Раждане във II САГБАЛ Шейново

• 92 097
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ако питате на регистратура, ще ви кажат, че няма нужда от час и когато и да отидете, има кой да направи и разчете записа. От ЖК обаче предпочитат да имате час, пък и вероятността да чакате е по-малка.

# 661
Ако питате на регистратура, ще ви кажат, че няма нужда от час и когато и да отидете, има кой да направи и разчете записа. От ЖК обаче предпочитат да имате час, пък и вероятността да чакате е по-малка.

Значи най-добрия вариант е да се обадя на номера на ЖК и да си запиша час. Благодаря!

# 662
Ще се включа като раждала в Шейново миналия месец.
Бях се насочила към Шейново, тъй като в далечната 2010 ми правиха една лапароскопска операция и обстановката ми беше позната, а също така близка моя позната ме насочи към акушерка ( невероятна е наистина и препоръчвам с две ръце! За който иска ще напиша и коя е) , тъй като бях решила да раждам нормално.
Преносих общо 12 дни, като на 8мия ме приеха да ме следят там. Да вметна,че имах супер бременност- без никакви гадения, прилошавания и т.н Ходех си по 10 км почти всеки ден, работих си до 10 дни преди термина, по цял ден ( маникюристка съм)...Абе като цяло бременност мечта.
Та приеха ме, всичко точно. Бях с 0 см разкритие и никакви признаци за раждане. Леглата на 2рия етаж , където се лежи преди раждането са под всякаква критика. Освен ,че са супер твърди, скърцат и адски шумно. Да не говорим,че чаршафи не се сменят никога!!!
На третия ден на един от прегледите за резкритие "невероятния" д-р Вецев ми направи 4см разкритие ръчно и то пред стажантите си, обяснявайки им че ми помагал...както и да е мина. На 4ти ден се опитаха да ми предизвикат раждане с окситоцин. Все пак вече бях и с 4см. За съжаление не реагирах на окситоцина и пак се върнах да лежа в същата стая. След едва ли не молби от моя страна на 6ти ден ми предизвикаха раждането с четвъртинка някакво хапче и успешно родих в екипа на акушерката, която си бях избрала и д-р Маламова.
Да кажа,че родилните зали са супер. След ремонт са и са много удобни, особено тази в която аз беше една голяма, чиста, удобна... супер.
Свалиха ме 2 часа след раждането на 1ви етаж. Освен леглото и момичето с което се паднах в една стая всичко беше меко казано отврат. Хигиена никаква. Баните постоянно бяха в кървища. Дали използваш тоалетна или се къпеш винаги някой нахлува и дори не се извинява. На самия етаж постоянно влизаха и се разхождаха външни хора, разни роми без калцуни, носещи мръсни торби... никакъв контрол.
В 11:30 сутринта дават сведения за бебетата- килограми, дали са ок и такива неща. С абсолютно бистри околоплодни води се оказа че моето бебе е с црп 5, заради което трябва да е 3 дни на антибиотик!!!  Никой не ме пита изобщо дали съм съгласна. Бебчето ми вече беше на едната ръка с абокат, а на другата със спукана веничка. Минаха 3те дни и  се оказва, че се случвало много рядко , но црп-то се било вдигнало на 9 и трябвало и втори антибиотик още 3 дни. Бях на ръба да ги избия, но общо взето нямах избор вече да отказвам. Взех си Вип стая за останалите 3 дни, че таткото да идва да вижда бебчето. Във ВИПа леглата бяха по неудобни от нормалните, банята беше запушена и трябваше да се къпя пак в онези в които всякакви хора нахълтват. Казах си ок...3 дни са. След тези три дни на сведенията се оказа че црп е паднало до 3,5 което обаче не е достатъчно и трябва още 1 ден антибиотик. Е тогава вече адски се разстроих. Една акушерка ме видя и почна да ме успокоява. Помоли ме да се успокоя, че да не ми спре кърмата. Каза че това било редовна практика. А една друга пак акушерка каза, че те изобщо не обичали да правиш избор на акушерка понеже е по евтино и ако не могат от мен да вземат пари си ги взимали от  бебето. Аз разпитах доста жени. Дали е така не знам, но все пак ми го каза независим човек от персонала на болницата.
Та след общо 13 дни престой ни изписаха.
Подробности като объркана епикриза и т.н.ще ви ги спестя. Аз и като цяло още  доста подробности не съм нсписала, но поста ми стана доста дълъг и без това.
Успех на раждащите в Шейново. Аз лично няма да повторя. Жалко само,че има страхотни хора, които работят там ...

