Разглеждах обстойно сайта и видях план за раждане на сайта. Става въпрос за това: http://www.tokudabolnica.bg/bg/obstetrics-and-gynecology/birth-plannerПо принцип съм скептична към такива неща - смятам, че екипите, ежедневно израждащи десетки жени, могат много по-добре да "насочват" - и дори ми е малко смешно да ида с напечатан лист, че не искам това или онова
Все пак няколко от изброените точки ме заинтригуваха - например изпозлването на топка, приглушена светлина, даването на лед и вода, най-вече skin to skin contact непосредствено след раждането при възможност.И сега идва въпроса: някоя от скоро раждалите мацки разполагала ли е с подобен план , и въобще от болницата как гледат на подобни изисквания? (Доколкото изобщо раждането може да протече по план, естествено! И, пак да кажа, бих обсъдила евентуално 3-4 точки, за останалите им се доверявам на преценката)

Виж, за нормално раждане вече не знам... Ама ме съмнява някой при всичките болки да мисли точно за тия глупости...
Та оттогава малко се притесних да не ми се случи пак. Когато лежах сега за задържане в Токуда, постоянно се мяркаше да консултира родилките някаквъ мъж, който даже не го виждам в лекарския екип на анестезиологията.