Априлчета 2017 - Тема 7

• 63 009
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Лили, браво на момичето. И моя се пуска без ръце, клатушка се малко, засилва се да ходи и тупва напред  Laughing
Ако може сподели някоя интересна рецепта, че и аз за сега няма да записвам на ДК  bouquet

# 136
  • Враца
И аз и аз искам рецепти, че на обяд давам пюре, но за вечеря и готвя

# 137
Ох голям зор, моите комбинации все един и същи. В нета ги търся.
Днес имровизирам, зеленчувкова супа с кус-кус. Картоф, лук, грах, броколи, малко царевичка за сладост и една розичка карфиол, с лъжичка кус-кус.
Напрвох и застройка с кисело мляко и жълтък, но имам въпрос. За да не се пресече, само с топла супа със разбъркала яйцето и млякото. Сега да доваря ли на котлона, да не е сурово яйцето???

Последна редакция: ср, 17 яну 2018, 12:26 от LilyRose

# 138
Застройката с яйце и мляко ппц не се вари. Слага се малко от бульончето в съда със застройката и се налива обратно бавно, за да не стане на парцали.
Аз бих сварила малко, че с това яйце....
Иначе нашите менюта са много разнообразни - гювече с картоф, тиквичка, броколи, със заливка от яйце и мляко + копър. Запечени зеленчуци със зехтинче и някоя подправка. Грах с телешко. Рибена супа, сьомга печена във фурна. Различни хлебчета и мъфини. Крем супа от червена леща. Пилешка и заешка супа, телешко варено, омлет, филия с яйце и сирене, пролетен ориз, банички... ако се сетя друго ще пиша 😊
ДК мисля да запиша малко преди ДГ за да свикне с храната

# 139
Ето кой ще ни дава рецепти Simple Smile Патето е най - идейна Simple Smile

# 140
Такова удоволствие ми доставя да му готвя и после да видя как сладко сладко си хапва... голям кеф 😊

# 141
  • София
Мдааа, наистина е удоволствие да видиш, че хапва... Аз вчера така се радвах като хапна две трохички потопени в леща.. За съжаление на третата направи гримаса и отново сме в началото. Все пак има пробив - хареса му цвекло с кисело мляко и бисквити...дори няма банан вътре. Изобщо не знам как ще я караме така. Отказа и жълтъка. Не разбирам как може да умира от кеф като яде всеки боклук който намери на пода, но вкусните манджи да не иска. Освен да ги изсипя на пода и да си ги хапва от там...

Последна редакция: ср, 17 яну 2018, 13:55 от ditmade

# 142
  • София
За малки деца се прави само варена застройка! Не си правете експерименти, бе хора Rolling Eyes

# 143
Варена де? Нали като я върна на котлона се доварява? Или съм объркала нещо? Thinking
Не съм я дала супата още? Ако трябва да я хвърлям?

# 144
  • София
Става и така, ама не ти ли се пресича? Аз варя само застройката, преди да я добавя. Както и да е, важното е яйцето да е ппвряло поне 5 минути. Застройки и кремове със суров жълтък на малки деца - не.

# 145
Не ми се пресича, никога. Майстор съм Simple Smile ох добре значи както си я правя на нашата супа, после си връщам на котлона да ври Simple Smile
Мерси Белинда Simple Smile

# 146
Има много рецепти в тази фейсбук група, която бях публикувала тук преди време. Аз само членувам, не му готвя, ще записвам скоро кухнята. Вчера дадох пюре от манго в кашата, и май не се хареса особено.. Чудя се какви други плодове да давам, освен стандартните - ябълка, круша, банан, сливи.

Знаете ли дали има кошарки за по-големи деца? Направо такава да купуваме.

# 147
  • София
Аз по-голяма от 70 на 140 не съм виждала.

Лили, на мен винаги ми се пресича, ако я оставя да заври супата, след като съм я застроила.  Явно наистина си майстор, трябва да ме научиш Hug

# 148
здравейте мами,
рядко стигам дотук - но хвърлям по едно око като остане време.
моето маймунче е голямо щураче, не пълзи, но иска да ходи и обикаляме къщата. проходилката я задоволява за кратко. хапва почти всичко с тия 6 зъба. днеска и риба й дадох, яде, но не беше очарована. аз като опитах - щях да повърна 😝 как ги ядат тия гадости децата, направо не знам. ама да е опитала и другия месец на кухня Simple Smile

Белинда, честит рожден ден на патерици! да си жива и здрава и да те радват мъжете в къщи Wink

# 149
Белинда, майстор колко да съм майстор Simple Smile псросто първо в купичката разбивам жълтъка/яйцето с кис мляко и постепенно добавям от леко изстиналата супа, като пълня купата макс. Направо половината супа наливам. После обратно на слаб котлон, и постепенно увеличавам, за да заври баааааавно, и така не ми се пресича.
За сгъваема кошара за игра има едни квадратни, не ги знам какви размери са.

Общи условия

Активация на акаунт