# 663
Родих на 22 ноември там.Ще споделя ,че раждането ми беше като по учебник,прекрасно изживяване
Бях без екип,упойка ,окситоцин итн
Има страхотни професионалисти
Но говоря за предродилното и родилна зала
После следродилното ужас,страшна хигиена ,да те е гнус да се къпеш
А от неонтологията „как се грижат за децата” нямам.думи.......
Всеки ще каже майната му нали са няколко дни,не е така когато хигиената за шишета на децата е отврат ,отношението е лошо ,осен към виповете,разбира се...
Не ги хранят,когато са при тях,не сменят памперсите ,до последно се чудих защо трябва да им дам.пакет памперси като само аз си го преобувах.
Рядко ги преобличат,когато ги попиташ нещо ти се дръвчат или всеки ти казва различна информация.Отношението не е човешко по никакъв начин,аз не исках специално отношение,но все.пак сме.хора
Нямат никаква организация и за изписвания и много други неща в.отделението
Мен ме бяха забравили,че съм за изписване.Изписванията са след 13:30 ,но ме забравили и нямало вече доктори да се подпишат.Понатам ще отида да си взема епикризата
Да не говорим,.че почти всички деца са на антибиотици ,уж здраво пък все нещо им ставало,както.и да е
Добре,че вече съм си вкъщи
С ДВЕ ДУМИ ЗА РАЖДАНЕ ТАМ Е СУПЕР.ВСИЧКИ ЕКИПИ СЕ ОТНАСЯТ КЪМ ВСИЧКИ ЕДНАКВО И ТЕ ПРЕДРАЗПОЛАГАТ
НО НЕАНТОЛОГИЯТА ОТВРАТ... БЕЗ ХИГИЕНА ЗА ДЕЦАТА

# 664
Аделина, Вас пак само са ви забравили за изписване, при мен в деня за изписване около 40 мин търсиха дъщеря ми, понеже не бяха сигурни къде е... Даже ме питаха, дали не е при мен и сигурна ли съм, че не е на фототерапия...
За раждането явно при всеки е строго индивидуално. При мен всичко беше платено(екип, акушерка, че и допълнително пари им бяха дадени) без ВИП, и пак имаше проблеми около раждането и самата индукция. За неонтологията не коментирам. Иначе читави лекари и акушерки има, въпрос на късмет е да попаднеш точно на тях.

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 18:43 от Sunny555

# 665
В неонатологията са супер зле. Не дай си Боже детето да има наистина проблем..
Моята епикриза беше объркана...пишеше второ раждане от втора бременност, а всъщност е първа бременност. После ходи доказвайки,че нямаш сестра... както се казва. Епикризата на детето също...написали само килограми. Нито ръст, нито обиколки. Разбира се се наложи да се връщам, защото педиатърката каза че тази информация е важна ..и с право.  При изписването не и бяха сложили ваксини. Казаха да изчакаме и да се върна след седмица, понеже след този антибиотик не било ок да се слага бцж-то. Върнах се, сложиха ваксините и на връщане се загледах в документа и хоп... едната ваксина пише че била сложена в деня на изписването... хахахаха. На епикризата пише "ваксини- отложени" а на документа за ваксина дата на епикризата. Пълен смях. Аааа и понеже пратих мъжа ми да плаща, не му взели пари за избор на акушерка, та след 2 дни правих какви ли не схеми да пратя човек да плати, че те ми звъняха. Пълна скръб. За Шейново мога книга да напиша...
P.s. Благодарение на Жени Коричкова моето раждане също беше хубаво изживяване. При нея още 3 деца мога да родя Simple Smile

# 666
  • WonderLand
Това с епикризите явно е практика, защото на моята пише, че ми е пускан окситоцин, а реално не е, освен ако не са ми пуснали без мое знание.

