аз работих до последно и съм ползвала само един път болничен от Токуда 10 дни, малко преди да изляза в 45 дневния. За тези 10 дни не е имало никакъв проблем, издадоха ми го много лесно.

# 704
  • София
Момичета , пак повтарям че не съм плащала нищо за престоя си в болницата, бях си по каса, един лев не съм дала. Като ме изписаха ми дадоха 30дни болничен и после само с ЛКК ми го удължават пак за 30дни отново без да плащам нищо.

Общи условия

Активация на акаунт