# 667
  • София
Аз именно заради Жени се насочих там да родя. Сега, четейки последните отзиви започвам да се разколебавам нещо 😕 Не съм говорила още с нея, но ми я препоръчаха силно.

# 668
Жени е невероятна! С нея никога няма да сбъркаш. Просто за мен не и е там мястото. Именно заради нея раждането ми остави супер спомен. Ако можеш да преглътнеш горе написаните неща не се разколебавай за нея  Simple Smile

# 669
  • София
Аз раждах два пъти в Шейново, точно заради лекаря си. На смяна бяха акушерките  Жени Коричкова и Имир Ибраим. Страхотни и двете, но съм с двете ръце за втората, мила, млада, професионалист, прекрасна. Бях във ВИП стая. Ако има трети път, пак там бих родила при същия лекар и акушерка.
Леко раждане на всички.

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 09:04 от Ева на третия етаж

# 670
  • WonderLand
Момичета, не че нещо, но според мен най-важно е самото раждане да мине спокойно, да имате доверие на лекарския екип и вие и бебчето да сте добре  и да си тръгнете живи и здрави. Останалите неща са подробности лично за мен на фона на това да родя при доверен лекар/акушерка и да съм спокойна за живота и здравето си и тези на бебето. Чисто битовите условия ли са по-важни в случая? Разбира се, че всяка родилка иска да се чувства комфортно след раждането, което е огромен стрес за нея и в Шейново условията не са супер, но все пак става въпрос за няколко дни, дай боже. Иначе по-готино ли е да раждате при някой "случаен", да се получат усложнения и да си докарате други проблеми, но пък да сте в лъскава клиника? Аз раждах в Шейново в разгара на ремонта им, след като родих бях в "реанимация" в коридора пред родилната зала. Знаех, че положението там е такова, но въпреки това избрах да раждам там именно защото знаех, че там са едни от най-добрите специалисти и имах 100% доверие на екипа, когото впрочем не бях избрала.

# 671
  • София
Аз нямам чак толкова негативни впечатления. Отделението беше пълно, но въпреки това не ми се е случило някой да нахълта в банята. Някой да почука на вратата - да.
На няколко пъти имах нужда да говоря и да се консултирам с неонатолозите - всичко беше наред, отзоваха се адекватно според мен. Не е била мръсна или непреоблечена, когато си я взимам. Но не са слагали антибиотик на бебето (предполагам само защото не са я изследвали).
За мен големият минус е, че не обясняват нищо за храненето на бебето (или съветите има са неадекватни), а има много жени, които са шашнати отначало. Също дежурното слагане на бутилки с АМ е дразнещо. Но пък те хранят бебетата само през нощта, ако са при тях, което за мен е добра практика.

# 672
  • WonderLand
За хранене, къпане, ибвсичко около беберо стаята за кърмене ми беше суууууупер полезна и на практика си тръгнах от там 100% уверена, че мога да се справя без баби и помагачи.

# 673
С риск да се повторя ще кажа, че подкрепям мнението на Ева за Имир Ибраим, страхотна е! Много мила и отзивчива, без да е ангажирана от мен случайно дойде в родината зала, докато раждах и много помогна. Наистина уникален човек и специалист.
За стаята за кърмене и аз съм с две ръце "за", т. к. консултантите се въртят и от всеки научаваш нещо - Светла  е страхотна, с много остър ум и език, и от нея съм научила най-полезните за мен неща. Стаята е супер алтернатива, понеже наистина в неонтологията не ти обясняват нищо за храненето и ако ти е първо дете се виждаш в чудо.

# 674
  • София
Мен не ме тревожат чисто битовите условия, ами мненията на някои наскоро родили, че тъпчат антибиотици на новороденото с и без причина, това ми е единствената “драма” на мен в цялата картинка. Дори това че не го преобуват/преобличат все тая - нали при мен ще си имам памперси, ще си го преобуя, за преобличане вече не знам дали дават със собствени дрешки.

Общи условия

Активация на акаунт